|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev in služba
24.10.2008 16:38:26   
mibi
Pozdravljene, ker načrtujeva z možkom nosečnost sem to tudi v službi povedala čisto tako v pogovoru o otrocih. Toda moji šefici zgleda to ni všeč, in je danes bila na razgovoru že druga punca čeprav ne potrebujemo nobenega zaposlenega več. Meni ni nič omenila niti kateri od zaposlenih čeprav sva samo 2 zaposleni. Moja pogodba poteče 4.12 in me zanima ali je bila že v kakem podobnem položaju in kako se je razpletlo?
lp

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 24.10.2008 17:04:46 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZANOSITEV IN SLUŽBA
24.10.2008 17:01:45   
bati

jaz sem bila in sem še zmeraj z šefico v zelo dobrih odnosih, tudi v privatnem življenju sve hodili na kavico ampak sem vedela da ji moja nosečnost ne bi dišala tako da takih stvari ji nisem nič omenjala celo nasprotno....tako da sem izkoristila vse kar sem lahko, bila sem zaposlena za določen čas in kot je sedaj v navadi mi niso podaljšali pogodbe....

imam pa čudovito 5mesečno princesko.....

Tega šefu nikoli ne omenjaj...danes je kapitalizem in kapitalisti gledajo svoj ineres....

(odgovor članu mibi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2008 19:40:55   
Martinčka
meni se pa zdi prav da je povedala... je bila iskrena in lahko šefica od nje vedno pričakuje iskren odnos in da ji ne bo nič prekrivala... mi imamo v službi same mlade-tudi jaz med njimi čeprav samo kot študentka.. in vemo da bodo v dveh letih zanosile, ampak za tač bomo pač vzeli v službo druge, ker so te tako dobre, da jih bomo zagotovo imeli še naprej kljub temu da bodo odšle na porodniško...
jaz bi odšla še enkrat do šefice, ji zaupala svoje skrbi in mislim da bi ti tudi ona iskreno povedala na čem si...

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2008 20:39:13   
Netopirčy81
Kaj jaz vem. Meni je šefica npr. rekla, ko sem ji povedala, da sem noseča, da je user posted image  bolezen user posted image Itak...ker njim ni v interesu se keširat za ljudi, ki te bojo nadomeščali.... Jest prej sigurno ne bi povedala, da načrtujem nosečnost, sploh če bi imela pogodbo za določen čas. V tvojem primeru zna bit, da že išče nekoga drugega ja, glede na to, da ti decembra preteče pogodba. Lahko da se motim. Upam, da ja.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2008 20:44:13   
blaža
Meni je pri prvem otroku  rekla, da ja , zdej smo pa v godlji. In pol mi ni dala štiri plače in dva regresa, jaz sem bla pa v bolnici, ki sem bruhala in moj je si je poiskal še popoldansko službo.

Te stvari niso za pravit šefom. Kot, da njih to kaj briga, naše privat življenje. Pa ne misli, da so ženske šefinje bolj humane! Na srečo niso vsi šefi enaki, po večini pa jim je vse to odveč, čeprav ne razumem, saj itak ni nihče nenadomestljiv. ne da se jim iskat zamenjave in zanima jih samo posel.

aja pa še to. če je user posted image  bolezen, pol pa je ona virus, ki njo je tudi mama rodila al neuser posted image

< Sporočilo je popravil blaža -- 24.10.2008 20:45:39 >

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2008 21:09:50   
giotti
Uf, res smotana situacija je nastala zdaj pri tebi user posted image Zdaj ti nikakor ne pomaga, da ti vse rečemo, po domače, da si zaj***la, ker si povedala, oziroma, da to ni pametno povedat, ker to ti prav nič ne pomaga. Zdaj je, kar je, ona ve (by the way, tudi pri meni v službi vedo iz pač določenega vzroka, kar mi gre pa seveda fuuuuuuul na živce, čeprav sem zaposelna za nedoločen čas, čutim pa, da me to ovira pri tem, da mi dajo določene projekte za vodit na primer) in zdaj je vpršanje, kako naprej. Če ti poteče pogodba 4.12., potem je zdaj ful pomembno, da niti ne pisneš, dokler ti ne podaljšajo, da si zanosila, če boš do takrat že nosečka. Po novem zakonu delodajlec nima pravice spraševati glede nosečnosti svojih uslužbenk, tako da če te bo konkretno pred podaljšanjem vprašala, če si že noseča, ji lahko komot odgovoriš, da je to tvoja osebna stvar. Pa tudi sicer o tem nikakor več ne govori in se izmikaj tovrstnim pogovorom. Če pa boš čutila, da je tvoja služba varna in nikakor ne boš zaradi tega diskriminirana, potem pa najbrž ni nič narobe, če se o tem še naprej pogovarjate. Sama žal čutim določeno vrste diskriminacije, pa še niti nosečka nisem.
Srečno user posted image  in poročaj, kako se bodo stvari odvijale. In seveda čimprejšnji plusek ti želim!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2008 7:56:56   
mibi
hvala vam punce user posted image
vem da nebi smela povedat da načrtujeva ampak je ona žačela temo o svoji mali punčki in da je zelo leo biti mamica in kaj jaz čakam, tko da sem ji nasledla na njeno foro. celo noč sem razmišljala o tem in sem se odločila kar bo pa bo. važen mi je da nebouser posted image  6.novembra in da bostauser posted image  črtici.
hvala vam vsem in jaz tudi vam želim čimprej da zagledate user posted image  in veliko sreče.user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2008 11:06:20   
Martinčka
mibi, jaz kot bodoči delodajalec ti povem da bi imela raje da mi poveš da si noseča in bis kupaj našli rešitev... če si dobra delavka se da vedno lepo vse dogovorit, in če ne drugega,da če ti zdaj pogodba poteče da ti jo vsaj do porodniške podaljša da boš dobivala od države potem naprej... sej tisto pa ni njen strošek, je strošek države.
ker glede na to da si že pri njej v službi je itak že vložila v tebe denar, drugače bi bilo če še ti ne bi delala pri njej in bi se želela zaposlit na novo..

ne vem razmisli malo... mislim da če se pogovoriš z njo nimaš kaj izgubiti, glede na to da že išče noovo delavko.  sej ti ni treba rečt da si noseča, ker če prav zastopim še nisi prepričana v to da si.. povej da malo razmišljata o tem in da te zanima kako bi bilo če bi zanosila...

(odgovor članu mibi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2008 13:36:27   
bati

ja mogoce imas ti dobre izkusnje glede zanositve pri meni pa le ni bilo tako....kljub dobrim odnosom z sefinjo mi je rekla ko je moja mlajsa sodelavka takrat pred mano zanosila LE GLEJ DA MI SEDAJ NE BOS SE TI// tko da jaz osebno mam slabe izkusnje....tud k sm sluzbo iskala in ni bilo razgovora da me niso vprasali KDAJ PA NAMERAVATE ZANOSITI,IMETI DRUZINO...no lepo je da so se razumevajoci sefi ki to razumejo vendar jaz nimam teh izkusenj in posledica tega je da nadrejenim ne zaupam.....

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.10.2008 10:34:01   
Ylenia
js grozno je brat tole! kaj pa ce prides na razgovor za sluzbo pa te vprasajo: kdaj pa mislte met otroke pa druzino?, kaj je pa ce reces da si porocena pa da nimas otrok, a je to pol za njih druzina al ne? ker zame je, pac sva samo 2 ampak zame to pomen da nisem sama in da se oziram na oba, ne sam nase.
a ce pa ze mas recimo 1 otroka, te kar takoj posljejo domov, al je to pozitivno? tut ce mas enga, mas se vedno lohka v planu se kaksnega. v kaksno kategorijo pa tu pades?
prav res me to zanima!

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.10.2008 12:18:17   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: Ylenia

js grozno je brat tole! kaj pa ce prides na razgovor za sluzbo pa te vprasajo: kdaj pa mislte met otroke pa druzino?, kaj je pa ce reces da si porocena pa da nimas otrok, a je to pol za njih druzina al ne? ker zame je, pac sva samo 2 ampak zame to pomen da nisem sama in da se oziram na oba, ne sam nase.
a ce pa ze mas recimo 1 otroka, te kar takoj posljejo domov, al je to pozitivno? tut ce mas enga, mas se vedno lohka v planu se kaksnega. v kaksno kategorijo pa tu pades?
prav res me to zanima!

Po novem zakonu te tega ne sme več vprašati, zato lahko diplomatsko odgovoriš, da je to tvoja osebna stvar.
Srečno.

(odgovor članu Ylenia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zanositev in služba
27.10.2008 12:55:24   
mibi
jaz sem se odločila da v primeru da zanosim zdej v kratkem in da mi podaljša za naslednje tri mesece ji ne bom takoj povedala se bom delala neumno da nisem vedela da sem noseča pa saj še tri mesece probala zgurat, če mi da pa odpoved bom pa pač šla na zavod.
srečno vsem ki imajo podoben problemuser posted image

(odgovor članu mibi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zanositev in služba
27.10.2008 14:50:57   
dreamhorse
Sama imam podoben problem, le da meni pogodba izteče konec leta, jaz pa do takrat verjetno ne bom več mogla skrivat trebuščka. Sem v drugem mesecu nosečnosti in mi na kraj pameti ne pride, da bi šefici povedala, da sem noseča. Čeprav ja, pomislim, saj bo razumela, ko pa dobro premislim, vem da me bo dala na cesto. In kaj storiti, če izve, in me vpraša, pa zatajim, podpišem pogodbo za nedoločen čas, potem pa ji povem... sem pečena! Odpustit me ne sme, to vem. Ampak živo me bo požrla, ko bo izvedela. Želim si službe, še bolj pa si želim zdravega otroka. Tako da, kar bo pa bo. Držim pesti, da se ti dobro izteče.

(odgovor članu mibi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.10.2008 15:03:22   
sazi
Po novem zakonu te tega ne sme več vprašati, zato lahko diplomatsko odgovoriš, da je to tvoja osebna stvar.
Srečno.

teorija je eno, praksa pa drugo. Mene so tudi povsod spraševali, pa nisem dajala konretnih odgovorov. Če bi jim pa rekla, da se po zakonu ne sme spraševati, pa vprašanje, če bi sploh dobila službo.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.10.2008 15:13:07   
Anonimen
Mene pa še nikjer niso vprašali če bom imela kmalu otroke. Tudi če bi me bi rekla da recimo še niso v načrtuuser posted image . Kaj jih brigauser posted image

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
27.10.2008 15:24:13   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Srečno.

teorija je eno, praksa pa drugo. Mene so tudi povsod spraševali, pa nisem dajala konretnih odgovorov. Če bi jim pa rekla, da se po zakonu ne sme spraševati, pa vprašanje, če bi sploh dobila službo.

Vem, zato pa lahko tako kot Brisačkarca rečeš, da ne načrtuješ!!! Pri meni je zdaj uradno tudi to na sporedu, da ne načrtujem in da sem od dojenčka tako daleč stran kot še nikoli nisem bila. To sem zadnjič rekla, ker mi je šlo na živce, ko sem vidla, da vsi čakajo, kdaj bom kaj rekla, da sem noseča. Konec koncev otroka res ne moreš načrtovat, četudi se tebi zdi, da ga, ker se otrok zgodi ali pa se ne zgodi kljub besnim načrtovanjem. Še najprej pa se zgodi ravno tistim, ki o tem še najmanj razmišljajo!

Tako, da uradno, punce, nobena ne načrtuje, nimamo v planu dojenčkov, a prav? Ko pa se bodo zgodili, pa pač rečes, da se je zgodilo in da niste planirali. Saj ne boste ne prve ne zadnje, ki se jim je dojenčke "zgodil".

Dreamhorse, kdaj pa ti poteče pogodba? Upam, da boš uspešno "skrivala" do takrat in seveda, da te niti v sanjah ne vpraša! Srečno! 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.10.2008 15:24:47   
Ylenia
pred kratkim sem se pogovarjala z nekaj iskalkami zaposlitve, pa so mi vse rekle da so jih vprasali po otrocih. oziroma konkretno: kdaj misli imet otroke. tako da se ni za zanasat da je to po zakonu prepovedano, bolje da se pripravis na to vprasanje zgleda.
dreamhorse pomoje ti ni treba povedat. sej ene se vejo ne da so nosece do 3. mesca. to ni nc nenavadno. edin ce bos lahko zivela s tem. js vem da sem bolj tiste sorte da ne morem lagat ker mam slabo vest al pa mislm da se bo enkrat razvedlouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.10.2008 15:32:40   
giotti
Ylenia, ja, no, saj, takšnim pa je treba rečt, da se nič ne planira. Mislim resno in dobesedno. Ker sama vidim zdaj pri sebi neke vrste diskriminacijo, ker pač vejo, da delamo na tem. Zato tudi sem rekla, da nič ne delamo na tem. Ker najhuje od vsega pa je, da drugi čakajo, kdaj boš noseča, pa še sama nimaš pojma, ker to ni od nas odvisno. In potem hodim s trebuhom not, da ne bi komu padlo na pamet, da sem mogoče noseča. Ker moj trebuh iskreno povedano je kot pri normalni nosečnici v četrtem mesecu. 

(odgovor članu Ylenia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.10.2008 8:18:13   
Ylenia
ja no saj, se dobro da mamo forum. ampak je res neverjetno kaksna diskriminacija. a ni najbolj naravno da ma zenska otroka? od kje so pa drugi prsli, a jih je storklja prinesla?! k js vidim nosecko si mislim da ma sreco ker ji je ratal, ne pa da je breme clovestvu.
js mam se mal sreco, ker nisem porocena in se pomoje nobenmu ne sanja da mislim na dojencke. ce pa kdo kaj rece, je pa ponavad glede poroke.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.10.2008 9:25:18   
dreamhorse
Morda mam srečo, ker si tudi moja šefica ne misli, da načrtujem, oz. mi je uspelo. Pogodba mi poteče 31.12.2008, takrat pa bom v 4. mesecu. Morda je pa dobro to, da nehamo delat verjetno že 19. tako da bo do takrat najbrž že jasno, če ostanem ali ne. Upam na najbolje. Čeprav pa, kot sem že rekla, da  bo le otrok zdrav. Jaz se bom že znašla. Do takrat bom pa pridno tiho in skrivala, če se bo le dalo.
Drugače pa, tudi mene so vprašali, če načrtujem družino, pa sem rekla da ne. Kaj jih pa briga. Se je pač zgodilo. In hvala bogu, da se je.

(odgovor članu Ylenia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.10.2008 8:31:12   
Ylenia
bi blo pa res neumno da bi se sekirale sam zato ker smo kdaj komu rekle da ne nacrtujemo! to pa res ni vredno zivcov!

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.10.2008 8:52:58   
Martinčka
jaz bi rekla, da če iščeš novo službo je to velik problem ja. vem da je to grdo in da je to totalna diskriminacija, ampak po drugi strani je pa potrebno tudi razumet delodajalce, da če išče dobrega zaposlenega, da si ne želi da mu ta čez eno leto gre, potem ko je vanj vložil ogromno truda in denarja in more on spet iskat drugega oslužbenca samo za eno leto da se vi vrnete nazaj na to službeno mesto in potem spet un nadomestek poučevat in vlagat vanj... zato če iščete službe potem si pač rečite da boste kakšno leto počakale z nosečnostjo, se v tem času dokažite na delovnem mestu in vas bo delovno mesto čakalo ko pridete nazaj...
meni je tudi šef reku da naj s sodelovko nekot poskusiva da ne bova isti časno noseči.. haha.. pa sem se smejala da kokr bo pač bo, ker ravno tak se pa ne da to planirat kdaj bo kdo noseč na šihtu.. ampak tako pač je.. dve sma takšni ki bova zagotovo v teh dveh letih imeli otroke in bo kriza.. ampak ker sva obe pridni ne bo problema, sploh jaz bom veliko delala doma kljub otročku ipd..

jaz bi rekla da pojdite delat na državne inčtitucije, se jim tam zlažite da ne načrtujete in bo... ker pri privatniku je to težko in je tudi nepošteno ker se on trudi da bi uspel vi bi ga pa uvirale... če si takoj želite zanositve bi rekla da isščete državne službe... tam te tudi služba čaka ko prideš nazaj.. moja kolegica je zanosla in ko je po enmu letu prišla nazaj je bila tam samo 6 mescev in spet šla v porodniško... tudi ko je začela s službo je bila tam samo prb 7 mescev.. hihi.. tako da poskusite tam..ali pa malo prestavite željo po dojenčku, kar pa vem da je full težko... vsaj zame je..

(odgovor članu Ylenia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.10.2008 10:53:33   
Bumo
Pozdravljene punce.
Delodajalec nima nikakor pravice spraševat po družini, prihajajočih otrocih ali tistih, ki jih že imate.
Je pa zakonska obveznost delavca oz. bodočega zaposlenega, da delodajalca obvesti o vsem, kar bi znalo vplivati na njegovo delo na delovnem mestu. Torej tudi o nosečnosti. Seveda sem ne spada planiranje bebice in to delodajalca nic ne briga, je pa glede na naravo dela, ki ga opravlja nosečnica dobro, da delodajalcu pove o svoji nosečnosti pravočasno, predvsem zaradi samega zdravja nje in njenega otročka. Torej mislite nase in predvsem premislite kako hitro boste obvestile delodajalca o nosečnosti zaradi VAS in ne njega.

Neposredna povezava do sporočila: 23
29.10.2008 11:10:48   
anci banci
uff te delodajalci.... mene so čisto na vsakem razgovoru vprašali to ali in kdaj mislim imeti otroke.... (pa se vsi dobro zavedajo da tega ne smejo spraševat) ..
no ko sem bila stara 22 let sem jim odgovorila da sedaj še ne načrtujem, ker moram najprej dokončati faks in si najti partnerja in so me pustili potem pri miru (sem takrat dobila službo) no ko sem pri 26 letih iskala novo službo, so mi isto postavili to vprašanje in zraven tudi vprašali če bi bila pripravljena podpisat da vsaj 2 leti ne bom imela otrok-pa sem jim odgovorila da sicer res še ne načrtujem )bila sem še čisto na začetku nove zveze in se o tem z mojim dragim pač še nisva pogovarjala) amapk da podpisala pa ne bi (mislim idioti na kvadrat.. tudi če bi podpisala in če bi zanosila, bi bilo to brezpredmetno, ker je taka zadeva totalno zakonita... no neka delavka je tam to podpisala... sej je točno čakala da mine 2 leti in na dan ko je minilo je oznanila da je noseča in takoj sšla na bolniško... pa ji niso čisto nič mogli narest... ha ha ha)...
no tudi v tem podjetju sem dobila službo...in v tem času sva se z mojim odločila da bova začela delat na otroku... ker pa se boriva z neplodnostjo je vmes minilo skoraj 3 leta sem jaz tudi dobila službo za nedoločen čas...
mi je pa tudi moja nadrejena sama rekla kake 2 dni nazaj da je najbolje da zanosim čimprej in da mi želi sve najboljše (ker pa ne vem ali to resno misli,  ji nisem nič rekla da je zelo velika možnost da sem že noseča..namreč čakam še 8 dni da naredim test in vidim ali je umetna olploditev uspela

moje mnenje je da si delodajalci in v državni upravi in v gospodarstvu in privatniki malo preveč dovolijo

Neposredna povezava do sporočila: 24
29.10.2008 11:31:33   
SMELIKA
Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa prebiram te debate o nosečnosti in zanositvi in sem se odločila, da malce povprašam za vaša mnenja, nasvete.. Sem nova na forumu in upam, da ga ne bom kej preveč ˝biksala˝user posted image
Stara sem 23 let in prejšnji teden sem končala s študijem -sem diplomiralauser posted image
Sedaj pa razmišljam in si želim otroka. user posted image  Imam fanta, ki je star 30 let s katerim sva skupaj 5 let in se zelooo razumeva.
Sem malce v dvomih ali naj si začnem iskati službo al naj se odločim za otroka. Namreč, če bom našla službo, bom potem morala čakati leto ali dve da me ˝mogoče˝ vzamejo za nedoločen čas. Potem pa spet ne morem kar takoj zanositi. Rada bi bila mlada mamica in ne mamica šele pri 30-tih. Fant je zaposlen ima kar dobro plačo (malce čez 1000€), jst pa tut mal zalužim ˝po strani˝.
Sedaj pa me malce zanima vaše mnenje, kakšen nasvetuser posted image

Lep dan!

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.