|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zadnja dva dneva
9.11.2004 18:13:47   
maja24-2
Naša miška je stara 7 tednov , in cele popoldnene nič ne spi ne vem če je to normalno povrhu tega pa se zelo slini in vsakič ko pojeva veliko vrže ven, že tako imam občutek da poje premalo, najprej je pri meni nato ji pa še dodam oz. ji popoldne včasih samo dodajam in poje komaj 60 ml od tega gre veliko ven.
Ali menite da bi morala pokicati pediatra.
Lep pozdrav:kava::zmeden2:
Maja&Lara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zadnja dva dneva
9.11.2004 18:54:53   
Teni_
Mogoče pa poje preveč. Vsak otrok poje drugače. Naša ni nikoli pojedla toliko, ko je bila tako mala. Je bila samo na flaški in če je pojedla 60 ml je bilo veliko. Pa se nisem sekirala. Je ravno tako normalno zrastla.

Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zadnja dva dneva
9.11.2004 19:05:25   
ZARA
oj maja pomoje pa poje dovolj...Zara je tud zelo malo jedla,ko je bla tolk stara pa se normalno redi,no zatezil mi se niso,ceprav bi bila lahko tezja,ampak suha pa ni...bomo vidl kaj bo jutri...
Glede spanja pa ne vem ...ne morm komentirat ker Zara je res veliko spala,se zdej pri vec kot 6 mesecih spi 3x na dan po par ur,razen popoldan cca 1 uro,no odvisno spet od dneva...Ce ne joka ni krize...
A cisto nic ne spi celo popoldne,al kako??
Ce se bos pa bolje pocutila pa poklici pediatra...

papa:rozica:

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zadnja dva dneva
9.11.2004 20:50:04   
Anaelisa
Ojla! Lahko ti povem, kako je bilo pri nas, ko je bila tako mala (zdaj ima že 5 mesecev). Tudi meni ni veliko jedla, vedno le z ene dojke cca. 5 minut. In potem je pri podiranju kupčka obvezno polivala - meni se je zdelo, da gre ful ven. Vendar, če dobro pogledaš, verjetno vseeno ne gre količinsko toliko ven! Meni se je zdelo strašno, skrbelo me je, ali ima sploh dovolj. Vendar se je lepo redila, počasi je začela dobivati špehec na stegnih, pa pri zapestju se je odebelila... Pa ti svojega otroka najbolj poznaš in če se ti zdi zdrav, potem dobi dovolj. Ti sploh ne priporočam, da dodajaš adaptirano mleko. S tem otroku povzročaš dodatne težave! Tvoje mleko je idealno, se lahko skrije pred katerimkoli adaptiranim mlekom, zato res ni potrebe za dodajanje! Poskrbi le, da bo čimdalj jedla na eni dojki, zato da dobi tudi tisto bolj "gosto in mastno" mleko.
To, da se slini, verjetno ni nič posebnega, glede tega ti verjetno ni treba skrbeti.
Glede spanja je bilo pa pri meni tako, da jo je v prvih treh mesecih veliko zvijalo, sploh popoldne in ne glede na to, ali sem se pri svoji prehrani zelo pazila ali pa skoraj nič! No in potem sem jo veliko prenosila, ker je pač jokala. Potem smo pa pogruntali, da se ne joka vedno zaradi krčev, ampak ker je zaspana. In tako sem jo velikokrat kar dala spat in je vsa srečna zaspala. Moja mami pravi, da tako majhni otroci morajo spati! In tako je veliko spala tudi popoldne. Kako pa je pri tebi, kakšne metode uporabljaš za uspavanje? Kaj pa počneta popoldne, če ne spi? Lahko ti dam še nasvet, kako otroka daš kvalitetno spat. Se obnese pri meni in pri prijateljicah, ki sem jim isto svetovala. Piši, če te zanima!
Pozdravček!:metulj:

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zadnja dva dneva
9.11.2004 21:54:47   
Anja167
Anaelisa, kar vsem napiši, prosim!

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zadnja dva dneva
9.11.2004 22:18:06   
Anaelisa
Ja, takole je to pri meni:
Najprej moram povedati, da ima pikica od svojega sedmega tedna dudo. Ni šlo brez, je veliko jokala, imela je krče, pa sem jo kar uvedla. Je takrat res pomagalo, sedaj pa tudi zaspi z dudo.
Imam čisto enostaven trik. Kadar jo dojim, imam pod dojko vedno podloženo tetra plenico. Tako da to ona dobro pozna in kadar gre spat (tudi čez dan), se ta plenica spremeni v ninico. V usta ji potisnem dudo, ninico ji dam v kupčku pred obraz, malo tudi med roke, obvezno pa jo dam ležat na bok. Zato tudi ostane v stiku z ninico, dokler ne zaspi. Potem se itak prevali na hrbet, ampak takrat je že vseeno. Jo tudi založim za hrbtom, tako da se ne more prehitro prevaliti na hrbet. Zdaj, ko je že tako velika, da si dudo potegne iz ust, jo prav tako dam spat na bok, ninico na nos, dudo v usta, ''zgornjo'' roko pa ji ''povijem'' oz. ''zažokam'' z odejo, tako da ne more s to roko nič, in duda ostane v ustih. Nasploh se zelo dobro počuti, če jo kar tesno povijem z deko.
Da pa ne bo katera mislila, da dete celo noč spi! Še kar se doji, zvečer zaspi ob sedmih in prvo cuzanje je na vrsti že okrog pol polnoči. Potem pa na dve do tri ure redno. Ja, tu se ne da nič pomagat. Sicer sem ji sedaj pri petih mesecih že začela dodajati hrano, zvečer je riževo kašico, pa se ravno tako zbudi. No ja, važno da je drugače vse ok!
Mislim pa, da se imam zahvaliti le dudi in ninici, da tudi čez dan spi 3 do 4x od 40 minut do ene ure. Jo pa še danes pri dobrih 5 m. vsaj 1x na dan dam spat v vozku kar ven na teraso, tudi pri tem hladnem vremenu in takrat spi včasih tudi dve uri. Je pa res, da se včasih vmes zbudi, takrat ji dam dudo nazaj v usta, spet plenico v obraz (brez skrbi, se ne more zadušit!), malo "poguncam" in že spet spi!
Da vam še razkrijem skrivnost, kdo mi je dal tak nasvet: moja draga mami!
Tudi moja nečakinja, ki bo stara dve leti, ima še danes za zaspat ninico. Dudico so ji pa vzeli pri 9. mesecu. Ninica v obliki plenice je praktična, otrok ta material dobro pozna, sploh, če jo uporabljate za zaščito oblačil pri dojenju, lahko se normalno pere in zagotovo jih imate vsaj deset doma... ha, ha, ha!
Ena prijateljica, katere hčerka sploh ne zaspi na boku je pa naredila tako, da ji da po eno ninico na vsako stran obraza in ko se deklica obrača, je stalno v kontaktu z njo. Res pomaga!
Poskusite, malo improvizirajte in poročajte o uspehih!
Lahko nočko vsem puncam, punčkam in fantkom!:muca:

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zadnja dva dneva
10.11.2004 11:14:05   
maja24-2
Hvala za tako izčrpne odgovore. Včeraj nisva več zdržala njenega tempa. In smo šli popoldne spat, položila sem jo med nama in najprej je kr gledala okrog, nato sva midva zaspala in ko sva se zbudila je tudi ona spala. :bravo:
Bomo videli kako bo danes.
Lep pozdrav

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?