|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamislimo se...
12.8.2007 18:24:11   
sky
Velikokrat se tu pojavlja vprašanje, ali reagirati oz. kaj narediti, če vemo, da se kje dogajajo zlorabe in podobne stvari. Pogledati stran? Opozoriti? Mogoče lahko komu pravočasno pomagamo, če si ne zatiskamo oči.

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnakronika/20070812_3103582.php?ar=nsn&dateid=1186934563

BK.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zamislimo se...
12.8.2007 19:01:30   
piščanc
najprej naj vsak pred svojim pragom pomete. če bi vsi živeli složno, takih zlorab sploh ne bi bilo.

je pa res, da eni so izrodki narave, za njih je pa dober samo zaporuser posted image

iz malega zraste veliko

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.8.2007 19:27:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

najprej naj vsak pred svojim pragom pomete. 

Ne razumem ljudi, ki zagovarjajo zlorabe. Taki in podobni stavki so zagovarjanje zlorab. Zato se zlorabe dogajajo, ker jih znajo vsi opravičiti in se distancirati.

Jaz sem bila kot otrok na različne načine zlorabljena. Nikogar ni bilo, ki bi me zaščitil in nikogar, ki bi mojima staršema preprečil ta zlorabe. Izgovori za njiju:

- oče: nasilni alkoholik
- mati: odvisna od odnosov

Okolica: kure, ki znajo samo za hrbtom kokodakati kot piščanček, naredijo pa nič.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.8.2007 20:29:40   
Njuškalo
Anonimna, ni čisto tako črno - belo.Jaz sem že nekajkrat prijavila zlorabo, ker sem točno slišala iz stanovanja večkrat, kako otrok vpije: oči ne...in mi je potem tudi ta otrok povedal, da se gre z očkom slečena konjičke in podobno.No, kaj pa so naredili na socialni?Nič!Napovedali so se, da pridejo na obisk, takrat sta starša otroke uredila v nulo, kot da so ne vem kako urejena družina.Tako je socialna ocenila, da so zgledna družina, da je pri njih vse v redu.Kaj torej človek lahko naredi?Tudi, če sem videla, da kdo pretepa žensko, pa sem želela pomagat, sem bila sama potem največji grešnik ,češ-kaj se  vtikam vmes?No, pa še nekaj podobnih primerov je bilo, da sem skoraj obupala nad tem, da komu pomagam.Sicer ne morem reči, da bom tiho, če bom izvedela, da nekdo zlorablja otroka naprimer...samo vem pa tudi, da sem sama proti vsem službam, ki bi morale ukrepat.In to gre tako, da jaz prijavim, CSD ne naredi nič , mama si zatiska oči ,ker je najlažje nič vedeti..in na koncu jaz izpadem tista, ki dela probleme,njihovo življenje je na videz vendar čisto o.k.Torej sem jaz hudobna ,ker se vtikam, ne pa oče, ki zlorablja otroke.In potem človek že izgubi voljo, če pa že vnaprej veš, da ti nihče ne bo pomagal pri tem, da pomagaš komu drugemu.
Tudi, če kdo muči živali, sem že vskočila vmes, samo za razliko mi živali niso rekla, kaj se vmešavam, ampak so bile hvaležne za pomoč.Ljudje, ki so jim kaj slabega želeli, pa so se "pogumno" razbežali.Vendar tudi tukaj...če dam primer naprej..kaj se zgodi?Nič, saj so vendar le živali.
Ja, zakone bo treba poštimat najprej, še prej pa CSD, ker so samo za okras v naši državi, delajo pa ne nič.Vsaj to, kar sem do sedaj videla je zame nič.
Uboge žrtve v naši državi, ker so se dostikrat prisiljene sprijaznit z zlorabami, ki se jim dogajajo, ker si tisti, ki so plačani za to, da jim pomagajo, zatiskajo oči.Phe...user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.8.2007 20:31:21   
Anonimen
Se podpišem pod Njuško. Ponavadi tudi če prijavijo zlorabo CSD ne reagira.

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.8.2007 20:40:37   
Anonimen
Sama sem bila v otroštvu zlorabljena in lahko vam povem, da ni bilo človeka kateremu bi to lahko zaupala.
Vem, da je moja mati vedela, vendar je pred tem zatiskala oči, ker ji je bil ljubimec bolj pomemben, kot lasten otrok.Zlorabo sem nosila dolgo v sebi in šele ko sem o tem spregovorila, kot odrasla ženska sem se zavedala, da bi takrat, če bi me kdo stisnil k sebi in mi dal vedeti, da mu lahko zaupam, vse povedala.Pa ni bilo nikogar. Zato me danes boli, ko vidim, da se otroci zlorabljajo, njihove matere pa ne ukrepajo.Danes vem, če bi mojega otroka nekdo kakorkoli zlorabljal, ne bi šla na socialno, ampak bi mu sodila sama, ker edino tako bi bil kaznovan.
Zato pozivam vse starše, naredite vse, da vaš otrok ne bo trpel v nasilju in zlorabah.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.8.2007 20:47:32   
trojči
Starši so bolniki, ki si niso sposobni pomagati. Tako pravi večina stroke. Torej je na nas, da ukrepamo, ko kaj vidimo.

Jaz sem se odločila, da bom naredila nekaj v tej smeri. Poslanci se ukvarjajo s cigareti, z zaščito nedolžnih otrok pa nihče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.8.2007 20:48:23   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trojči)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.8.2007 20:51:14   
Anonimen
Poslanci se ukvarjajo s cigareti, z zaščito nedolžnih otrok pa nihče.

user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.8.2007 21:18:06   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Starši so bolniki, ki si niso sposobni pomagati. Tako pravi večina stroke. Torej je na nas, da ukrepamo, ko kaj vidimo.

Jaz sem se odločila, da bom naredila nekaj v tej smeri. Poslanci se ukvarjajo s cigareti, z zaščito nedolžnih otrok pa nihče.

Ah, dej no...starši so bolniki, ja...phe.To je samo izgovor.Vsaka mama ima dve izbiri-ali se dela, da nič ne ve, ali pa pomaga otroku.Pač včasih je potrebno otrokove interese postaviti pred svoje, pa če je še tako težko.Zato pa tudi so mame..to je najbolj pomembna oseba v otrokovem življenju in , če ta odpove, ko jo potrebuješ, potem tudi drugim ljudem ne moreš zaupati, težko si ustvariš vez s kakšnim človekom..ja, pač biti mama (in tudi oče) je velika odgovornost, tega pa se premalo ljudi zaveda.Mogoče bi pa morali na razne teste, če so primerni starši kar vsi..ne le tisti, ki se leta in leta mučijo, da bi posvojili otroka in morajo skozi več vrst  testov.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?