ninocka
|
Hvala punce za odgovore! Problem ni v kupckih, ker jih vmes podirava, tko da ga nic ne tisci. Tud v bradavici ni problem, ker lepo vlece, potem se pa kar naenkrat navelica. Razumela bi, ce bi mi cisto spraznil josko, pa je ne, ampak pit iz nje pa noce vec. Saj ga probam vrzt na foro in ko popije in se navelica obeh, ga spet obrnem na uno s katero smo zaceli in potem se enkrat drugo. Ne razumem pa, zakaj mece ven bradavico, ko je se dovolj mleka in v trenutku, ko jo izpljune pade v histericen jok in jo ful isce. Ko jo najde, se pa prav zarije v njo, potem jo pa po minuti spet "izpljune". Pri flaski je pa cist miren, tud ce mu jo vmes, ko pije, vzames in ne das takoj nazaj, ne panicari, ampak lepo caka. Bolj in bolj k razmisljam, se mi zdi, da je se mal len (je nedonosencek) in se mu takrat, ko se tisti naval mleka ustavi in je treba bolj potegnt pac navelica. A bi blo mozno to, da je samo lenuhec? Glede dojenja: ker se je prehitro rodil, se ni imel razvitega sesalnega refleksa oz. z jezickom ni znal prav prijet ne bradavice in ne cuclja. Z nastavki, ki so jih imeli v porodnisnici, sva se nekako se dojila, ko pa smo prisli domov, sem zamenjala 3 nastavke, na nobene ni hotu potegnt, niti ne direkt na bradavico, hranjenje je trajalo vsega skupi 3 ure, spil ni pa nic in na koncu sem mu mogla dat flasko. Tko da smo pri njegovih 2 tednih z dojenjem prenehali, sama pa sem si mleko pumpala in mu ga dala po flaski. Zame je bila odlocitev o prenehanju nekaj najtezjega in sem se tud fajn zjokala, ampak se mi je zdelo popolnoma nehumano do otroka in do mene, da se za vsak obrok 3 ure muciva za prazen nic. PO 1 tednu flaske, sem si ga pristavla cist tko, za foro in direk na bradavico in je lepo zacel vlect. Sama mislm, da je rabu samo cajt, da je dozorel. Meni je dojenje v uzitek, niti me ne moti ce se samo carta pri meni, ker mi ni lepsega kot gledat soncka kako se stiska k meni in z veseljem pije (dokler pac pije). Hudo mi je, ker mu se zmeraj moram dodajat, ampak upam, da se bo scasoma to uredilo in se bomo samo dojili. Upam, samo da ne takrat, ko bo zacel jesti gosto hrano.
|