Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zanositev v primeru nerednih m.ciklusov 19.10.2008 14:35:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Pred nekaj časa sem prenehala z jemanjem K tablet, menstruacija je neredna. (Mimogrede - kako se šteje na koliko časa imaš ciklus? 1. dan zadnje menstruacije in 1. naslednje?) No, če je tako, sem jaz imela 1.M po prenehanju na 29 dni, sedaj na 35. Ker bodo očitno M neredne, ne morem zračunati ovulacije. Kaj priporočate, kako naj ugotovim, kdaj so plodni dnevi? Na mon-u piše z merjenjem bazalne temperature - kaj je to? Slišala sem tudi, da obstajajo neki lističi za merjenje? Jih lahko kupim v Dm-u? Kako konkretno se jim reče, kako delujejo, kakšne so vaše izkušnje z njimi? Če imaš spolne odnose vsak dan, pa tudi ni dobro, kajne? Pravijo, da sperma ni tako kvalitetna. Skratka - kaj priporočate v primeru neredne menstruacije, dobrodošle so tudi vaše izkušnje v čim večjem številu. Hvala lepa vsem za odgovor in lep pozdrav.
|
|
|
|
RE: Zanositev v primeru nerednih m.ciklusov 19.10.2008 14:40:45
|
|
|
|
Pikapolonica_
|
Kot kaže boš doktorirala iz 'zanositve' Moj predlog (ponosna lastnica nerednih menstruacij) je, da se čimmanj obremenjuješ, in ne poizkušaš vse tako 'kemično', v smislu ''listek ali termomter pravita, da imam ovulacijo, zdaj pa dajva hop v posteljo'' in ko bo tvoj dragi ves razgret, mu boš rekla ''sva že včeraj seksala, ne smeva danes, zaradi kvalitete tvoje sperme''. Daj raje ta čas spremeni v nekaj lepega, čudovitega, ker dva, ki se odločita, da je čas tudi za otoke, se lahko tudi ljubita, seksata, ma kar češ, nikjer ni napisano, da moraš sedaj delati pa vse po reglcih. Kakorkoli že v prvo nam je uspelo zanosit, po slabih 7mesecih poizkušanja. Brez termometrov, listkov, ceglcov kdaj smo nazadnje seksali... spontano Pa veliko uspeha pri delu!
< Sporočilo je popravil Pikapolonica_ -- 19.10.2008 14:41:14 >
|
|
|
|
RE: Zanositev v primeru nerednih m.ciklusov 19.10.2008 17:28:55
|
|
|
|
mamica wannabe
|
zdravo! Tudi jaz imam problem z popolnoma nerednimi menstruacijami ? Z mojim dragim sva se 4 mesece nazaj odločila za novega člana, vendar zaenkrat še nič sreče ...saj vem da je zaenkrat še vse v mejah normale in da je še kar nekaj mesecev časa do popolne panike . Vem da se je brezveze obremenjevat... kdaj pa kdaj se pa vseeno zdi že cela večnost. No moj cikulus (1 leto ga sedaj spremljam) traja od 30 do 42 dni (svašta!!)..in pojma nimam kako naj ga spravim v red. Seveda se nočem obremenjevati s tem kdaj bom zanosila...pa en tak temen oblaček kljub temu visi nad mano...a bo ta mesec??? iti ne vem ali bi morala zaradi takega ciklusa k ginekologu? Kakšno menenje, izkušnje glede tega? Namreč tam od 35 dneva naprej je res grozno..vsak dan upaš na zanositev in si hkrati govoriš da "tetka" zamuja in se s tem ubraniš večjih čustvenih pretresov na dan ko bo (če bo) prišla... Ne vem ali se to kateri od vas dogaja (upam da )..ampak tam okrog 14 dni po menstruaciji čutim tako malo ščipanje, po 30 dnevu pa kar naprej neke " krčke" jajčnikih..včasih se mi zdi da se moje telo prav igra z mano ...niti nisem prepričana ali je vse to psiha ali kaj..ker napreden sem se odločila zanositi sploh nisem spremlajla svojega telesa (to šele sedaj vidim)..pač delaš, živiš...sedaj se mi pa zdi da vsako pikico čutim in vse se zdi "usodno".. No..malo sem si olajšala svojo dušico... .. sem pa zelo zelo zelo vesela da obstaja tale forum!! lep pozdrav vsem in veliko sreče pri zanositvi, dojenčkih.. papa, mamica wannabe
|
|
|
|
RE: Zanositev v primeru nerednih m.ciklusov 19.10.2008 19:42:01
|
|
|
|
kitka1
|
Moj nasvet: glede na to, da je verjetnost zanositev v vsakem ciklusu (če je pri obeh vse ok) le 25%, se jaz do enega leta ne bi obremenjevala. Nujno pa obvestite svojega ginekologa, da začenjate delati na tem, da vam čez eno leto ne bo rekel, da pridite čez eno leto... Če so menstruacije redne (do okoli 35 dni), potem tudi ovulacija verjetno je. V nasprotnem primeru predlagam vsaj merjenje temperature. Ne vzame veliko časa, pa malo bolj domače si postanemo s svojim telesom. O tem je bilo napisanega že veliko - v iskanju vpišite bazalna temperatura, pa boste našle veliko postov (npr. tegale http://www.ringaraja.net/forum/m_1671445/mpage_1/key_/tm.htm# - napisala ga je Upica, jaz sem samo citirala). Torej: zjutraj budilko, dober termometer (npr. citizenov, ki je namenjen prav temu, imajo ga v lekarnah) in to je to. Za pet minut pod jezik, vmes lahko seveda zaspite. In spite naprej (temperatura se shrani in jo kasneje čez dan enkrat izpišete). Pomembno je le, da je vedno zjutraj ob isti uri. Drugače pa... Najmanj vsak drugi dan , pa ne boste zgrešile ovulacije. Če pa po enem letu ne uspe, pa takoj do ginekologa in naj vam da napotnico za neplodnostno ambulanto v Lj., Mb ali Postojni. Po izkušnjah mnogih namreč lokalni ginekologi radi zavlačujejo, ugibajo o problemih, izvajajo postopke v nepravem vrstnem redu ... In se stvar hitro zavleče še za kakšno leto.
< Sporočilo je popravil kitka1 -- 19.10.2008 19:44:08 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?