honey
|
Pozdravljene, zanima me še vaše mnenje glede zamenjave ginekologa. Pred 1 letom sem zamenjala ginekologinjo, ki je imela zelo veliko pacientk in je šlo vse bolj na hitro (se pravi, ni si vzela časa za posamezno pacientko) in me je to rahlo motilo. Šla sem k drugi ginekologinji, pri kateri sem bila samo enkrat (ko sem imela ss), potem pa ne več. Je pa res, da je bila ta gin. prisotna pri mojem 1. porodu in mi je bila zelo všeč. Ampak zdaj je pa nastal problem - ta gin. je šla na porodniško. Zamenjala pa jo je ena druga, mlada. O.k., nimam nič proti, če je mlada, da me ne bo katera narobe razumela. Moti me pa to, ker se mi zdi, da je precej nestrokovna. Problem: M imam že od nekdaj bolj kot ne neredne. Od zadnje M je minilo več kot 2 meseca in nisem bila noseča oz. CB ni nič pokazal, da bi bila. Naročila sem se na pregled, pa moram reči, da sem prišla takoj na vrsto, že čez par dni. Ko pa sem prišla do gin., me je obravnavala, kot da sem noseča, čeprav sem ji takoj na začetku povedala, da najbrž nisem, ker CB ni nič pokazal in nisem imela nobenih znakov, da bi bila. O.k., potem se nekako razumeva kaj in kako in mi naredi UZ. Ugotovila je, da res nisem noseča, da je sluznica zadebeljena in da naj bi M kmalu prišla. O.K. Se začneva spet pogovarjati kaj in kako in mi reče, da če M ne bo v roku 2, 3 mesecv, da naj pridem nazaj Potem sem jo vprašala o tem, kaj naj naredim, ker se pač že več kot 1 leto trudiva, da bi zanosila (stara sem 33 let in imam že enega otroka). Pa mi reče, da glede na to, da imam neredne cikluse, da je toliko manjša verjetnost, da zanosim in da če v 1 letu ne bo uspelo, pa da naj pač pridem nazaj Ne bu ne mu kaj, zakaj, kako do tega pride, nič. Pa to niti ni samo moj problem, tudi sestra (ki je zdaj 3,5 mes. noseča) ni ravno zadovoljna z njo. Na urgenci so ji ob krvavitvi ugotovili, da ima miom, ko je šla k svoji gin. (se pravi k tej isti), pa ji je rekla, da bo počakala, če bo to raslo. Naročila jo je čez 14 dni in je imela v petek pregled, kjer je ugotovila, da je mimom zrassel v 14 dneh za 1,5 cm. Pa je rekla, da bo čakala še 1 mesec, da vidi kaj bo. Se vam zdi to normalno? Meni osebno ne. Ko sem jaz imela miom v nosečnosti, je bila cela panika.
|