Gina
|
Jaz sem si jo dala vstavit par mesecev po porodu. Bila sem menda že čisto zaprta in maternica je bila taka "kot da ne bi rodila". Bolelo me je 3 sekunde, ko je odpirala maternični vrat in potem še par sekund, ko jo je nameščala. Po tem sem imela 3 tedne tako krvavitev, ko bi me kdo klal, bolelo me ni nič niti tisto popoldne, ko so mi jo vstavljali, niti kasneje. Potem je krvavenje nehalo in nisem imela M še 4 mesece, ker sem dojila. Imela pa sem 1. mesec malo otečen trebuh, kot pred M. Ko sem dobila prvo M je bila čisto šibka, vsaj 5x manj kot prej (prej sem vedno fuuuul krvavela in vedno je trajala 10 ali 14 dni - pred mireno). Res pa je trajala 14 dni. Ampak ni bila več na 26 dni, ampak na 32 (yeees), čeprav je to najbrž bolj povezano s porodom kot z mireno. Tudi 2. M je bila enaka. Skoraj nič, a 14 dni. Kako bo s tretjo bomo videli.(sem pa imela kot rečeno tudi brez mirene prej tako dolgo M, nikoli pod 10 dni, raje 14) Meni je mirena neprimerno boljša kot kaj drugega, ker hormonov ne prenesem, da nimam nič, mi pa ne bi bilo zdaj glih ok. Je pa šla ena moja prijateljica pred mesecem in je rekla, da jo je pa kar celih 5 minut fejst bolelo, kot med popadkom. Potem je imela še popoldne malo čuden trebuh, potem je bilo pa ok. Zatečena ni bila nič in še vedno ni, tisto krvavitev par dni po vstavitvi je pa tudi imela, vendar ne tako močne kot jaz, pravzaprav samo čisto malo, ampak dolgo časa. Jaz upam, da to s časom postane krajše, vsaj G mi je razložila, da je temu tako, da telo rabi svoj čas, da se privadi. Uh, sem se razpisala, ampak mogoče se bo pa kakšni lažje odločit tako ali drugače.:)lp
|