Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 15.2.2006 21:32:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Otrok je veselo skočil. S kako? se sprašujemo po prislovu. Po pridevniku pa se sprašujemo s kakšen, kateri, čigav. Ta veselo je torej prislov.
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 15.2.2006 21:48:19
|
|
|
|
Anonimen
|
O, joj, jaz budala. Tako sem že padla v to razmišljanje, da sem čisto avtomatsko mislila, da je to tudi pridevnik. Zdaj mi je pa čisto logično. Hvala ti za pomoč.
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 7:47:47
|
|
|
|
darjatimci
|
Ali ni to prislovno določilo načina?
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 8:15:12
|
|
|
|
naniplus4
|
Darjatimci pazite na razliko med besednimi vrstami in stavčnimi členi. Prislovna določila so tisto drugo, prislovi pa tako kot samostalniki, glagoli, pridevniki ... besedne vrste. Imajo pa lahko v stavku funkcijo prislovnega določila.
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 9:51:23
|
|
|
|
darjatimci
|
Hvala za opozorilo.
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 14:36:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem vedela, da je še en primer, pa se ga niserm mogla spomniti. Večrat smuča v Kranjski Gori. Kaj je beseda večkrat? Tukaj spet določa glagol, vprašamo se kolikokrat. Vprašalnica koliko pa velja tudi za pridevnik? A to potem je pridevnik ali je spet kakšen prislov?
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 22:25:27
|
|
|
|
nejcko
|
Tudi v tem primeru gre a prislov, po katerem se sprašujemo Kolikokrat? (večkrat).
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 17.2.2006 10:10:27
|
|
|
|
naniplus4
|
Ena trotlziher razlaga za razliko med pridevnikom in prislovom je ta, da pridevnik pridenemo k samostalnikom, prislov pa prislonimo k glagolom
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?