Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zakaj široko povijanje? 9.11.2004 16:40:22
|
|
|
|
Lunca1
|
Široko povijanje je zaradi napačno vraščenih kolkov, če se ne motim. kjer pa jih že prej pregledajo z UZ, pa potem široko povijanje ni potrebno. Seveda če je vse OK. Lp Lunca
|
|
|
|
Zakaj široko povijanje? 9.11.2004 16:42:55
|
|
|
|
KIRA
|
ja, zaradi kolkov. priporočajo, da se dojenčki široko povijajo vsaj do prve kontrole kolkov. tudi jaz bom jutri vprašala, če lahko nehamo, pa čeprav je mala že ob porodu imela kolke o.k.
|
|
|
|
Zakaj široko povijanje? 9.11.2004 16:54:08
|
|
|
|
babylove
|
Hvala za razlago. Me je zanimalo zato, ker bom rodila v Franciji, pa ni nic slisati o sirokem povijanju, ampak novorojenčka že takoj vržejo v pamperske. Zato mi ni bilo jasno, ali pri nas preveč komplicirajo ali so tukaj preveč brezskrbni. Ampak verjetno mi bodo že tudi to priporočali, če bo potrebno.
|
|
|
|
Zakaj široko povijanje? 9.11.2004 21:03:54
|
|
|
|
Anja
|
Tudi v Avstriji ne povijajo na široko ;) Kolegica je prvo bebico povijala na široko, druge pa zaradi vročine poleti ni. In kolki pri obeh so bp ;)
|
|
|
|
Zakaj široko povijanje? 9.11.2004 22:12:56
|
|
|
|
kimi
|
no v ljubljanski porodnišnico so rekli naj ga ne povijam na široko dokler ne bova imela slikanje kolkov tega sva imela šele pri 3 mesecih pa ni rabil širokega povijanja. Široko se povija zaradi nepravilno izraščenih kolkov ki se potem lepo zarastejo večinoma pa se povija punčke
|
|
|
|
Zakaj široko povijanje? 9.11.2004 22:44:11
|
|
|
|
ladeja76
|
No to je pa nekaj novega za ljubljansko porodnišnico, kolikor jaz vem za vnavodila široko povijanje do slikanja kolkov potem po navodilih.
|
|
|
|
Zakaj široko povijanje? 9.11.2004 23:10:34
|
|
|
|
Anonimen
|
V bistvu je dovolj, če je med nogicami ena sama plenička. Indijanci, ki povijajo svoje otroke v štruco, tako da se ne morejo gibat, imajo 95% izpadov kolkov. Situacija se pa zelo izboljša, če je med nogicami plenička, ki jih samo malo drži narazen. Tako da v bistvu široko povijanje - če so bili kolki na prvem UZ pregledu 1A - ni potrebno!
|
|
|
|
Zakaj široko povijanje? 10.11.2004 8:03:33
|
|
|
|
dana
|
Če prav razumem se široko povija tako, da povrh pamperske daš samo še eno navadno pleničko. Še nisem bila v materinski šoli pa ne vem kako to izgleda. dana :sloncek:
|
|
|
|
Zakaj široko povijanje? 10.11.2004 21:31:55
|
|
|
|
Anja167
|
Ja, tako izgleda. Tetra plenico po šivu 2x prepogneš in potem še počez. Čez tetra pa daš še povijalno plenico. Če je s kolki kaj hujšega, moraš pa dajati celo dve ali tri tetra pleničke. Ubožčki taki otročki! :((
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?