gamini
|
Tako se pri nas začne popoldne (vsaj 1x/teden), ko pride srednja hči iz šole. S tem vprašanjem, namreč... Obiskuje 5. razred devetletke. Letos je dobila novo razredničarko (do zdaj jih je zamenjala vsaj 6, pa je bila z vsemi zadovoljna in one z njo). Naj povem, da je hči odličnjakinja, najboljše bere v razredu (to so rekle dosedanje učiteljice, pa tudi to, da ima izredno domišljijo in piše čudovite spise), čeprav vse to niti ni tako pomembno. Ko je napisala 1. spis, ji je njena učiteljica rekla, da je zgrešila naslov (meni se ni zdelo), dve učiteljici, ki sta ga predtem prebrali (v podaljšanjem bivanju) sta ga pohvalili in ji rekli, naj ga prebere pred razredom. Že od 1. razreda ji en sošolec nagaja, na začetku so bile to nedolžne zadeve, ko pa je prišlo do prask in udarcev, sem govorila z njegovim očetom (univ. prof.), se je zadeva uredila. No, kaj se je zgodilo danes. Ta sošolec ji je zopet nagajal, jo oraskal z ravnilom po roki. Razredničarka je obešala slike v razredu, hči je bežala pred njim, jo klicala, da ji pomaga. Ona pa ji je vsa jezna rekla, naj zapusti razred za 10 minut. Halo??? Ko sem hčeri rekla, zakaj ji ni predstavila svoje zgodbe, je rekla, da ji ne bi verjela. A, ja oče od tega sošolca in razredničarka sta bila na faksu sošolca. Do sedaj nisem imela nobenih problemov, pa tudi hči ne (s 6-imi učiteljicami), zdaj pa sploh ne vem, kaj naj naredim. Hči je zelo prizadeta (ribica po horoskopu). Z učiteljico smo že imeli en pogovor, se je mož pogovoril pred cca 1 mes. z njo. Pa je rekla, da sva vajena, da jo samo hvalijo. Halo??? Zakaj pa ne bi otroka pohvalili, če je priden, vesten in ubogljiv? Hči že od prvega dne govori, da je učiteljica ne mara. Čeprav sem ji sama rekla, da to ni res... pa je morda res... Učiteljice, kaj mi svetujete?
|