Zanica
|
Pozdravljene, imam eno vprašanje za vas, posebej če na tem forumu sodeluje tudi kakšna punca z invaliditetom, ali če imate kake izkušnje i invalidi. Zadeva je pa taka: od moža sestra je invalid, čeprav lahko hodi in je lahko popolnoma gibalno neodvisna (ne rabi nobene bergle ali pa voziček). Že 2 leti je na zavodu za zaposlovanje, poslala je mali milijon prošenj, tudi v HOFER in LIDL, pa ni bila niti na nobenem pogovoru. Ko so jo končno povabili iz ZZZ (PO 2 LETIH!?!?!), na pogovor z svetovalcem, ta ji je dal ene par kontaktov za podjetja ki so specializirana za zaposlitev invalidom, od tega je že skoraj 4 mesece in NIČ. Ima končano višjo izobrazbo za poslovno tajnico (6 let srednje šole), stara je 26 let in nima ENEGA dneva delovnega staža. PO cele dneve je v hiši, depresivna ker jo noben noče zaposlit in ne vem kaj. Ima pa ene psihičke težave (kateri invalid jih ne bi imel), slaba samopodoba (čeprav, ko želi se lepo zna zrihtat), in je že imela par razmerij, zdaj pa je samska in živi skupaj z starši v 25m2. Res nič od življenja nima. Jaz sem ji že večkrat svetovala kar sem lahko, ker ona pravzaprav išče službo v knjigovodstvu, pa tega nikoli ne bo dobila ker nima sploh izkušenj. Ne vem kako še naj ji pomagam. Zdaj pa si želi iti v inozemstvo, kot AU PAIR, pa ne vem kako bo tu najdla familijo ki bi jo vzela, pa vem da tudi če ji karkoli rečeš (kot kritiko) takoj dela mulo. Pa se skoraj ne znajde po LJUBLJANI, kaj šele po LONDONU ali aerodromih.....Jaz sem ji že rekla naj išče nekje delo če že inzistira na knjigovodstvu, kot kakšen pripravnik, naj samo pomaga za začetek pa tudi za 0 EVROV, ker dobiva 200Eur soc pomoči, da dobi kakšno DELOVNO izkušnjo. Ne vem kaj naj.... Mož je že obupal, ker če ji reče to kar sem jaz napisala ona se razjezi, da noben ne ve kako se ona počuti, da jo itak noben ne bo zaposlil itn.... Ali poznate kakšno udrugo, ali če obstaja način da bi jo kakšno podjetje vzelo v pripravništvo brez plače ali vsaj plačali enako ali malo več kot dobiva preko socialne? Ali pa bi jo gdo zaposlil naj pomaga in se uči v knjigovodstvu brez plače, da joj se to piše kot delovna doba, pa da še naprej dobiva soc. pomoč? Hvala na pomoči.
< Sporočilo je popravil Sibil RR -- 4.4.2008 19:47:44 >
|