|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za znoret
12.2.2007 13:59:27   
Kodrček
Lep pozdrav!

Imam novo težavo  user posted image . Tast vztraja da njegova žena ima izkušnje in da morema jaz in sestrična  njo poslušati vse kar reče. Da naj njej prepustima vzgojo svojih otrok, ker nimava izkušenj user posted image . A ona jih je pa imela takoj ko je rodila ali kaj user posted image !!!!! In da smo odvisni od njega, da nas ne bi mogel pustiti da živimo po svoje, ker smo nesposobni. Da se nimama midve kej pritoževat, da morma bit tih in upoštevat vse, kar oni rečejo. Bog ne daj da se braniš in kej rečeš, takoj si najhujši, maš psihične motnje.. user posted image   Sinova sta stara 24 in 27 - dovolj da lahko odločata sama o svojem življenju.

Zanima me, v primeru vmešavanja v vzgojo in vse ostalo, ali lahko kaj ukrepaš na centru za socialno delo?
Meni že zdaj težijo, da bojo oni malo vzgajali (čez 3 tedne mam rok user posted image )  in da se nimam kej za pritoževat, ko jo bojo nonstop vzemali iz moje sobe.

Zanima me tudi, kako je s tem, če mati odide od očeta. Sestrični mož in njegovi grozijo, da ji bojo vzeli otroka, ker imajo sorodnico sodnico, in ker je pač nezaposlena. Ona bi rada šla nazaj očetu ampak ne upa zaradi groženj.

Komi čakam da rodim da vse povem svojem partnerju ker nima pojma kaj se dogaja. Nočem se pred porodom razburjati, ker bi škodila moji user posted image .

Ne morem verjet, da obstajajo tudi taki ljudje user posted image . Sem jih imela za v redu  osebe - vsaj tako so se delali, kasneje druga zgodba..

Lep pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za znoret
12.2.2007 14:02:07   
Anonimen
Rešitev za obe:

Odselte se, ti pač z partnerjem če te podpira ona pa sama.
Otroka ji pa ne morejo vzet samo zaradi tega ker je nezaposlena.

(odgovor članu Kodrček)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2007 14:05:37   
Anonimen
Kar se tiče vzgoje ti povem, da se jim ne pusti. Otroka vzgajta s partnerjem in to tako, kot se bo vama zdelo najbolje. Nikakor ti ne nameravam pridigati, vendar ti povem iz svojih izkušenj, da je najslabše ko otroka vzgajao vsak po svoje. Sto babic: kilovi otroci, vsaj tako so pravili pri nas.
Na csd ti pa glede tega ne bodo mogli pomagati. Menim, da bi morala iti na svoje takoj, ko bo to mogoče, če imaš resnično že sedaj toliko problemov.
Otrok pa bo tudi zahteval svoj mir in red, ki pa mu ga moraš ti prilagoditi.
Želim, da se ti stvari uredijo.

(odgovor članu Kodrček)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2007 14:07:39   
Anonimen

MIslim, ne! Kaj te ma on tu za pravit in njegova žena. Ona nimata kaj pri vzgoji tvojih otrok.  Ona svoje naredila pri svojih otrocih tvoje pa naj pusti pri miru. PA ne bodi tiho. JAz sem tud bla in pol ko sem enkrat rekla sem bla najslabša. Zdaj pa ne mislim bit več, če ne druga povem svojemuuser posted image . Pa njega nahrulim in pol ji on po ovinku reče. Seveda ne direkt, ker pol bi takoj posumla da sem mu jaz kaj rekla. V glaven postavi se za sebe in za sviojega user posted image . Pa še to. Tudi meni je hodla v sobo itd. Pa sem se malo za mulila in se je to nehalo. Če pa nebo šlo drugače pa se zakleni v sobo.

PA tvojemu povej še pred porodom.!!

(odgovor članu Kodrček)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2007 14:15:01   
Anonimen
1. Jaz tud slučajno ne bi pustila, da mi že to govorijo. Takoj bi potegnila črto do kje smejo - tud samo pri pametovanu, saj to tudi vpliva nate in na tvojega dojenčka.

2. Kako pa partner ne ve kaj se dogaja? Se to dogaja le kadar njega ni? Jaz bi mu to takoj povedala, saj je bistvo zveze tudi to, da si zaupaš in se podpiraš v težkih trenutkih.

3. In nočeš se pred porodom razburjati? Očitno si razburjena bolj kot si upaš priznati, drugače ne bi to napisala sem gor. In s samim porodom in priohodom otročika bo vse težje.

Jaz bi na tvojem mestu najprej povedala svojemu možu kaj se dogaja, pa bi se skupaj pogovorila z njegovimi, da to nikamor ne pelje, najprej na lep način... če ne bi šlo pa bi šla čimprej na svoje, če je le mogoče.

Lp

(odgovor članu Kodrček)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.2.2007 14:26:09   
Polona31
Punca če hočeš dobro sebi in svojemu otroku POJDI STRAN!!!!! ČIMPREJ in ČIMDLJE!!!!
Glede groženj sestrični....če je njihova sorodnica res sodnica, potem ji njihovo obnašanje sigurno ni v ponos, ker je izobražena ženska.
Ni mi pa jasno zakaj se o tem ne pogovarjaš s partnerjem??? Saj skupaj pričakujeta otroka!! Tvoji problemi naj bi bili tudi njegovi, ali ne??

(odgovor članu Kodrček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.2.2007 14:28:32   
majamo
čimdlje stran

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.2.2007 14:54:09   
Anonimen
Sorry, sej zdej bom mal nesramna, ampak me tako razkurijo takele zgodbe, ki jih vsak drug dan skoraj ena na novo napiše sem gor. Ja pi*** no, a nimate nobene lastne hrbtenice? Pa sej ste odrasli ljudje za boga, a se znate zase postavt? Valjda da se nima kej vmešavat v vzgojo, pa nobenmu ne more noben otroka vzet. In zakaj naj bi otroku kaj manj škodilo tvoje razburjanje, ko boš enkrat rodila? Jaz ti niti verjela ne bi, če bi mi po porodu prišla s tem na dan, da se že ne vem koliko časa vleče. Povej svojemu in to takoj! In po možnosti čim bolj daleč stran na svoje. Vem, da je drago, ampak je vredno. Svoboda in neodvisnost sta neprecenljivi. neka rešitev se mora najti. Vse se da, če se res hoče.

(odgovor članu majamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.2.2007 14:54:38   
srki
Ne pusti se jim in pa seveda najpomembnejše, stran od njih. Pri takih ljudeh vem, da ne bi mogla živet, pa da mi odnašajo dojenčka, da ga vzgajajouser posted image

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.2.2007 15:15:39   
Felicity
Ja spet ista pesem...

Odseli se, čimprej, pa bodo vse težave rešene.
Rajši nekaj denarja za najem, imaš vsaj mir pred takimi psihopati.

Srečno...

A ja, parterju pa čimprej povej, ne vem zakaj mu nisi še do sedaj.user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.2.2007 16:54:34   
Anonimen
Zakaj se pustite provocirat, če same veste kaj je prav in kaj ne???? Sam to me zanima, ker to mi je pa že beda od vseh bed. Uf, kok me to razkuri.user posted image

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
12.2.2007 20:10:38   
paris
Se strinjam s Tašonko. Pa saj nisi stara 15 let, al ja !? user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.2.2007 20:26:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Sorry, sej zdej bom mal nesramna, ampak me tako razkurijo takele zgodbe, ki jih vsak drug dan skoraj ena na novo napiše sem gor. Ja pi*** no, a nimate nobene lastne hrbtenice? Pa sej ste odrasli ljudje za boga, a se znate zase postavt? Valjda da se nima kej vmešavat v vzgojo, pa nobenmu ne more noben otroka vzet. In zakaj naj bi otroku kaj manj škodilo tvoje razburjanje, ko boš enkrat rodila? Jaz ti niti verjela ne bi, če bi mi po porodu prišla s tem na dan, da se že ne vem koliko časa vleče. Povej svojemu in to takoj! In po možnosti čim bolj daleč stran na svoje. Vem, da je drago, ampak je vredno. Svoboda in neodvisnost sta neprecenljivi. neka rešitev se mora najti. Vse se da, če se res hoče.

Tašonka user posted image user posted image user posted image . Pa kako vam lahko vsak cepec, ki pride mimo opere možgane z magičnim stvakom "ti bom otroka vzel"?! Pa saj otrok ni košara jabolk, user posted image  Dejte no mal s svojo glavo mislit, no...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.2.2007 22:28:44   
Slončica
In potem svizec zavije čokolado v lepo rdečo folijo za povrh pa ti tako bedarijo napiči...mislm ej..otroka ti ne more noben vzet dejte že to razumet,pa na socialno javi da ti zakonodaja ne šiba glih pa ti bojo razložili stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.2.2007 22:38:55   
natalia
spakiraj kufre, dokler si še v enem kosu in adijo! pa z dedcom ali brez!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.2.2007 16:27:07   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: Kodrček

Komi čakam da rodim da vse povem svojem partnerju ker nima pojma kaj se dogaja. Nočem se pred porodom razburjati, ker bi škodila moji user posted image .

Joj, jaz ne bi čakala do poroda, povej mu zdaj, saj otrok čuti, če je kaj narobe, pa če je v maternici ali izven nje. Povej mu, kaj se dogaja, da ne boš na koncu ti tista, ki se je kar nekaj zarotila po rojstvu otroka proti vsem... pa tudi boljše se boš počutila, če boš to dala iz sebe in navsezadnje on to MORA vedet... Je zelo odvisno od tega, kako bo on reagiral... In tako se lahko tudi on v teh 3 tednih pripravi, da se bo postavil za vaju in ga ne bo presenetilo. Ker če ga čisto preseneti, lahko res trapasto reagira, čeprav bi se po premisleku strinjal s tabo... Daj mu čas za premislek že prej, da ob pripravljen!

(odgovor članu Kodrček)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.2.2007 16:38:29   
ronja
Midva se tudi že zdaj pogovarjava, kaj in koliko se nama zdi normalno in moj ljubi je tudi bolj pozoren glede tega. Pravkar je namreč postal stric in zdaj gleda, kako njegova mami ogromno časa preživi pri njegovem bratu in njegovi punci in seveda nečaku. In vidi, da je recimo to tej punci že malo preveč... In potem se pogovarjava, kaj bi midva naredila v kakem primeru. Oni so res čisto blizu doma, do naju je peš malo dalečuser posted image in bo lažje. Pa tudi oni so bili že prej navajeni, da jim ona kuha, pere... Midva sva rekla, da mava svoje gospodinjstvo in ga komot furava, ne rabiva kake pomoči. Se nama zdi hecno, da bi nama ona nosila čiste rjuhe, kot je to pri njih... je malo tako, več kot zahtevaš oz. dobiš od njih, več moraš tudi dat... Svobode, otroka,... Nama bo zelo pasalo, da bova lahko mela kak večer zase, ampak ne pa, da bi nama ves čas nekdo visel v stanovanju ali da ne bi imela glavne in zadnje besede pri vzgoji, recimo.

So pa tudi mlade mamice včasih občutljive, jaz dosti zaupam ljudem, ki jih imam rada in se recimo zdi, da če sta najini mami sfolgali vsaka par otrok, potem se nimam kaj bat, da bosta pa zdaj vnuka/injo čisto uničili... Tako da jima ne mislim težit, kako naj ga držita, saj verjetno znata, če sta meli svoje, ne? Naj ga držita, kak četa, dokler je otroku fino in ne joka (in ima seveda podprto glavico, ampak to že vsak bedak ve, najini mami pa sta daleč od tega, da bi bili neumniuser posted image ), se jaz res ne mislim sekirat. tudi če me bojo v materinski šoli drugače učili, to se itak vsake par let spreminja... ne bom mela problemov s tem, da bi ga zaupala drugim, se mi zdi, navsezadnje sem jaz tuki ta neizkušena...

Ampak se mi zdi dobro, da se to prej zmeniš. Lažje uskladiš. jaz bom vesela, če bo njegova mami kdaj vzela otroka, saj bom tudi rabila mir in mi bo pasalo, da grejo na sprehod, da bi mi pa kar tako vdirala v stanovanje, kadar bi se ji zaljubilo in mi "kradla" otroka iz zibke, pa tudi meni ne bi bilo všeč. In glede vzgoje mora obveljat najina (midva se pa sama zmeniva, kaj se nama zdi prav).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.2.2007 16:54:54   
lemavrica
Čimprej pejta stran od teh ljudi. Pa res ne morete vsakmu verjet k vam reče        " bom vzel otroka". To se ne da kr tao. Očitno ti ljudje k to govorijo gledajo mal preveč ameriških filmov kjer pa res socialna za vsak drek vzame otroka in pol to sprobavajo doma oz. v svoji okolici.
Kako pa to da tvoj partner ne ve kaj se dogaja? Čimpreje mu povej, da ga ne bodo obrnili na svojo stran.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.2.2007 17:43:04   
nezzza
Očitno je prišel, čas, morda malo pozno, a nikoli ni prepozno za nič, da se vzpostavi ena prava komunikacija, med atabo in tvojim partnerjem.

Če do sedaj nista ukrepala-ti ni pomagal pri komunikaciji z starši, potem je zagotovo sedaj pravi trenutek.

Prvo, začet se boš mogla postavit zase, za svoj prav, ne glede kaj drugi mislijo o tem. Ti si edina za vse kar imaš in kar želiš imeti ...

Vedno  imej v glavi da si ti edina in najpomembnejša, pri tvojih odločitvah.

Če pri vsem tem ugotoviš, da imaš ob sebi partnerja s katerim teh najpomebnejšh stvarh ne moreš deliti z njim, ti ne more-noče pomagat iz tega"dreka"potem to ni pravi moški zate.

Čas je za resnejše in življenske odločitve, sedaj ali nikoli.

Verjamem, da selitev prinese en kup, noro velikih stroškov, in če ni denarja ni selitve.

Torej pod isto streho živet, pomeni, postavi jasna merila, meje in želje, pa četudi se ne pogovarjate med sabo, ko bo prišel čas se bosta odselila, zase, če želiš bit vesela in dolgo zdrava, boš to naredila ZASE in za svojega malčka.
Otroka odvzet, v naši državi ni tako lahko, še vedno smo zelo zelo cenjene osebe, razen če nisi, alkoholih ali resen problem družine. Nič bat!!

Glavo po konci, nobeden ti ne more odvzet materinstva, tebe!!

Srečno.user posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?