|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj ne sodeluje pri nosečnosti?
16.7.2012 10:49:18   
Anonimen
Noseča sem, ta nosečnost je načrtovana, iz moje strani težko pričakovana. Imam moža, s katerim se dobro razumeva.
Lani sem imela spontani splav v začetku nosečnosti- mož je takrat rekel, da se je zgodilo ravno zdaj, ko se je začel veseliti in na vse skupaj je želel čimprej pozabiti, želel je, da pozabim tudi jaz. V prejšnji nosečnosti je bil pozoren, skrben.

Sedaj pa so nastopile težave.
Že zanositev je jemal tako z rezervo, da sem le jaz planirala datume, pazila na dneve. Ko sem imela pozitiven test, je bil vesel, ampak ne preveč navdušen. Potem sem imela prvi UZ, čisto neplanirano, zaradi bolečin in je bil hud name, ker sem po njegovo izsilila pregled in ni pokazal velikega navdušenja, ko je bilo vse vredu.
Ko sem imela prvi uradni pregled in UZ pri ginekologinji, sem ga povabila zraven. Zvečer pred tem sva se skregala, ker ni želel iti, potem pa je popustil in je šel vseeno z mano. Bil je razočaran, ker se mu ni nihče posvetil, ker ni vedel, kaj gleda na uz ekranu- dobila sva lepo sliko- jaz vsa očarana, on pa je ni kaj dosti pogledal. Sedaj sem bila še na enem UZ, kjer se vidi že veliko stvari- vsa navdušena sem mu razlagala, kako zgleda najino dete, poslala sem mu slikico- pa spet nobenega pravega odziva.
Prihodnji teden pa imam nuhalno svetlino. Povabila sem ga zraven in noče iti, pravi, da ne bo spet kot duh.

Kaj se dogaja? Česa ga je strah?
Občutek imam, da ga je slaba izkušnja v prejšnji nosečnosti tako potrla, da se sedaj noče sprostiti, ne mora vrjeti, da sem res noseča.

Pogovarjava se o otroku, on veliko sanjari o njem, poboža me po trebuhu, reče mi "nosečka moja"... ampak zakaj ne sodeluje? Zakaj ne gre z mano na pregled? Naj še naprej silim vanj ali naj grem sama?

Na trenutke sem žalostna- nekajkrat sem mu že očitala, da si tega otroka ne želi, pa pravi, da on ne kaže čustev, kot vsi ostali.

Želim si partnerja, ki bi mi stal ob strani, hodil z mano na ultrazvoke.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj ne sodeluje pri nosečnosti?
16.7.2012 11:03:46   
Tippi
Hja. Meni je simpl gledati tvoj problem od daleč in hrkati biti pametna. No, ne glede na vse, te razumem in s teboj sočustvujem. Vsaka nosečnica si želi pozornosti. Enim pomeni veliko božanje po trebuhu, drugim partnerjeva prisotnost na UZ, tretjim spet oboje, itd.

Dejstvo je, da imata za seboj eno težko izkušnjo in da je v tvojem partnerju veliko strahu in negotovosti. čeprav nosečnost traja le 9 mesecev in se zdi, da časa ni več veliko, sama pravim, da je potreben čas. Da se ga zares prime, da bo očka.

Saj pravim, lahko je gledati od daleč. Sem se pa postavila v tvojo kožo. Moj partner sedaj kaže znake, kot da bom edina na svetu jaz in moj bauh, ampak a bo potem res tako, to pa ne morem z zagotovostjo trditi. Bi pa vsekakor stavila (tako kot vedno), na pogovore, tiste iskrene, globoke, čustvene.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
16.7.2012 11:17:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2012 12:00:30   
Anonimen
V drugi točki se kar strinjam z Ankico ... je pa tako ... tudi midva sva imela lani tako žalostno izkušnjo, sedaj pa spet pričakujemo ... a pri nama sem bila jaz tista, ki nosečnosti ni jemala pretirano zelo zares do NS ... potem sem pa začela normalno dihat in malo bolj planirat vse skupaj, sedaj po morfologiji sem pa tudi že kaj kupil za dojenčka. Pač eni smo taki, da se radi enmičkeno distanciramo dokler vsaj največja vrjetnost, da gre nekaj narobe ni mimo. Je pa moj HB tak, da je razumel vse skupaj in zaradi tega ni prihajalo do konfliktov.
Tako da vama jaz res svetujem en pogovor, a brez tvojega obtoževanja, da mu ni mar za nosečnost/otroka ... ker to 110% ni res, le boji se še vedno, a tega ne zna pokazat na tak način, da bi ti razumela.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2012 13:34:41   
olana
Pri nas je bilo isto. Po petih letih "matranja" itak sploh ni verjel, da sem noseča, ker je bilo že tolikokrat "mogoče pa sem". Nikakor se ni mogel sprostiti, nekako do 25 tedna, potem je skapiral, da se res nekaj dogaja, ko je na UZ, dejansko videl bolj pravo podobo otroka, prej mu je bilo pa to kar nekaj. Potem se je začel zanimati, no ne toliko kot jaz. user posted image

In spet, ko sem rodila, se je počutil nekako odrinjenega, saj imata mama in otrok posebno vez, no to je bil spet drugi problem. Nekje okrog sedmega meseca pa je začel čutiti, da je spet uporaben in zdaj se jaz počutim malo odrinjena, sem pa vesela, da je tako. Kar se tiče pa pregledov, sem večinoma sama hodila, saj je imel službo, edino na nuhalno je šel pa z mano.

Saj bo, rabi svoj čas, da se privadiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.7.2012 13:41:10   
astrid1
Po moje se boji ponovne izgube.

Bi bilo pa škoda, če ne bi šel na NS, ko se tako lepo vidi cel otročiček, njegovo premikanje in mahanje z rokicami in nogicami. Midva sva bila oba zelo ganjena. Pri morfologijo je pa že manj razvidno, kaj se gleda.

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.7.2012 13:44:24   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: astrid1
Bi bilo pa škoda, če ne bi šel na NS, ko se tako lepo vidi cel otročiček, njegovo premikanje in mahanje z rokicami in nogicami. Midva sva bila oba zelo ganjena. Pri morfologijo je pa že manj razvidno, kaj se gleda.
Zanimivo ... midva imava pa ravno obratno izkušnjo in to v obeh nosečnostih (v katerih ni prišlo do SS): torej na NS se je videl samo nekaj valjastega pa polno enih lis in G nama je navdušena razlagala kaj je kaj, midva sva pa samo kimala in se butasto smejala user posted image ... na MF so se pa dejansko videle rokice in nogice, pa oblik a glave itd.

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.7.2012 13:44:27   
*miska.mcc*
mojemu ni bilo nič jasno vse nosecnosti. šele 14 dni po prihodu iz P je zacel nekako počasi dojemat.user posted image

in to 3x!

tako, da v tretje sem ze točno vedela kako bo vse skup izgledalo. user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.7.2012 13:44:48   
*miska.mcc*
2x objavilo

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 16.7.2012 13:45:30 >

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.7.2012 21:22:54   
liliana
Moj ni bil z mano na nobenem pregledu....res je sicer, da je bil v času moje nosečnosti nekaj 100 km vstran od mene in jaz mu nisem sitnarila za vsak pregled, naj si vzame fraj in gre z mano, ker trpim, ker potrebujem pozornost, ker sem noseča.....pač pregled, kot pregled (ko sem čakala v čakalnici, sem brala, ali revijo, ali knjigo, da sem si zapolnila čas, po pregledu pa sem šla v službo).....res je pa, da jaz iz nosečnosti in materinstva nikoli nisem delala drame...no tudi meni so kdaj hormoni divjali in sem bila kako obdobje sitna, sem se smilila sama sebi, težila vsem okoli, vendar je to obdobje minilo in je bilo spet nekaj časa vreduuser posted image ...

Kar se pa tiče ultrazvoka in slikic......ker je bil ekran še črnobel in slikice črnobele jaz nisem videla skoraj nič, kar mi je doktorca kazala in kar naj bi bilo moje dete, le utripanje srca sem "videla".....tako da mi tisti UZ ni predstavljal ne vem kakega zbližanja z otrokom, le potrditev, da je z otrokom vse ok......

Tako da ni to nič takega, da ne gre s tabo na pregled...še vedno te ima rad, želi si otroka, le na drugačen način je "vpet" v nosečnost kot ti....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.7.2012 21:29:50   
ronja
Podpis pod ankico. Pri nama je bilo malo podobno: najprej sva rekla, da bi zdaj pa lahko opustila kontracepcijo in seveda sva mislila, da ne bo glih čisto takoj. No, je bilo čisto takoj, ko naj bi bilo čisto nemogoče zanosit (opustila sva kondome tik predno bi morala dobit m., ki je potem ni bilo). Sva bila vesela in prestrašena. Potem je bil ss in sva bila žalostna in razočarana. Ko sva dobila zeleno luč, da lahko spet normalno spiva skup (priporočali so še 3 m po ssu) in je spet takoj ratalo, pa se kar nekak ni veselil. Ker sama ne maram nerazčiščenih zadev, sem ga seveda vprašala, kako to, da je bil prej vesel, zdaj pa niti ne - ali si je premislil ali je kaj drugega - zakaj se zdaj ne veseli... In mi je povedal, da ga je strah, da bi se spet tako končalo in se boji veselit in navezat. Zelo iskreno in direktno:). In ptoem je bilo ok. Sem mu povedala, da je zdaj drugače, da mi je slabo za znoret (kar je sam videl:D), da se drugače počutim in da zaenkrat kaže vse ok, pa da sem prejšnjič itak že prej imela ss (je bilo hvalabogu zgodaj - v 6. tednu).
Druga stvar je pa to, da je zdaj tebi nosečnost glavna tema, on pa "ni v tem not". Sama ga na tvojem mestu ne bi več preveč silila in lubija tudi nikoli nisem. Prvič je bil seveda firbec in je sam želel it na 1. pregled, pri naslednjih dveh je šel samo na ns in morfologijo. Pa je super oči in ima vse tri zelo rad:). Tako da to samo nič ne pomeni, pomeni samo to, da sta se malo razštelala in se morata spet nazaj spravit, da bosta gledala spet v isto smer, kot je že ankcia napisala:). MOškim tudi nosečnost ne dogaja toliko, sploh ne 1., ko si še me ne moremo čisto predstavljat, da bo dejansko iz nas prilezlo tisto malo bitje, ki bo potem kar živo in ves čas z nami... To je res nekaj nepredstavljivega in ženskam je vseeno lažje, ker bolj čutimo dete... Ne bit jezna nanj, če ne čuti enako kot ti in pogovorita se, pomiri ga, da tokrat ne bo ss, ker vse kaže dobro:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.7.2012 8:51:59   
astrid1
Moj ni bil z mano na nobenem pregledu....res je sicer, da je bil v času moje nosečnosti nekaj 100 km vstran od mene in jaz mu nisem sitnarila za vsak pregled, naj si vzame fraj in gre z mano, ker trpim, ker potrebujem pozornost, ker sem noseča.....pač pregled, kot pregled (ko sem čakala v čakalnici, sem brala, ali revijo, ali knjigo, da sem si zapolnila čas, po pregledu pa sem šla v službo).....res je pa, da jaz iz nosečnosti in materinstva nikoli nisem delala drame...no tudi meni so kdaj hormoni divjali in sem bila kako obdobje sitna, sem se smilila sama sebi, težila vsem okoli, vendar je to obdobje minilo in je bilo spet nekaj časa vreduuser posted image ...

Pri nama je to drugače, ker je ta nosečnost najina skupna borba. Najprej zdravljenje neplodnosti, nato rizična nosečnost od samega začetka, pa še moja leta, ki tudi niso nek pozitivni dejavnik pri vsem skupaj. Tudi sam želi biti zraven, mi ni treba nič sitnariti ali delati drame. Midva sva ekipa!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.7.2012 10:34:22   
liliana

Pri nama je to drugače, ker je ta nosečnost najina skupna borba. Najprej zdravljenje neplodnosti, nato rizična nosečnost od samega začetka, pa še moja leta, ki tudi niso nek pozitivni dejavnik pri vsem skupaj. Tudi sam želi biti zraven, mi ni treba nič sitnariti ali delati drame. Midva sva ekipa!

Saj je bila tudi najina skupna borba......

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.8.2012 13:59:07   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Noseča sem, ta nosečnost je načrtovana, iz moje strani težko pričakovana. Imam moža, s katerim se dobro razumeva.
Lani sem imela spontani splav v začetku nosečnosti- mož je takrat rekel, da se je zgodilo ravno zdaj, ko se je začel veseliti in na vse skupaj je želel čimprej pozabiti, želel je, da pozabim tudi jaz. V prejšnji nosečnosti je bil pozoren, skrben.

Sedaj pa so nastopile težave.
Že zanositev je jemal tako z rezervo, da sem le jaz planirala datume, pazila na dneve. Ko sem imela pozitiven test, je bil vesel, ampak ne preveč navdušen. Potem sem imela prvi UZ, čisto neplanirano, zaradi bolečin in je bil hud name, ker sem po njegovo izsilila pregled in ni pokazal velikega navdušenja, ko je bilo vse vredu.
Ko sem imela prvi uradni pregled in UZ pri ginekologinji, sem ga povabila zraven. Zvečer pred tem sva se skregala, ker ni želel iti, potem pa je popustil in je šel vseeno z mano. Bil je razočaran, ker se mu ni nihče posvetil, ker ni vedel, kaj gleda na uz ekranu- dobila sva lepo sliko- jaz vsa očarana, on pa je ni kaj dosti pogledal. Sedaj sem bila še na enem UZ, kjer se vidi že veliko stvari- vsa navdušena sem mu razlagala, kako zgleda najino dete, poslala sem mu slikico- pa spet nobenega pravega odziva.
Prihodnji teden pa imam nuhalno svetlino. Povabila sem ga zraven in noče iti, pravi, da ne bo spet kot duh.

Kaj se dogaja? Česa ga je strah?
Občutek imam, da ga je slaba izkušnja v prejšnji nosečnosti tako potrla, da se sedaj noče sprostiti, ne mora vrjeti, da sem res noseča.

Pogovarjava se o otroku, on veliko sanjari o njem, poboža me po trebuhu, reče mi "nosečka moja"... ampak zakaj ne sodeluje? Zakaj ne gre z mano na pregled? Naj še naprej silim vanj ali naj grem sama?

Na trenutke sem žalostna- nekajkrat sem mu že očitala, da si tega otroka ne želi, pa pravi, da on ne kaže čustev, kot vsi ostali.

Želim si partnerja, ki bi mi stal ob strani, hodil z mano na ultrazvoke.

Da sporočim, kako se je rešila ta zgodba- ko sem prebrala vaše odgovore, mu nuhalne niti omenjala več nisem- splanirala sem se, da bom šla sama- potem pa je prišel dan pred nuhalno iz službe in je rekel, da gre z mano, da si je uredil, da je prost. Kar sam od sebe. Noro presenečenje. In tako je šel z mano,bil je čisto navdušen in pravi, da mu ni žal, da je šel. Nama je zdravnik naredil še 3D posnetek, tako da je še lažje začutil dojenčka. Na nuhalni je bilo z otrokom vse vredu. Od takrat je čisto navdušen, vidno se je sprostil, že ima plane priprav otroške sobe, išče dober fotoaparat za porod,... :)

Sem vesela, da se je tako razpletlo.user posted image

Hvala vsem za odgovore- odprli ste mi oči.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
4.8.2012 14:02:35   
Anonimen
Še to- sklenila sem, da ga tudi v prihodnje(v tej in naslednjih nosečnostih) ne silim več z pregledi in UZ- povedala mu bom, kdaj bi rada, da bo zraven, on pa naj se sam odloči, če bo šel ali ne. Škoda stresa!

Prvi UZ je lahko za očete zelo stresen- slabo se vidi, delajo ti še pregled, UZ je skozi nožnico,... Res mora biti šok. Nuhalna je čudovita. Želim si, da gre z mano še na morfologijo in porod, ostalo bom pa zmogla sama.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
4.8.2012 15:29:30   
astrid1
Veseela sem, da sta imela tako lepo skupno doživetje na pregledu za nuhalno svetlino!

Imaš zelo pametno taktiko in se ti je res obrestovala. Vso srečo še naprej!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.8.2012 18:26:39   
liliana

Veseela sem, da sta imela tako lepo skupno doživetje na pregledu za nuhalno svetlino!

A je to taktika, da partnerju dopustiš svobodno voljo odločanja......user posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
4.8.2012 19:41:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.8.2012 20:39:32   
astrid1

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

A je to taktika, da partnerju dopustiš svobodno voljo odločanja......user posted image

Sevreda, veliko boljša kot pa prošnje in moledovanje, kaj ne!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
5.8.2012 7:50:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
5.8.2012 9:17:16   
mateyka
tipičen primer možač, Ankica* in liliana - ženskam ne pustita da bi ble feminilne, da svobodno izražajo svoja čustva in emocije, neokrnjeno, tako kot privrejo iz vrelca spontanosti ter začinijo dolgočasni odnos. user posted image

(barkfak speaking press) user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
5.8.2012 9:43:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
5.8.2012 9:44:16   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Ali pa namesto moledovanja in prošenj oziroma manipuliranja na drugi strani ubereš tretjo, zrelemu človeku primerno pot: medsebojno spoštovanje, razumevanje in upoštevanje ter iskanje kompromisov.

To je izgleda z ženskega vidika dan danes že skoraj horror science fiction.....

Neposredna povezava do sporočila: 23
5.8.2012 9:45:55   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

tipičen primer možač, Ankica* in liliana - ženskam ne pustita da bi ble feminilne, da svobodno izražajo svoja čustva in emocije, neokrnjeno, tako kot privrejo iz vrelca spontanosti ter začinijo dolgočasni odnos. user posted image

(barkfak speaking press) user posted image

Itak da......user posted image .....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.8.2012 9:09:34   
astrid1
Meni pa je zanimivo, kako hitro se najde nekdo, ki se obesi na vsako besedo.

Ja, mogoče bi bilo bolje, da bi namesto besede taktika izbrala pot.
Čeprav taktika zame nima slabšalnega pomena. Za taktiko rabiš najprej vse dobro premisliti, narediti načrt in izpeljati zadevo. Manipulacija pa pomeni nekaj drugega in je povezana s prevaro.

Pa kaj, če se raradi ene besede Liliana užiga. Ima vsaj kaj za pisati.

< Sporočilo je popravil astrid1 -- 6.8.2012 9:10:12 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?