|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaostajanje v rasti
12.5.2008 15:11:27   
Anonimen
Kljub vsem opozorilom osebni otroški zdravnici, da je naš petletni dečko najmanjši v svoji skupini v vrtcu in moj sum, da v rasti zaostaja je šele prejšnji teden na sistematskem potrjeno, da je to res. Namreč naše dete nima centimetrov kolikor bi jih moral imeti. Da vam ne govorim o besu in jezi nad našo pediatrinjo. Dobro, nema veze, vzrok bi lahko ležal v alergijah in dihalnih obolenjih (bronhitis) deloma tudi v atopičnem dermatitisu, ki ga ima naš malček. Zanima me, če se starši otrokov s podobnimi težavami tudi srečujete s takšnimi in podobnimi problemi. Naslednji korak, v kolikor se izkaže da zgoraj omenjeno nima nekega vpliva na razvoj, so preiskave rastnega hormona, konkretno preiskave hipofize.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zaostajanje v rasti
12.5.2008 20:45:14   
tatam
Tudi mi imamo enega drobižeka.Hodi v 1.razred,je najstarejši v razredu,daleč najmanjši od fantov,kil pa ma samo še ena pupa manj.Na sistematskem so nam "težili" zaradi kil,drugo nič. Ampak naš fant nima nobenih težav,normalno se razvija in raste,tak da se ne sekiram preveč.
Do enega leta starosti je bil vedno med "buckastimi",tam nekje okoli treh let je prebolel slinavko in takrat je shujšal dve kili.Ti dve kili sta potem rabli dve leti,da sta prišli nazaj.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2008 20:48:00   
suzanamai
Naš je sicer najmlajši v razredu, vendar glavo manjši od ostalih, se mi tudi zdi premajhen za svojo starost. Ima atopični dermatitis in astmo, torej vsakodnevno jemljemo kortikosteroide, ki pa dokazano vplivajo na rastuser posted image .

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2008 21:57:52   
lelaval
Dobro, nema veze, vzrok bi lahko ležal v alergijah in dihalnih obolenjih (bronhitis)

Za dermatitis ne bi vedla, če ima kakšno vezo z višino, bronhitise pa je imel moj sin neprestano od 2. do skoraj 6. leta, pa je vseskozi med večjimi. Zdaj vodi ne le v višini, pač pa tudi v teži user posted image user posted image , med časom, ko je bil več bolan, kot zdrav, pa smo mu vse rebre lahko prešteli s prostim očesom user posted image .

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.5.2008 10:24:44   
racman2
Moj triletnik(je bil marca) ima tudi atopični dermatitis, bronhitis prebolel že 4x in 1x bronhiolitis , zdej potekajo pregledi pri pulmologu, do alergologa nismo še prišli, samo kožni testi so bili neg., je imel pa tudi povišane vrednosti COv izdihanem zraku kar je tudi en od možn ih pokazateljev za astmo, zdravil nimava nobenih in tudi diete ne. Čeprav se meni zdi, da če spije več mleka, začne kašljati.
V skupini v vrtcu je večji od vseh za pol glave, zdej na sistematskem je bil velik 105cm in 16,2 kg. Je imel pa decembra 14 kg in so se mu rebra vidla.
Zdej, ko mu dodajam železove pripravke se je takoj zredil, ker ima boljši apetit zaradi boljšega hemoglobina.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.5.2008 12:15:22   
mamica 1
Naša tavečja ima AD čeprav še sedaj pri njenih 3 leta in pol ne vemo od česa je v vrtecu skoraj največja čeprav ni najstarejša, tamali ki pa ima potrjeno alergijo na mleko ima pri 7,5 meseca toliko kil kot jih je imela tavelika pri 10- tih mesecih in je pravi "knedeljček". Tak da naša dva zaradi alergij ne zaostajata je pa res da imamo atija velikega (jaz sem bolj pri pritlikavih). Po moje morajo pediatri tudi malo družinsko anamnezo gledat, če sta starša mala tudi otročki ne bojo velikani.

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.5.2008 13:07:37   
Anonimen
Glede genetike je pač tako, da sva oba nekje v povprečju, nisva ne visoka ne nizka, problem je da je otrok od 3 leta do danes zrasel samo 6 cm kar je odločno premalo. Je pa že od začetka med najmanjšimi v vrtcu, zdaj daleč najmanjši. 

Kakorkoli hvala za odgovore, nam pa ne preostane druga kot da damo skozi te preiskave in da vidimo v čem je pravpzaprav problem. 

(odgovor članu mamica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Je zgodnje odvajanje od plenic za otroka š...
Ste že slišali za manjpleničarstvo oziroma zgodnje odvajanje od plenic? Ker o tej metodi kroži veliko zmot, smo za najbo...
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?