|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zadržuje kakec
23.2.2007 11:11:15   
Tinca7
Lara je pred kakšnim mesecem začela zadrževati kakec. Istočasno se je odvadila pleničkeuser posted image , a kaj ko noče in noče kakat. Gre na kake 4 dni in še to ji dam gor pleničko in po kakih 10 minutah opravi svoje. V kahlico ali na WC sploh noče it kakat, pa smo res poskušali z vsemi možnimi motivacijskimi prijemi. Kaj naj naredim? Vidim da hoče kakat, pa se potem enostavno premisli. Potem pa ko končno gre, tako joka, ker so to dejansko velike količine in tudu zelo trdo je.

Ali je imela kakšna tudi tak problem in kako ste ga rešili?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zadržuje kakec
23.2.2007 11:23:37   
Anonimen
Na žalost ne,nismo ga še rešili,Občasno se le zgodi,tako te dneve,da,ko ima že čisto na koncu le pove,da gre kakat.Star je tri leta in pol, še vedno zdržuje kakanje.Povsod smo že bili,tako,da so na koncu prišli do tega,da je vse na psihi.Enostavno se boji kakat,ker zanj pomeni bolečino.Ker ima majhno zadnjično odprtino,materjial pa večje mkoličine,mu skoraj vedno rani(okoliva anusa popoka)to ga pa boli.Vsi nam parvijo,da še čas ni zreluser posted image Da otroci lahko to počno tudi do petih let starosti.Ni pomoči,tudi siljenej ne gre zraven,še slabše je.Mi počakamo pa čeprav tudi do sedem dni,da je že čisto na koncu,ko je prisiljen opravit potrebo.

(odgovor članu Tinca7)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.2.2007 13:15:06   
spelaz
Naš je star 2,5 leti in tudi ne gre kakat na kahlico. Kaka pa vsak dan in to tako, da začne mencati ko nima plenice - mu rečem, če gre na kahlico in ne in ne. Včasih tudi sam reče, da gre kakat pa ga dam na kahlico in se premisli.

Potem mu enostavno dam gor plenico, in se gre nekam skrit ter se pokaka. Bo že počasi se navadil. Ga nočim preveč silit, čeprav ga spodbujam, da bi šel na kahlico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.2.2007 16:46:51   
sonjaka
Tudi pri nas se je to zgodilo. Prej kakala tudi 2x na dan, zdaj ko hodi lulat na kahlo oz. stranišče in ima spodnje hlačke, se je pa ustavilo. Običajno se po kakšnih 4 dneh pokaka v hlačke, čeprav jo motiviram, da bi šla na kahlo, ker se takrat skriva in počepa. Stara je kot tvoja. V vrtcu zelo zelo redko kaka (v plenico), ker rabi očitno mir, tako da me ne skrbi, da se bo ravno tam. Ne vem tudi jaz, kaj storiti, vem pa da ima nek % otrok ob odvajanju od plenic ta-isti problem. Mogoče je za poskusit s portalak sirupom, da bo blato mehko, da je vsaj bolelo ne bo ob odvajanju - potem se šele pojavi zadrževanje zaradi bolečine.

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.2.2007 16:49:42   
bamby

Morda bi pa vaši otroci raje kakali kar na školjki, tako kot vidijo odrasle user posted image . Pri nas je sam izrazil željo, da bo lulal in kakal v školjko in smo kahlo kar pospravili.

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2007 16:55:08   
Marogica
Mi smo z našim ta starejšim sprobali oboje-kahlo in stranišče, pa ni hotel kakati nikamor drugam kot v pleničko, pa čeprav je bil že čist, kar se lulanja tiče. Torej nisem komplicirala in sem mu vedno dala pleničko, ko je hotel kakati, da se ne bi matral. Vse skupaj je trajalo skoraj do nekje njegovega tretjega leta. Potem pa je hotel sam na WC in od takrat ni več potreboval pleničke.

Daj tvoji punčki čas...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.2.2007 17:00:56   
mily
O ja se strinjam. Nikar jo ne silit in na WC če očitno zadržuje. Verjetno še ni čisto psihično pripravljena, pa čeprav veš da je že sposobna kontrolirati. Jaz bi ji dala lepo planico gor in je nekaj časa sploh nebi morila s tem. Bo že!

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.2.2007 18:24:49   
Tinca7
Saj je nič ne silim, samo skrbi me, ker vidim da se tako trudi, da bi kakec zadržala in jo potem tako boliuser posted image  ko končno kaka. Problem je tudi, da nam sploh ne pusti dati gor planičke, ker je ona "velika punca". Šele po nekaj dneh nam pusti , da jo damo gor in se potem končno pokaka.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.2.2007 20:37:42   
bini
hm... ja, potolažim te lahko edin tako, da pri nas smo to rešili takrat, ko smo ji ČIST POPOLNOMA nehali težit s kakanjem in smo ji nekaj dni ponavljali, da ona res lahko kaka kamor hoče... šele takrat se je zadrževanje blata (grozljiva muka je bila) končalo in s tem tudi trdo blato...
kaka 2 tedna se je vedno skrila in pokakala v hlačke, ker je bilo potem s čiščenjem otroka ogromno dela, sva jo počasi pregovorila, da v hlačkah  ni zadost prostora in sedaj se je navadla, da vedno pove, da bo kakala in dokaj mirno sprejme plenico - pokaka se in potem se pač oblečeva v hlačke in spucava... ista praksa je pri varuški...
glede lulanja je čista že 2 meseca, stara pa je 2 leti in 8 mesecev... upam, da se tegale kakanja rešimo do vrtca - jeseni... čeprav v bistvu mi je vseeno, samo da je nehala z zadrževanjem, ker tisto je blo res muka...
upam, da tudi vi kmalu tole rešite user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.