Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulip Delodajalci postavljajo na zaposlitvenih intervjujih (razgovorih) razna vprašanja, poleg tistih standardnih seveda. Nemalokrat nas spravijo v zadrego, ker nas presenetijo, ker so preveč osebna, taka, da o njih še nismo razmišljali ali pa celo žaljiva. Zanima me, kakšna vprašanja ste kdaj dobili ( tudi 'nenavadna ') in kako ste reagirali. Tu je še nekaj mojih: - kako bi se opisala in kaj bi izpostavila kot svojo prednost To vprašanje se mi niti najmanj ne zdi nenavadno. Vsak človek se mora ceniti in biti hkrati tudi kritičen - o družini seveda, če imam varstvo za otroka Se mi zdi logično, da si organiziraš varstvo če greš v službo, tudi sama (če bi bila delodajalec) bi raje vzela nekoga, ki ima varstvo urejeno - vprašanja o firmi sami - da vidijo, če vem, kam sploh prihajam To je prva stvar, ki jo potencialni zaposleni mora vedeti. Če ne veš s čim se firma ukvarja ne moreš biti uspešen pri svojem delu - ker ne delaš samo za denar ampak delaš za firmo. Zaposleni se mora čutiti eno s podjetjem, le tako bo podjetje uspešno. Ob primerni motivaciji seveda (plača, nagrade,....). - če sem v zadnjem času bila pobudnica čemu, kar je meni in drugim prineslo korist in kaj je to bilo npr. moža sem motivirala (z obljubo, da bo zvečer v postelji veselo), da je opral, posušil in zlikal perilo. Jaz sem bila zadovoljna, mož je bil zadovoljen ker mu čez dan nisem težila, zvečer pa sva bila oba nagrajena - če je partner zaposlen ok. tukaj ne najdem nobene zveze. - koliko let sem študirala in kolikšna je bila moja povprečna ocena in zakaj je trajalo toliko časa Pač poveš. Lagati nima smisla ker laž ima kratke noge. - na moje vprašanje o plači so rekli da o tem konkretno še niso razmišljali in da tistih 20- 30 tisoč -oz. 100evrov- pač ne igra nobene vloge Jz bi se za plačo pogajala - konkretno preverjanje znanja z določenega področja razumljivo Jz sem bila na razgovoru v svojem življenju ene 4x (študentsko delo) in 1x (prejšnji teden) odkar sem diplomirala. Moram reči, da me nikjer niso presenečali z vprašanji, pa na vseh so me takoj sprejeli. Razen na tistem prejšnji teden, kamor me je napotil ZZZ, ker ni bilo za moje področje. Mislim, da se najbolj obrestuje da odgovorjaš iskreno in po pravici. Najbolje se obnesejo diplomatski odgovori Sicer pa nima smisla nekaj pametovati, ker se nepristnost takoj opazi, laž kmalu razkrije. Si kar si. Če te sprejmejo zaradi tega, prav, če ne, pa še bolje, ker se v taki službi nikoli ne bi dobro počutil.
|