|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamašeni solzevodi
1.6.2005 9:21:30   
Pi-kica 1
Pozdravljene!

Zanima me, če je katera mamica s svojim otročičkom imela takšen problem. Moj sinko ima namreč že od rojstva nonstop gnojno oko. Včeraj smo bili pri okulistu in dobili napotnico za prepihovanje in sondiranje solzevodov. Zdaj pa me je na smrt strah in ne vem, če naj sploh greva ali ne?


LP

Pi-kica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zamašeni solzevodi
1.6.2005 9:39:53   
lena-3
Pozdravljena,

tudi mi imamo že od rojstva dalje težave s solznimi kanali. Do 8 meseca je imela oba solzna kanala neprepustna, potem pa se je eno oko kar naenkrat uredilo, z drugim očesom pa imava še vedno težave. Bili sva že dvakrat pri okulistu, s tem, da v Celju pred enim letom starosti ne prepihujejo oz. ne sondirajo, ker baje lahko naredijo več škode kot koristi. Povedali so mi tudi, da se v povprečju 80% dojenčkom ni potrebno prepihovati kanalov, ker se ponavadi sami odprejo. V glavnem jaz se bom težko odločila za ta poseg, ker je zelo boleč in neprijeten in ponavadi tudi neuspešen in ga je potrebno vsaj še enkrat ponoviti.

Lp, Lena

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zamašeni solzevodi
1.6.2005 9:42:36   
dinika
Tudi moja je imela 3 mesece vsak teden gnojno oko; enak problem. Z masažo smo problem zaenkrat rešli.
Moja pediatrinja je rekla da naj ne hitimo z prepihovanjem solzevodov, ker je ful neprijetno.Nič nisi napisala koliko je otrok star - moja je 4 mesece.
Če te zanima kaj več piši na privat.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
1.6.2005 9:53:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zamašeni solzevodi
1.6.2005 10:04:29   
Anonimen
Ne nikar na sondiranje...počakaj.
Naš ima že dve leti pa nismo šli.Redno masiranje in obrišeš z fiziološko razstopino in je mir.Prej je imel bolj pogosto sedaj se mu solzi in zagnoji poredko no največkrat ko je prehlajen.
Z otrokom rastejo tud solzni kanali in se širijo,počakaj leta in rast bojo prineli pozitivne rezultate lahko popolnoma mine.Če pa ne se boste pa za poseg odločili ko bo večji,če bo potrebno.
Masiraj!!!

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zamašeni solzevodi
1.6.2005 11:00:13   
usa
živijo
tudi mi smo pri prvem:duda:imeli tak problem vse tja do specialista.ampak predno mi je dala naša dr.napotnico mi je pokazala kako naj večkrat na dan masiram (s prstom masiraš od sence pa vse do notranjosti očke skoz v isti smeri)pa smo se brez prepihovanja rešili zamašenih kanalov.to je to.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zamašeni solzevodi
1.6.2005 13:56:21   
Anonimen
pri nas v kranju tut čakajo vsaj do enega leta ker prej naredinjo več škode kot koristi. tako smo tut mi čakal in se ji j samo uredilo pri ene 6. al 7. mesecih

lp, lara

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zamašeni solzevodi
1.6.2005 22:19:29   
Pi-kica 1
Ja, ampak mi že skozi masiramo in od rojstva je že na antibiotičnih kapljicah, pa ni nič boljše, pravzaprav je vedno slabše. Danes mu je gnoj tako ven tekel, da ga brisat nisem utegnila sproti. Oko pa je tako vneto, da se je v kotičku očesa naredila ranica, prav tako tudi na zgornji veki. Res ne vem, kaj naj. Me je strah, da taka huda vnetja lahko pustijo posledice. Bo treba prespati in s e potem odločiti. Hvala za mnenja.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zamašeni solzevodi
2.6.2005 10:09:14   
lena-3
Baje ta vnetja niso nevarno, saj meni so tako rekli zdravniki. Moraš pa redno masirati oko, najmanj 5-krat dnevno, sicer se oki vname.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?