|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev kjub KT
27.8.2008 13:12:27   
Anonimen
Pozdravljene! Ali ima katera izkušnjo ali pozna primer, da je ženska, ki je redno jemala KT, kjub temu zanosila? Kakšne so možnosti, da bo otrok imel kakšne posledice? Hvala za vaše mnenje. LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanositev kjub KT
27.8.2008 13:14:59   
ursa30
jaz osebno ne poznam nobene, sem pa že slišala za primere, ko so tudi kljub kontracepcijskim tabletam zanosile.

tudi kontracepcija ni 100 % zanesljiva, kvečjemu 99 ali še manj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.8.2008 13:19:53   
moniponi
Osebno je ne poznam, sem pa slišala za eno punco. Jemala je redno KT in zanosila. Najbolj zanimivo je pa to, da je za nosečnost zvedela komaj v začetku šestega meseca, ker je rastel trebušček, drugač pa ni imela nobenih znakov, tudi M je imela redno do takrat. Z otročkom je pa vse v najlepšem redu.
Saj pravim, tako sem slišala, poznam je pa ne, tako da ne morem trdit, pa baje so to povedali zanesljivi viri.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.8.2008 13:21:08   
pikicao.
jz poznam eno k je zanosila, sam je pol mela spontani splav in pol neki casa ni smela pac slonckat
no in pol k sta spet zacela je kr hitr zanosila in zdej ma pikico staro 1leto ;)

"Človek nosi v sebi moč, da uresniči vsako svojo željo."

...never give up.... :c)

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.8.2008 13:30:18   
jer.za.
Tudi moja sestra je zanosila kljub rednem jemanju tabletk. Za nosečnost je zvedela šele v 17. tednu, ko so ji zaradi bolečin naredili UZ. Do takrat je imela vsak mesec izcedke, blažje menstruacije, klicala je vsak mesec svojo G, pa ji je rekla da je to običajno, če ješ tabletke.
No sedaj je noseča 24 tedenov, z otrokom je vse ok. Ker je zamudila nuhalno, so ji naredili res podroben UZ, počuti se tudi v redu, otroka normalno čuti, tako da zdaj samo še vsi držimo pesti, da bo z otrokom res vse OK. Ji je pa tudi G rekla, da naj jemanje tablet naj ne bi vplivalo na razvoj.

(odgovor članu pikicao.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.8.2008 13:50:07   
sakuL
jest vem... od mojga strica teta... k sta bla jasno v mlajših letihuser posted image se jima je naredilo, d aje ona jedla kt, pa je glih tko zanosila, samo so ji morali narediti splav, ker baje ni blo ql.

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.8.2008 14:01:13   
Anonimen
KT na otroku ne pušča nobenih posledic

(odgovor članu sakuL)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.8.2008 14:06:13   
Anonimen
Moja sošolka v gimnaziji je zanosila kljub jemanju KT in to v 3. letniku. Zvedela je pa šele v 5. mesecu enkrat, ko smo imeli sistematski pregled in so ji pregledali vodo, pa ji je potem zdravnica samo prijazno napotila na obisk h ginekologu. Vmes je imela redno vsak mesec izcedke in nobenih znakov nosečnosti, sam malo pred tem sistematskim si je kupila eno fitnes napravico za utrjevat trebušne mišice, ker je mislila da se je pač samo tako malo zredila user posted image .
No mali je zdaj ful simpatični šolarček in mu nič ne manjka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.8.2008 14:09:51   
nf
Hmmm kr veliko je takih primerov...hmmmm. Mogoče so pa kdaj pozabile ali pa kakšna zdravila jemale... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.8.2008 14:10:38   
Anonimen
ja tako je nf.
marsikatera reče sem redno jemala,pa ni res.pa če vzameš kakšna zdravila,zmanjšajo zaščito

(odgovor članu nf)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.8.2008 14:22:14   
Anonimen
antialergeni iznicijo ucinek KT.... za to zagotovo vem, verjetno pa je se kaksna druga verzija....

LP, Ciril

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.8.2008 15:06:49   
Ylenia
naj bi bilo kar nekaj takih primerov da zanosis kljub jemanju KT, ampak jaz osebno nobene ne poznam. se pa vcasih cudim, kako ene jemljejo te tablete na vsake kvatre, kaksen dan ja, kaksen dan ne, pa govorijo da jih jemljejo redno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.8.2008 15:29:10   
KIKI****
Jaz sem zanosila kljub jemanju tabletk. Imela sem tud izcedke in sem bla prepičana da je čudna menstruacija, ampak kr kmal sem bla v čudnem stanju slabosti in nardila test pa je blo user posted image .
Ginekologinja mi je povedala da jemanje KT ne vpliva na razvoj otroka v kratkem času. Sem pa dobila tud antibiotik pri zdravniku, ampak sem rekla ("hvala bogu") da sem noseča, čeprav sem nardila samo test, pri ginekologu še nisem bla, tko da sem dobla potem antibiotik, ki ga nosečnice lahko jemljejo.

(odgovor članu Ylenia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.8.2008 19:35:05   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

antialergeni iznicijo ucinek KT.... za to zagotovo vem, verjetno pa je se kaksna druga verzija....

LP, Ciril

antialergeni as in antihistaminiki? flonidan, letizen, aerius? To ne bo držalo... ker sem bla jaz nekaj časa čist presrana zaradi kt in sem za vsako reč spraševala farmacevte, če res ne zmanjša učinka. in vsakič ko sem šla po flonidan sem vprašala, če res ne zmanjša učinka kt. no, ga ne. jest jem AH skupaj s KT od samega začetka pa še nisem (srečna) mamica.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.8.2008 9:29:59   
*tajda*
Jaz sem sicer zanosila takoj po prnehanju jemanja kt in sem vsa prestrašena letela k ginekologinji,me je potolažila da je veliko primerov ko ženske zanosijo med jemanjem tabletk in je vse vredu.No jaz imam zdaj zdravega user posted image  in sem prav vesela da tako živahen in zdrav fantek.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.1.2010 9:05:17   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

LP, Ciril

user posted image user posted image user posted image a ti to resno? Zdravila proti alergijam????

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.1.2010 9:08:59   
Katy78
Jaz sem svojega G vprašala, če je lahko z otrokom kaj narobe, če zanosiš ob uporabi KT oz. če zanosim takoj, ko jih neham uporabljat, saj se je na veliko govorilo, da je dobro, da se jih par mesecev ne jemlje, preden zanosiš. Rekel je, da je pavza dobra zato, ker KT stanjšajo maternično sluznico in je zato večja verjetnost, da se zarodek ne bo uspešno vgnezdil. Če pa bi zanosila kljub uporabi KT, da pa tudi ni nič hudega, jih je pa treba nehat jemati čimprej oz. takoj, ko izveš za nosečnost. No, tako je rekel meni.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.1.2010 11:50:57   
oktoberka
Jaz sem zanosila kljub rednemu jemanju kt! Z  osečnostjo je bilo vse ok in sedaj imam 2 leti staro smrkljico, ki je popolnoma zdrava, razen kakšnega prehlada angine sem in tja user posted image

Mi je pa ginekolog rekel da se pač sem in tja to zgodi in da ni panike!

Lp

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.1.2010 11:53:00   
oktoberka
Hmmm kr veliko je takih primerov...hmmmm. Mogoče so pa kdaj pozabile ali pa kakšna zdravila jemale... user posted image

Ammmm, js nisem pozabila na niti eno samo samcato tabletko in tudi nobenih zdravil nisem takrat jemala, niti prej!

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.1.2010 12:01:29   
bella02
Sama sem ena izmed "srečnic", ki so zanosile na KT. Sem jih pa redno jemala vsak večer. Je pa res, da sem pred začetkom jemanja shujšala 15kg, nato pa ob jemanju dobila vse nazaj. Ker mi je ravno zmanjkalo tablet, mi je gin. napisala druge, ker bi bili morda Cilest prešvoh za mojo težo. In ko bi v ponedeljek morala dobit teto, je ni in ni blouser posted image , blo pa je tole:user posted image
Punca gre letos v šolo in je blo vse OK: sama nosečnost, porod in zdaj tudi. Torej, le pogumno!

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?