Gina
|
Ne, jaz še zmeraj mislim, da je veliko že prinešenega na svet. Jaz nočem, da bi bil otrok samo name navezan, ampak opažam, da moški nimajo tistega materinskega nagona. Vsaj večina ne. Imajo pa nagon za skrb za družino drugače, za varovanje družine, zaščito, za organizacijo, reševanje problemov. Moja punčka je imela na začetku ogromno fantovskih igrač, pa se jih nikoli ni pritaknila, je skrbela za punčke, brigali so jo avtomobilčki ali kladiva, pa je bilo tega celo stanovanje polno. Naš mali je star eno leto, pa ga sama mehanika zanima, kako bi kaj razstavil, kam vtaknil, kako gre skupaj, narazen, punčk ne povoha, pa jih ima tudi polno hišo. Kuhali bodo pa vsi trije, oz. so. To je univerzalna igrača, tudi v šoli vsi otroci to delajo. Priznamo ali ne, različni smo, vzgoja sicer pripomore še k večji različnosti, ampak osnove prinesemo na svet. XX ni isto kot ****. Zato se pa potem odrasli ljudje kregajo, ker ženske pričakujejo od moških, da bodo reagirali kot ženske, in obratno. To pa ne gre. Ni tako zapisano. Moški se ne znajo tako vživljat v ljudi, pa se s psihologijo ukvarjat, vsaj večina ne, so pa super za iskanje rešitev, so praktiki. Pa še ful stvari je različnih. Ne moremo to kar izničit. Ali pa imamo probleme v življenju. Enake probleme imamo, kadar me funkcioniramo kot moški. To ni skladno z našo naravo. Zakaj bi morale?
|