|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev in zaposlitev
15.2.2007 20:17:25   
Anonimen
Imam eno vprašanje. Delam v firmi, ki mi pogodbo podaljšuje na 6 mesecev. Če zanosim in skrivam oz. ne povem, bom dobila še eno pogodbo. Če pa bom na rodila med iztekom pogodbe, mi je verjetno ne bodo podaljšali. No, zanima pa me kako je potem s porodniško oz. kakšna nadomestila mi potem pripadajo? Ima (zaenkrat) 6 mes del.dobe, ker sem prej vlekla status študenta. A me kak zakon ščiti, da mi ne morejo prekint pogodbe, sam je itak za DČ. Kaj pa lahko pričakujem od države, če rodim kot brezposelna. Vem, da ne velik, sam za preživet pa že najbrž? Aja, pozabla sem povedat, da sem poročena, mož pa mam plače okol 150 jurjev.
Verjamem, da je bila tema že obravnavana, ampak vseeno me zanimajo zadnje izkušnje zato se vam vsem zahvaljujem za pomoč.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanositev in zaposlitev
15.2.2007 20:44:33   
lelaval
Najbolje je, da si pred PDP (oziroma 1 mesec prej, ko na CSD urejaš papirje) zaposlena 12 mesecev - torej bi bilo fino, da ti še enkrat podaljšajo pogodbo. Kolikšna pa je pomoč z zavoda oz CSD v primeru brezposelnosti, pa ne bi vedela.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2007 21:42:36   
Anonimen
Pogodbo ti lahko podaljša samo 2krat, 3 te mora sprejeti za nedoločen čas. Imaš varijanto, da zanosiš na polovico  pogodbe, dobiš novo in si na konju, imaš celotno porodniško. Simpl k pasulj.user posted image

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2007 9:43:57   
Anonimen
najprej lep pozdrav!trenutno mal prebiram ta forum ki zanima zanositev-zaposlitev!da opomnem dekle ki jo zanima glede pogodbe za dolocen cas to ni res da ti lahko samo 2xpodaljsajo 3 pa za nedolocen cas!po zakonu ti lahko podaljsjejo 2 leti pol ti morajo dati za nedolocen cas oz.ti ne podaljsajo,odvisno od delodajalca!bi te opomnala da ni pametno da tako naredis kot ti je predlagala nati,ker te lahko dajo dol oz ti ne podaljsajo pogodbe-poznam primer.to je tvoja osebna odlocitev,pocakaj da ti dajo za nedolocen cas!zelim ti veliko sonckov!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2007 11:37:18   
upica
Morda ti bo tole kaj pomagalo:

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/starsevsko_varstvo_in_druzinski_prejemki/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.3.2007 18:29:59   
mateja80
Res je, da ni nujno, da ti bodo po dveh določenih podaljševanjih podaljšali za nedol. čas. Meni so to naredili že trikrat po eno leto, sedaj čakam junij,ko naj bi zvedela za naprej. Razlog je ta, da je trenutno povečan obseg dela. pa kaj še!!

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.3.2007 20:39:31   
arobic3
Na naši firmi nam že od nekdaj vsem podaljšuje za eno leto čeprav je po zakonu drugač, pa se lahko samo v rit vgriznemo če nam kaj ne paše. Zakoni so eno, realnost, pa v naši državi žal drugo!!

DREJČI

(odgovor članu mateja80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.3.2007 23:59:12   
bobek05
Največ bi res profitirala, če bi ti podaljšali še za 6m, se pravi, da bi imela 12 mesecev delovne dobe, ker ti potem pripada porodniška (mislim, da 70% zdajšnje plače), sicer pa dobiš le (za 1 leto) starševski dodatek, ki znaša 40 jurjev.

Ne vem, če je kak zakon, ki bi te ščitil, ampak verjemi, da je v praksi vedno drugače. Žal.

Drugače še dobiš (ob rojstvu otroka) otroški dodatek (ki lahko največ znaša okrog 25 jurjev, ampak tak znesek dobijo res "socialno ogroženi"), pa še na paket ob rojstvu otroka ne pozabi - se pravi ali paket ali denar (mislim, da okrog 60 jurjev). No, to je pa tudi vse. user posted image  

Kot sem že napisala - svetujem ti, da si poskusiš podaljšat pogodbo.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.3.2007 6:11:04   
daga11
Allo,

tudi moji prijateljici se je zgodila podobna situacija.
Podaljševali so ji za eno leto potem pa je zanosla ker pa se ji je pogodba iztekla med porodniško je dobila knjigo-niso ji podaljšali!-čeprav bi se v parih mesecih vrnila na delo ker je že bila v porodniški par mesecev!
Kaj si morete mislit mamo z otrokom dajo na cesto-sploh imamo kake pravice v tej naši državi!!!!!

Potem pa je našla drugo delo in sedaj ima za nedoločen čas-vprašanje če bi jo v prejšnji službi sploh kdaj zaposlili za nedoločen čas!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.3.2007 13:46:10   
ninula
ojla,
jst pa delam preko javnih del in to samo v času šolskih dni,samo sem rekla da če bom čakala da dobim službo za nedoločen čas bom zanosila pri 35-ih ali še kasneje???!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu daga11)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.3.2007 10:17:41   
Anonimen
ja drage punce ne mislit samo na tisto leto kolk boste potegnile od drzave(paket otroski dod....)to je samo eno leto kaj pa potem naprej otrok raste in vedno vec potrebuje materialne dobrine!socialna pomoc je okrog 40 tisocakov +najvisji dod 25 tisoc oz.zdej v evrih!to se pravi je to okrog 65tisoc in vi mislite da se lahko tako zivi???user posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
12.3.2007 18:29:09   
Anonimen
Punce, hvala za pomoč!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
15.3.2007 18:56:27   
aurora28
Pozdravljene punce. Se v neki meri strinjam z Anonimno v tem, da se ni na to zanašati, da ti podaljšajo in potem na polovici pogodbe zanosiš. Malce se mi zdi vse skupaj sproducirano, saj vendar gre za telo in organizem in ne neko nalogo, ko se odločiš, se vsedeš za mizo, jo napišeš in to je to. Svetujem ti, da razmišljaš tako, da si sama želiš zanositi in si ustvariti družino in ne glede na to, ali ti podaljšajo pogodbo ali pač ne v zdajšnji službi? Če ti tukaj ne bodo podaljšali, te bodo pa kje drugje zaposlili user posted image . Se pa z anonomno ne strinjam v tem, da pravi, da je bolje počakati, da dobiš za nedoločen čas??? Saj to je v današnjem času skoraj tobmola, da dobiš za nedoločen čas. Sorry anonimna, da ne boš mislila, da sem se zdaj spravila nate in nekaj pametujem, ampak sem namreč sama v isti situaciji, saj mi pogodba v službi poteče konec maja in z mojim dragim načrtujeva družino. Sem se odločila, da se ne bom obremenjevala z zaposlitvijo, saj mi je namreč prioritetam, da si ustvarim družino. Sem pa že slišala mnogo govoric, da delodajalci raje zaposlujejo mlade mamice, kot ženske, ki do sedaj še nimajo otrok...in to zaradi tega, saj razmišljajo takole:

Če zaposlim žensko, ki še nima otrok, lahko pričakujem, da bo v kratkem zanosila in bo recimo imela kakšne težave v nosečnosti...bo šla na bolniško..jo 9 mesecem ne bo v službo in potem bo nastopil še porodniški dopust...in je skupaj ne bo slabi 2 leti...in kaj bo imel delodajalec od zaposlene osebe????   Je pa drugo razmišljanje:

Če delodajalec zaposli mlado mamico, bo seveda pomislil, da bo mlada mamica mogoče 2X mesečno manjkala, saj ji bo otrok zbolel, vendar bo svoje delo v večini normalno opravljala, kar pomeni...da ima delodajalec več koristi, če se lahko tako izrazim z mlado mamico, kot z žensko, ki še nima otrok. To je samo moje razmišljanje, saj sem sama v takšni vlogi in sem dolgo časa tehtala, kaj mi je za storiti in sem se odločila za družino!!! Služba se bo že najdla. user posted image

< Sporočilo je popravil aurora28 -- 15.3.2007 18:59:47 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.3.2007 19:36:14   
Anonimen
pozdravcek vsem na forumo!najprej da dodam kar je napisala aurora da se strinjam z njo ampak hotela sem samo opomnit da ce imas otroka je velik financni zalogaj sama imam otroka sicer sva oba zaposlena in tudi meni podaljsujejo po 6 mesecev in vam po pravici povem da si ne upam zanosit drugace si zelo zelim imeti se enega otroka!user posted image res pa je da ti nikjer vec ne dajo za nedolocen cas!sej se najdejo firme ki dajo!ps.sodelavki so podaljsevali 3leta potem je zanosila in ji niso podaljsali pogodbe!

(odgovor članu aurora28)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.3.2007 20:58:59   
stunfek
Ja, to s temi službami za določen čas je res žalostno. Moralo bi biti pravilo, da smo vse ženske v rodni dobi zaposlene za nedoločen čas...morda pa bi potem narasla nataliteta user posted image .

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.3.2007 7:39:44   
aurora28
Se strinjam Stunfek!!! To bi izredno povečalo nartaliteto.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?