Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zaposlena 6 mes.-regres 24.1.2011 11:44:32
|
|
|
|
kajajaka
|
Pošlji jim pisno zahtevo in jih opozori, da boš v primeru neupoštevanja za posredovanje prosila inšpekcijo... Vedno deluje pošlji pa priporočeno s povratnico, da ne bo kakšnih izgovorov, da niso dobili...
< Sporočilo je popravil kajajaka -- 24.1.2011 11:45:06 >
|
|
|
|
RE: Zaposlena 6 mes.-regres 24.1.2011 11:47:05
|
|
|
|
mojamura
|
meni se zdi da imaš pravico do celoletnega regresa če si delala pol leta.
|
|
RE: Zaposlena 6 mes.-regres 24.1.2011 11:50:52
|
|
|
|
mojamura
|
pkopirano iz ZDR: 161. člen - (pridobitev pravice do letnega dopusta) Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev, ne glede na to, ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. in če imaš pravico do celotnega letnega dopusta imaš pravico tudi do celega regresa
|
|
RE: Zaposlena 6 mes.-regres 24.1.2011 11:53:04
|
|
|
|
mojamura
|
ZDR: 131. člen - (regres) (1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače. (2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta. (3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta. (4) V primeru, da ima delavec pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa. (5) V primeru, da ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, ima pravico do regresa sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, razen v primerih, ko delavec dela krajši delovni čas v skladu s 66. členom tega zakona.
|
|
RE: Zaposlena 6 mes.-regres 24.1.2011 12:16:26
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka Pošlji jim pisno zahtevo in jih opozori, da boš v primeru neupoštevanja za posredovanje prosila inšpekcijo... Vedno deluje pošlji pa priporočeno s povratnico, da ne bo kakšnih izgovorov, da niso dobili... Obvezno mojamura, imela sem sorazmerni del letnega dopusta, tako da mi pripada sorazmerni del regresa . Hvala za kopirano . A mi daš še link prosim, kadar rabim, nikol ne najdem
|
|
|
|
RE: Zaposlena 6 mes.-regres 24.1.2011 13:15:49
|
|
|
|
vesna_b
|
cel dopust in cel regres pripada, če si zaposlen nad pol leta, torej 6 mesecev in 1 dan ali več...
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?