|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev med dojenjem
3.1.2012 11:32:37   
IceAngel
Pred dvemi tedni sem rodila po čisto naravni poti,brez šivanja......Zdaj me pa zelo zanima,koliko časa po porodu ženska nemore zanosit?! Namreč,js mam še čist mal čišče in danes sma z partnerjem sexala,ampak nisma upala noter spustit,ker se bojima da bi lahko zanosla! Vem da baje dokler se maternica čisti,da ženska nemore zanosit,ampak me zanima če ima katera že izkušnje z tem?! Aja,pa js hčerkico od prvega dneva dojim in jo še vedno in za to sem tudi nekje prebrala da doječe ženske še dlje nemorejo zanosit!

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 4.1.2012 0:54:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: resno vprašanje!!!!
3.1.2012 11:39:06   
metimenka
Dokler imaš čiščo ni priporočljivo imeti spolnih odnosov, zaradi možnosti infekcije, ker se še vse obnavlja. Sicer pa, če pri čišči kri ni več sveža (rdeča), je verjetnost infekcije manjša.

Dojenje kot kontracepcija:

Laktacijska amenoreja (LAM) je metoda planiranja družine, ki ob polnem in pogostem dojenju, v prvih šestih mesecih (do uvajanja goste hrane) predstavlja 98% zaščito. Ampak če ima dojenček dudo (ne sesa samo pri prsih, kar je sicer pogosto), če je hranjen na točno določene intervale, če prespi daljše obdobje, če dobiva čaj, vodo ali dodatke druge hrane, je zanesljivost te metode bistveno nižja!

Metoda kontracepcije, ki ji pravimo LAM (laktacijska amenoreja) je najbolj pogosta metoda kontracepcije na svetu. Matere, ki dojijo POLNO in POGOSTO, predvsem v nerazvitem svetu, s to metodo rojevajo otroke povprečno z razmakom dveh do treh let.

LAM je učinkovita in zanesljiva (98%) metoda kontracepcije v prvih šestih mesecih po porodu, dokler mati lahko odgovori z NE na naslednja vprašanja:
1. Ali se je menstruacija že povrnila?
2. Ali dojenček dobiva dodatke tekočin in druge hrane? Ali dojenček prespi daljše obdobje (npr. prek noči), so intervali med podoji podnevi daljši kot 4 ure?
3. Ali je dojenček starejši od šest mesecev?

Če mati dogovori na katero od teh vprašanj z DA, je verjetnost tveganja za nosečnost povečana.

< Sporočilo je popravil metimenka -- 3.1.2012 11:43:02 >

(odgovor članu IceAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2012 11:49:58   
Hope2
Jaz bom ap napisala svojo lastno izkušnjo in ne neko teorijo. Otroka sem polno dojila od prvega dne, vsak dan, nobenega dodajanja, nobenih čajev, vsakih 30-60 minut je bil na joški, dan in noč (ponoči se je zbujal na 2 uri). Pa sem svojo prvo M dobila 1 teden po čišči, torej nekje okoli 3-4 tedna po porodu. Kar pomeni, da bi lahko tudi že zanosila. M sem imela redno na 30 dni , kljub polnemu dojenju. Torej tale metoda ni zanesljiva in če greš pogledat na forum dojenček, boš videla, da nas je več takih, ki smo M dobile kljub polnemu dojenju že 1 ali 2 mesec po porodu- in če še pobrskaš po kakem arhivu boš tudi našla zgodbe, ko so se zgodile nosečnosti tako zgodaj kljub polnemu dojenju.

Če te je strah natakni kondom, kar je itak priporočljivo v času čišče in se ne priporoča niti seksati. Če nočeš kondoma pa KT, obstajajo tudi take, ki jih lahko jemlješ kljub dojenju. Jaz sem jih

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.1.2012 11:55:17 >

(odgovor članu metimenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2012 11:56:13   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: IceAngel

Zdaj me pa zelo zanima,koliko časa po porodu ženska nemore zanosit?! Do prvega menstrualnega ciklusa. Kdaj bo to, pa ve samo tvoje telo. Poznam primer, ko je razlika med otrokoma 10 mesecev.
Namreč,js mam še čist mal čišče in danes sma z partnerjem sexala,ampak nisma upala noter spustit,ker se bojima da bi lahko zanosla! Vem da baje dokler se maternica čisti,da ženska nemore zanosit,ampak me zanima če ima katera že izkušnje z tem?! Aja,pa js hčerkico od prvega dneva dojim in jo še vedno in za to sem tudi nekje prebrala da doječe ženske še dlje nemorejo zanosit! Lahko zanosiš. Jaz spadam v tista 2 % primerkov iz metimenkinega navedka, saj sem kljub temu, da so bili odgovori na vsa tri navedena vprašanja NE, zanosila dokaj hitro. Samo meni je to bila prednost, mi vedno bolj ustreza majhna razlika v starosti med otrokoma. 

(odgovor članu IceAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2012 12:28:51   
Anonimen
Doječe ženske LAHKO zanosijo.Edina možnost da ne zanosiš je ta da ne seksaš.Drugače pa si slišala ali prebrala od ta pametnih da ne moreš,ampak pač ni res. Lahko pa poskusičuser posted image  ,samo ne potem jamrat

(odgovor članu IceAngel)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2012 12:49:53   
vilincek
Doječe matere lahko zanosijo, vendar ženske dostikrat napačno mislijo, da ker dojijo to ni mogoče. To potrjuje tudi število nenačrtovanih nosečnosti po porodu in število splavov.

V kolikor se odločiš za odnose, se ustrezno zaščiti.Jaz tudi nimam menstruacije, pa sem že skoraj 5 mesecev po porodu. Jemljem tabletke prosti zanositvi, saj zaradi carskega reza ne smem zanositi 1 leto.
Pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2012 15:28:07   
Anonimen
ne štekam zakaj se vsi posvetujete tu na forumu, zakaj ne pokličeš enostavno svojega ginekologa in se pozanimaš konkretno o vsem tem. in ja, zdi se mi neodgovorno do tvojega telesa da že seksaš, jst bi tud, ampak raj počakam še teh par dni, da sm sigurna, pa še slajše bo potem :)

(odgovor članu vilincek)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2012 16:55:04   
Kliki
IZVIRNO SPOROČILO: IceAngel

Aja,pa js hčerkico od prvega dneva dojim in jo še vedno in za to sem tudi nekje prebrala da doječe ženske še dlje nemorejo zanosit!

Na to se ne zanašaj preveč.Moji dve kolegici sta zanosili kljub temu da sta dojili.

(odgovor članu IceAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zanositev med dojenjem
5.1.2012 9:55:51   
maronine
pozdravljena!naj še jaz povem svojo izkušnjo.prvega otroka sem izključno dojila do 6meseca,brez kakih dodatkov ne vode ne čaja,nobene hrane,ker je pil poppotrebi in ko je sam hotel.Menstruacije nisem imela,sem pa zanosila,brez da bi sploh vedela da že imam ovulacijo,tako da...toliko o kontracepcijiuser posted image sicer sem pa jaz že itak malo drugačne,pri dveh od treh nosečnosti(pri 1. in 3.)sem imela krvavitev,normalno glede na ciklus,kot da ne bi bila zanosila.ginekologi se niso zedinili al je vgnezditvena ali nevarnost splava,ampak jaz sem enostavno vedla da jeuser posted image ,zaradi slabosti in rečimo temu 7čutuser posted image

(odgovor članu IceAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.1.2012 11:07:12   
olimia
Če ne želiš otroka tako kmalu, potem se zaščiti.
Lahko ti napišem le še mojo izkušnjo,
mali bo kmalu star 9 mesecev, do 6 meseca je bil izključno in polno dojen, brez kakršnihkoli dodatkov, tudi brez tekočin, kljub vročini poleti - priklopljen je bil, kadar je hotel.
Želimo si še enega člana, vendar še vedno nisem dobila M, zanosila pa tudi še nisem kljub rednim spolnim odnosom, saj kot pravijo, O je itak pred M, torejuser posted image in morda uspe. Nam do sedaj še ni, kljub želji... ali pa morda ravno zaradi tega (ker si želimo malo razliko)
Razmišljala sem, da bi mi M sprožili, vendar G niso navdušeni, dokler dojim.

(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.1.2012 12:30:16   
Taddy78
No ja, to, da je ženska ki doji 100% zaščitena pred nosečnostjo, vemo da ne drži, tako kot to, da je otrok zaščiten pred ne vem čem vsem, da je bolj odporen na ne vem kaj vse...
Tako da če ne želiš zanositi uporabi zaščito...najbolj enostavno povedano.

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.8.2012 10:23:51   
lollipop
ojla,
pri nas je pa situacija taka:

Na taprvo punčko sva čakala skoraj tri leta (sum na PCO, jemala klomifen), zdaj je stara 3,5
dojila sem jo skoraj leto in pol, vendar ne polno, ker že od začetka ni blo dovolj mleka.

Želela sva še enega malčka, vendar sem čakala na službo in ko sem dobila spet za eno leto, sva šla takoj v akcijo. Menstruacijo sem imela šele pol leta, ginekolog me je poslal v Leonišče, kjer me je sprejela dr. Požlep, ki je sprva nekaj jamrala, da to še ni neplodnost, potem mi je pa dala Letrozol Teva - takoj je uspelo in naš drugi fantek je zdaj star dobre tri mesece.

Zdaj bi rada čimprej še tretjega, (že ko sva se spoznala pred 10 leti!!!, sva se nekako pogovarjala o tem, da bi imela več  otročičkov ) da bi imela vsaj nekaj porodniške, ker sem trenutno še v porodniški za drugega in se upošteva osnova zadnjih 12 mesecev (po porodniški sem upravičena še do nadomestila).

Problem je v tem, da menstruacije še ni oz. ne vem če je ali ni. Ko sem bila na pregledu 6t po porodu, sem imela krvav izcedek, ki bi bil lahko še čišča, vendar je g rekel, naj to štejem kot m. Potem dva meseca nič, nazadnje je bilo pa čisto malo krvi, v bistvu samo na papirju, vsakič, ko sem se obrisala, kak dva dni...

Ne vem kaj naj ... res bi rada čimprej še enega, ker če bom čakala na službo za nedoločen čas, tako kot pri taprvi, lahko čakam do 50.-ga user posted image . Mož je tudi trenutno brez dela (oba zaključeno VII. stopnjo user posted image ), tako da praktično živimo od moje porodniške (in od prihrankov, ki naj bi bili za stanovanje). Ne morem si privoščit, da bi bila brez prihodkov eno leto, pa tudi ne bi rada čakala, da bom stara 40.

Ima katera podobne izkušnje?
Morda bi lahko odprle novo temo: sprožitev M med dojenjem oz. v času porodniške za predhodnega otroka

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.8.2012 22:20:27   
Monstera
Joj anonimna, forum je namenjen temu, da se gor posvetuješ.

(odgovor članu lollipop)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Nosečnice in pitje vode
пеперутка16

Koliko vode popijete na dan?

Do 1 L. (21%)

Do 2 L. (29%)

Več kot 2 L. (43%)

Ne vem. (7%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!