Njuškalo
|
Anonimna, ni čisto tako črno - belo.Jaz sem že nekajkrat prijavila zlorabo, ker sem točno slišala iz stanovanja večkrat, kako otrok vpije: oči ne...in mi je potem tudi ta otrok povedal, da se gre z očkom slečena konjičke in podobno.No, kaj pa so naredili na socialni?Nič!Napovedali so se, da pridejo na obisk, takrat sta starša otroke uredila v nulo, kot da so ne vem kako urejena družina.Tako je socialna ocenila, da so zgledna družina, da je pri njih vse v redu.Kaj torej človek lahko naredi?Tudi, če sem videla, da kdo pretepa žensko, pa sem želela pomagat, sem bila sama potem največji grešnik ,češ-kaj se vtikam vmes?No, pa še nekaj podobnih primerov je bilo, da sem skoraj obupala nad tem, da komu pomagam.Sicer ne morem reči, da bom tiho, če bom izvedela, da nekdo zlorablja otroka naprimer...samo vem pa tudi, da sem sama proti vsem službam, ki bi morale ukrepat.In to gre tako, da jaz prijavim, CSD ne naredi nič , mama si zatiska oči ,ker je najlažje nič vedeti..in na koncu jaz izpadem tista, ki dela probleme,njihovo življenje je na videz vendar čisto o.k.Torej sem jaz hudobna ,ker se vtikam, ne pa oče, ki zlorablja otroke.In potem človek že izgubi voljo, če pa že vnaprej veš, da ti nihče ne bo pomagal pri tem, da pomagaš komu drugemu. Tudi, če kdo muči živali, sem že vskočila vmes, samo za razliko mi živali niso rekla, kaj se vmešavam, ampak so bile hvaležne za pomoč.Ljudje, ki so jim kaj slabega želeli, pa so se "pogumno" razbežali.Vendar tudi tukaj...če dam primer naprej..kaj se zgodi?Nič, saj so vendar le živali. Ja, zakone bo treba poštimat najprej, še prej pa CSD, ker so samo za okras v naši državi, delajo pa ne nič.Vsaj to, kar sem do sedaj videla je zame nič. Uboge žrtve v naši državi, ker so se dostikrat prisiljene sprijaznit z zlorabami, ki se jim dogajajo, ker si tisti, ki so plačani za to, da jim pomagajo, zatiskajo oči.Phe...