|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanima me ...
12.3.2008 14:14:59   
Virtualna
Pozdravljene user posted image ,
zanima me sledece; nosecnicam kao pripadajo trije vaginalni ultrazvocni pregledi, in sicer PRVI 9.-12. tednu, DRUGI 19.-22. in ZADNJI 29.-32. tednu nosecnosti...zanima me razlika med vaginalnim in "cez trebuh"!!!
Ali se pri enem oz. pri drugem kaj vec oz. kaj manj vidi?
In zakaj LE trije vaginalni pregledi, je rizicen morda za plod user posted image
Pa se nekaj, pri ugotavljanju spola dojencka, na kaksen nacin so pri vas G "odkrili" spol - UZ vaginalno ali cez trebuh ?

Joj ceu kup vprasanj, upam da se bo kateri dalo odgovoriti, kajti res me zanimajo ti dve razliki pregledov user posted image

Ze v naprej se zahvaljujem in vsem sreckam noseckam lepo nosecnost...user posted image user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanima me ...
12.3.2008 14:19:29   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna

zanima me sledece; nosecnicam kao pripadajo trije vaginalni ultrazvocni pregledi,

Narobe. Prvi je vaginalni (za potrditev nosečnosti), ostali so 'čez trebuh'. Verjetno se pri prvem bolj vidi vaginalno, ker je plod še tako majhen.

Spol se lahko vidi najprej na nuhalni (12.teden), ampak ponavadi se ne, pač pa na morfologiji (20.teden).

< Sporočilo je popravil taška30 -- 12.3.2008 14:20:54 >

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2008 14:21:06   
Taula
Po novem ti pripadala le dva UZja, ne več trije. Žal.user posted image
Prvi je vaginalni...potrditveni Uz. Drugi je mogfologija, dela se ponavadi čez trebuh.  Prvi je vaginalni, ker se čez trebuh še ne vidi, ker je otrok premajhen. Tretji..kontrola rasti zavarovalnica ne plača več, je dobra volja G če ga naredi.
Samoplačniško greš lahko še na NS. Ta je preko trebuha, oz. če se še ne vidi dobro vaginalen.
Spol se vidi npr. lepo na mofri lahko že. (če otrok ne drži nogic skupajuser posted image  ) Eni ga povedo že na NS, ampak je ene 60% verjetnost.
Sicer pa..če si noseča z user posted image user posted image , ali je rizična nosečnost ti G naredi več UZjev. Pa tudi drugače..eni Gji delajo več UZjev, eni se pa držijo navodil zavarovalnice.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2008 14:21:43   
Virtualna
Ok, no... in koliko priblizno je takih pregledov "cez trebuh" do konca nosecnosti ?

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2008 14:24:27   
Taula
Uradno 1. (brezplačen)

Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2008 14:27:49   
kekec in mojca
Odvisno pač od ginekologa do ginekologa in od tvoje nosečnosti. Če je nosečnost ok, potem dobiš enega vaginalnega in enega čez trebuh. Če si rizična, ti je pa tako že predhodnica povedala, da ti jih ginekolog naredi malo več.

Drugače pa, moja G vedno naredi UZ - vsakič vaginalnega, da mi s tem pregleda MV, nato pa še preko trebuha, da preveri plod. Do enega 15. tedna pa je delala le vaginalne. Trebušni se niso videli.

Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2008 14:27:52   
Virtualna
user posted image Hvala Taula user posted image  ... tebe se kr opazi kako vestno odgovarjas nam user posted image  na forumih... verjemi, da sem nekako vedela, da bos ravno ti tista, ki mi bo znala odgovoriti user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2008 14:28:28   
Taula
Preveč časa imam vem.user posted image  Sej bo kmalu maj in me ne bo več tu.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
12.3.2008 14:28:29   
Netopirčy81
Jest mam tako ql G, da mi je vsakič naredila UZ in dala slikce, tko da mam dosti spominov na pikico v trebuhuuser posted image . Je pa G sama rekla, da je to njena dobra volja. Vaginalni pregled sem mela 1. in 1x proti koncu, ker me je neki bolel, pa se je pol izkazalo, da ni nič. UZ čez trebuh pa ene 12x in ene 4x v porodnišnici.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2008 14:28:37   
mmiro
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Uradno 1. (brezplačen)

Uradno sta 2.UZ-ja brezplačno!!Preverjeno!!Če pa je rizična nosečnost je pa
svar malo drugačna!Sicer pa je za vse ostale UZ-je dobra volja ginekologa!

Lep pozdrav!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2008 14:29:42   
Netopirčy81
aja, pa vse sm mela brezplačno, razen nuhalne seveda.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

Neposredna povezava do sporočila: 11
12.3.2008 14:31:04   
Taula
Uradno sta 2.UZ-ja brezplačno!!Preverjeno

Govorimo o Uzjih preko trebuha...to je spraševala. Prvi je vaginalen.(potrditveni)

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.3.2008 14:37:39   
mmiro

Govorimo o Uzjih preko trebuha...to je spraševala. Prvi je vaginalen.(potrditveni)

Sej nisem nepismen.Koliko UZ-jev imaš po zakonu??2UZ-ja a sem se kaj zlagala?Ne nisem.1 UZ je res vaginalen.Drugi brezplačen je morfologija.
Drugače pa jih imaš lahko tudi več!!Odvisno kakšnega ginekologa maš in
odvisno je tudi od same nosečnosti!To je to.Če pa se slučajno motim se
pa globoko opravičujem!

Lp

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.3.2008 14:41:11   
Taula
Sej nisem nepismen.Koliko UZ-jev imaš po zakonu??2UZ-ja a sem se kaj zlagala?Ne nisem.1 UZ je res vaginalen.Drugi brezplačen je morfologija.
Drugače pa jih imaš lahko tudi več!!Odvisno kakšnega ginekologa maš in
odvisno je tudi od same nosečnosti!To je to.Če pa se slučajno motim se
pa globoko opravičujem

Kaj ti ni jasno dete...jaz sem ji že napisala, da dobi 2 na začetku. In nato je vprašala koliko jih je le preko trebuha..in moj odgovor 1 (brezplačen) se navezuje na trebuh, ne na celotno količino UZ-ja. Ti si pa mene citirala kao da je napačen info..info je bil pravi..ker je bil direkt odgovor na njeno vprašanje. Pa nikjer nisem rekla da si nepismena.user posted image Imaš prav..dva dobi.

(odgovor članu mmiro)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.3.2008 14:44:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mmiro

Sej nisem nepismen.

No, to najbrž res ne, ampak prav pozorno pa nisi prebral(a).

Taula namreč odgovarja na vprašanje, koliko je zunanjih UZ-jev.

(odgovor članu mmiro)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
12.3.2008 14:55:26   
mmiro
No,no pa sej vem da maš prow Taula.user posted image Dete......hja no kakor vzameš........Zdej sem res kot eno malo dete k sem srečka nosečka...........
sej veš hormončki pa to!Sicer pa sem mnenja,da bi moralo bit teh UZ-jev več!
Mislim,da bi marsikateri nosečki prišparali kako skrb in živce.Sicer pa o tem
lahko samo sanjamo.........Recimo jaz sem imela skupaj z nuhalno že
štiri UZ-je.....

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.3.2008 15:07:30   
Virtualna
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala, hvala , hvala vsem....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mmiro)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?