|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaposlitev invalida
3.4.2008 11:15:12   
Zanica
Pozdravljene,
imam eno vprašanje za vas, posebej če na tem forumu sodeluje tudi kakšna punca z invaliditetom, ali če imate kake izkušnje i invalidi.
Zadeva je pa taka: od moža sestra je invalid, čeprav lahko hodi in je lahko popolnoma gibalno neodvisna (ne rabi nobene bergle ali pa voziček).
Že 2 leti je na zavodu za zaposlovanje, poslala je mali milijon prošenj, tudi v HOFER in LIDL, pa ni bila niti na nobenem pogovoru. Ko so jo končno povabili iz ZZZ (PO 2 LETIH!?!?!), na pogovor z svetovalcem, ta ji je dal ene par kontaktov za podjetja ki so specializirana za zaposlitev invalidom, od tega je že skoraj 4 mesece in NIČ. Ima končano višjo izobrazbo za poslovno tajnico (6 let srednje šole), stara je 26 let in nima ENEGA dneva delovnega staža. PO cele dneve je v hiši, depresivna ker jo noben noče zaposlit in ne vem kaj. Ima pa ene psihičke težave (kateri invalid jih ne bi imel), slaba samopodoba (čeprav, ko želi se lepo zna zrihtat), in je že imela par razmerij, zdaj pa je samska in živi skupaj z starši v 25m2. Res nič od življenja nima. Jaz sem ji že večkrat svetovala kar sem lahko, ker ona pravzaprav išče službo v knjigovodstvu, pa tega nikoli ne bo dobila ker nima sploh izkušenj. Ne vem kako še naj ji pomagam. Zdaj pa si želi iti v inozemstvo, kot AU PAIR, pa ne vem kako bo tu najdla familijo ki bi jo vzela, pa vem da tudi če ji karkoli rečeš (kot kritiko) takoj dela mulo. Pa se skoraj ne znajde po LJUBLJANI, kaj šele po LONDONU ali aerodromih.....Jaz sem ji že rekla naj išče nekje delo če že inzistira na knjigovodstvu, kot kakšen pripravnik, naj samo pomaga za začetek pa tudi za 0 EVROV, ker dobiva 200Eur soc pomoči, da dobi kakšno DELOVNO izkušnjo. Ne vem kaj naj.... Mož je že obupal, ker če ji reče to kar sem jaz napisala ona se razjezi, da noben ne ve kako se ona počuti, da jo itak noben ne bo zaposlil itn....
Ali poznate kakšno udrugo, ali če obstaja način da bi jo kakšno podjetje vzelo v pripravništvo brez plače ali vsaj plačali enako ali malo več kot dobiva preko socialne? Ali pa bi jo gdo zaposlil naj pomaga in se uči v knjigovodstvu brez plače, da joj se to piše kot delovna doba, pa da še naprej dobiva soc. pomoč?
Hvala na pomoči.

< Sporočilo je popravil Sibil RR -- 4.4.2008 19:47:44 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: INVALID-ZAPOSLITEV
3.4.2008 15:18:26   
Sibil_
Odvisno je od tega zakaj je invalid-kaj ji je.In zadnjič sem ravno slišala da podjetja raje plačajo neko majhno kao odškodnino kakor da bi zaposlila invalida-žalostno, ampak je res.user posted image

NAj poskusi po kakih računovodskih servisih, pa se ponudi zastonj za dobo učenja, mogoče ji uspe...sicer sem pa tudi sama dolgo iskala službo in je to res nočna mora, priznam...user posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.4.2008 8:41:26   
Antilopa
iz kje pa je? saj v ljubljani in okolici je ogromno servisov... ne rečem, da so vsi dobri, ampak osnovno znanje bi pa le dobila.

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Odvisno je od tega zakaj je invalid-kaj ji je.In zadnjič sem ravno slišala da podjetja raje plačajo neko majhno kao odškodnino kakor da bi zaposlila invalida-žalostno, ampak je res.user posted image

NAj poskusi po kakih računovodskih servisih, pa se ponudi zastonj za dobo učenja, mogoče ji uspe...sicer sem pa tudi sama dolgo iskala službo in je to res nočna mora, priznam...user posted image

To je res žalostno, ja, samo je zakon o zaposlovanju invalidov tako glupo napisan, npr da morajo imeti gradbene firme procentualno največ zaposlenih invalidov... od kod taka logika? Invalidi (v večini, ne vsi) so za moje pojme bolj primerni za pisarniško delo, ne pa terensko. tako da ena gradbena firma, ki si z invalidom nima kaj dosti pomagati, raje plača tisti mesečni pavšal, kot da mu da plačo, ker ga to pride dražje, pa tudi delovni učinek ni ne vem kakšen.
Drugače pa sem absolutno za, da se zaposluje invalide, saj niso popolnoma nič drugačni od nas.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.4.2008 14:24:49   
Zanica
Hvala na odgovorih,
ja, to je res žalostno kako invalid težko do službe pride. Pa pol se ona sama vpraša za koga vraga sem pol šla v šolo?! Ker v tej šoli katera je specializirana za usposabljanje invalidne mladine, ni imela sploh kakšnih učnih ur v podjetjih, kakršne koli prakse..... To se meni ne zdi usposabljanje...

Ona sama pa ima problema kar se tiče tega, da ni včlanjena v nobeno udrugo invalidov (pa obstajajo), in ne vem, jaz mislim da bi ona lahko dobila tudi "sponzorirano" stanovanje od mesta, ker živijo praktički v eni sobi in se ne prenaša z očetom. Ne vem, vsem bi bilo lakše da dobi nekje službo (seveda da ni za kakšno fizično delo) in se preselila. Doma pa plača ona vse tekoče položnice kar ji požre vse kar dobi iz socialne, vendar pa dobi brezplačno hrano (ne participira v nakupu prehrane), pa tudi ji ni treba kuhat i kaj pospravi tu pa tam, ker njena mami je taka da vse dela.

Pa ima prirojen hendikep. Lahko piše na računalnik, lista papirje, vse bi lahko opravljala kar se dela v pisarni tiče, ali naprimer kakšna telefonska služba (call center-podpora strankam), vendar kolikor jaz vem nikoli ni predala prošnjo za tako delo.... pa čeprav sem ji glih to svetovala....

ahhhh ne vem.

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?