Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 12:58:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene ..naj najprej svojo povem zgodbo v skrajšani obliki... Bila noseča, v drugem trimesečju rodila mrtvega otroka, naredili so abrazijo. Pušenjak pravi, da naj bi počakala tri , in potem lahko znova zanosim... Moja G. pravi 6. mesecev, in nato lahko začneva spet delat na ... stvar je pa taka...(sem že 4. mesecev po UPN) ...danes sem bila na pregledu pri G., rekla mi je da imam pravkar ovulacijo (saj veste kaj to pomeni kajne, ), hkrati mi je pa dala napotnico za Leonišče za histeroskopijo (natančen pregled, če imam pregrado, pa čeprav je ona ni videla, samo za vsak slučaj)... Datum sem dobila začetku septembra... ..kaj narediti, ali naj samo s kondomom in pazi varjanta,...ali naj se vseeno odločiva in prosto do ... ...seveda da ni rečeno, da bi zanosila glih ta mesec...samo kaj pa če slučajno... kaj pol???? Kaj bi vi naredili na mojem mestu??? Prosim za nasvete, sem čist obupana....kaj naj naredim!!!!!
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 13:06:13
|
|
|
|
mojca*
|
jaz bi počakala... saj je že konec julija, še dober mesec do pregleda, potem pa.... vso srečo!
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 13:07:43
|
|
|
|
darjatimci
|
Mislim,da ti je že ginekologinja malo namignila,veselo na delo,kondome pa na stran.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 13:45:34
|
|
|
|
Luni
|
Moje mnenje: na tvojem mestu bi počakala pregled. Kaj če imaš pa res pregrado in s tem tvegaš še en splav? Raje počakaj, bolje en mesec tako, da dobiš izvide. Pregrada ni tako nedolžna, kot je slišati.....
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 14:37:07
|
|
|
|
kapica
|
Jaz ti tudi svetujem da pocakas. Kaj pa ce gre spet narobe, potem bos imela pa obcutek krivde in ti bo zal da si tako hitela. Mislim da dva meseca nista tako veliko...
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 16:08:55
|
|
|
|
emaa
|
jaz bi tudi raje počakala, da si ne bi slučajno kaj očitala, če bi bilo potem kaj narobe.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 16:31:08
|
|
|
|
dorina
|
Tako, kot ti je svetovala že večina, bi tudi jaz na tvojem mestu počakala. Čeprav razumem, da si verjetno že nestrpna in se ti meseci tako vlečejo... Pa vseeno-ziher je ziher.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 16:33:54
|
|
|
|
eva1
|
Jaz vrjetno ne bi več čakala, ker za to žalostno izkušnjo vrjetno ni kriva maternica(oblika), ampak splet okoliščin! Zato če se odločiš tako, kar veselo na delo
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 17:30:41
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Ja pa je kriva maternica, če je slučajno pregrada not!! Sem slišala, da se le-ta opazi samo tri dni v ciklusu, tak da je čist možno,da je tvoja g ni vidla, pa vseeno je. Po moje tudi počakaj še en mesec. Ziher je ziher.
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 17:44:59
|
|
|
|
eva1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja Ja pa je kriva maternica, če je slučajno pregrada not!! Sem slišala, da se le-ta opazi samo tri dni v ciklusu, tak da je čist možno,da je tvoja g ni vidla, pa vseeno je. Po moje tudi počakaj še en mesec. Ziher je ziher. Pa ne za odmrtje ploda v maternici, lahko da povzroči splav, ne more pa povzročiti da plod umre zaradi peregrade! Meni so preglrado ugotovili z navadnim UZ in so jo 3x potrdili ne glede na ciklus, tako da to prvič slišim, da se lahko vidi le 3 dni v ciklusu
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 18:23:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Počakaj, da boš potem brez skrbi .
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 19:12:04
|
|
|
|
tinaaja
|
Jaz tud mislim, da pregrada povzroci splav, ne pa odmrtje ploda. Sploh pa G ni vidla v primeru anonimne pregrade.. Ce bi bila pregrada vidna samo 3 dni, pol bi za histeroskopijo tud narocal samo tiste 3 dni.. Oz bi to igralo kaksno vlogo, kdaj te narocijo - sklepam.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 19:18:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem po ss-u v 9. tednu rabila 9 mesecev, da sem se nekako postavila nazaj na noge. Začela sva delati na ko sem začutila da sem pripravljena. Če se čutiš pripravljeno, pa glede na to da so že 4 M za tabo, kr veselo na delo! Pa veliko uspeha želim!
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 19:59:26
|
|
|
|
emaa
|
Kolikor vem pregrada povzroči lahko ss, prezgodnji porod ali odmrtje ploda. Odmrtje ploda pa zato, ker se plod lahko usidra v bližino pregrade, ko raste mu zaradi pregrade zmanjka hranil in odmre.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 25.7.2006 20:48:16
|
|
|
|
eva1
|
IZVIRNO SPOROČILO: emamair Kolikor vem pregrada povzroči lahko ss, prezgodnji porod ali odmrtje ploda. Odmrtje ploda pa zato, ker se plod lahko usidra v bližino pregrade, ko raste mu zaradi pregrade zmanjka hranil in odmre. To pa 100% ni res!
|
|
|
|
RE: Zanositi ali ne zanositi...prosim mnenja 26.7.2006 8:16:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala punce za odgovore... ...v bistvu, ste prav tako skeptične kot jaz, nekatere bolj nekatere manj... ...meni so rekli da ziher ni pregrada kriva za odmrtje ploda...da se je pač zgodilo...da pa pregrada povzroči zgodnji SS,... ..pa ali naj bi se ta pregrada videla v nosečnosti...?? ...imam pa še eno vprašanje...pa sej če pregrada obstaja, ali ni takrat dosti težje zanosit, kot običajno??? ...če bi to držalo, verjetno ne bom še do takrat noseča... ...res je pa da mi do zdaj G. nikoli ni govorila o nikakršni pregradi, in da je to bolj preventivni ukrep... ...mislim, da je že dosti stvari Usoda naredila, kokr pač je...Pa se bom verjetno tudi tokrat pustila njej... ...kar bo bo...upajmo pa na najboljše...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?