Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zakon o starševskem varstvu 6.4.2006 11:55:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj bi imela pa samo še eno vprašanje ! Jaz sem bila zaposlena do marca 2002, decembra pa sem rodila otroka in sem prejemala starševski dodatek, napisala sem pritožbo, da naj bi mi pripadala porodniška, na podlagi tega, ker sem bila v zadnjih treh letih zaposlena več kot 12 m! Vendar oni odgovarjajo, da ne! Zdaj pa, če mi lahko katera še to odgovori, ker jaz mislim, da mi pripada porodniška, oni pa "tupijo" svoje! Res hvala!
|
|
|
|
RE: Zakon o starševskem varstvu 6.4.2006 12:05:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa piše v obrazložitvi v odločbi o zavrnitvi?
|
|
|
|
RE: Zakon o starševskem varstvu 6.4.2006 12:52:16
|
|
|
|
Anonimen
|
]IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Kaj pa piše v obrazložitvi v odločbi o zavrnitvi? [/quote] Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih (Uradni list RS, št. 97/1, v nadaljevanju: ZSDP), ki je veljal v času, ko je bila izdana odločba št.020-83-23/02, z dne 30.12.2002, v 39. členu res določa v drugem odstavku, da imajo pravico do starševskega nadomestila tudi osebe, ki nimajo pravice do starševskega dopusta, če so bile zavarovane po tem zakonu najmanj dvanajst mesecev v zadnjih treh letih pred nastopom posamezne vrste starševskega dopusta. Vendar pa isti zakon vsebuje tudi določbo v prehodnih in končnih določbah v 119.členu, da se prvi odstavek 39. člena tega zakona začne uporabljati po enem letu od uveljavitve tega zakona, drugi odstavek pa po treh letih od uveljavitve. Drugi odstavek 119.člena pa določa, da do uveljavitve določb iz prejšnjega odstavka se šteje, da so izpolnjeni pogoji, če je bila oseba zavarovana za pravico do nadomestila za čas zadržanosti z dela po predpisih o zdravstvenem zavarovanju kot to določa veljavni zakon o družinskih prejemkih. Iz tega torej izhaja, da žal, določba 39. člena v letu 2002 še ni stopila v veljavo.
|
|
|
|
RE: Zakon o starševskem varstvu 7.4.2006 6:41:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Za določene člene zakona je torej posebej napisano, kdaj stopijo v veljavo. In tisti, ki bi bil tebi v korist (če bi stopil v veljavo z dnem objave v Uradnem listu), je določen za kasnejšo veljavo oz. uporabo. Žal... Tokrat imajo oni prav...
|
|
|
| Stran: [1] |
Dekliška imenajagodka7Katero ime je najlepše?Isabela (
27%)
Lina (
10%)
Neli (
10%)
Zoja (
20%)
Taja (
9%)
Brina (
23%)
Število vseh glasov: 400Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!