HuAnita
|
[/quote] Ker živim na vasi vem marsikaj od vsake hiše......recimo, kako je komu ime, kakšen avto vozijo, kdo je noseč, kdo je umrl, zakaj so se skregali ali ločili.....zanima me recimo tudi, zakaj že tri tedne stoji ena 10 m betonska soha vodoravno položena na vaškem zemljišču blizu naše hiše (odgovora na to sicer še nisem dobila, ker nihče ne ve ...) Ne morem reči, da me drugi ne zanimajo......za bivanje v neki skupnosti se mi tudi zdi pomembno, da včasih kako rečeš s sosedi, da ne greš kar brez pozdrava mimo njih..... [/quote] Nekako tako je pri nas, s tem, da sem se jaz tam, kjer zdaj živimo, rodila in živela prva leta tam, tako da me je nekaj teh starih 'čenč' poznalo od malega, kdaj pazilo, mi dalo kak priboljšek, vedo, kako me je bilo strah deževnikov, pa še par anekdot se najde, ob katerih se potem s temi starimi ženicai nasmejimo, malo pokomentiramo, kaj vse na vasi ne štima (smeti, komunala, elektrika prekinja), kako je vse drago... Vem, da njim to ful ful pomeni, da se kdo vsaj za 5 minut ustavi in poklepeta z njimi... Res je, da jim ne razlagam nekih podrobnosti o naši družini, niti me to ne zanima o drugih, povedo pa, kdo je recimo zelo bolan in da ga poznam, pa spet kako anekdoto, kako je bilo včasih, .... Taka tipična čenča je pa, kolikor vem, le ena, z njo pa k sreči nimam skoraj nobenega stika, vem pa, da ona veliko ve o nas in to po vasi razlaga, kako in kaj (recimo ko sva gradila...), pa potem ene take variante ven pridejo, da sem že resno razmišljala, da bi ji šla enkrat kljunček zapret. Če jo pa srečam v trgovini, je vsa fina, toliko da ne spleza po otrocih, vse jo zanima, kam gremo (ker ve, da bosta ta mala sčvekala, tako da ju čimprej odvlečem).... ampak ne zagrizem.... Aja, jaz pa priznam, da me zanima, kaj počneta soseda poleti, ko se stemni, tako na glas.. Oziroma to vidim, ker imata odprt balkon, bolj me zanima, zakaj ne zapreta fa...ing balkona, da se ne bi slišalo in videlo
|