|
Za vse tiste,ki še razmišljate.... 14.3.2005 9:12:51
|
|
|
|
PIAF
|
Se strinjam Barbara!:bravo::darilo: Recept? Dolgo sem tuhtala kaj bi mojemu malčku ustrezalo za uspavanje, saj je vsak otrok drugačen in npr. božanje po glavi ali obrvih, ali prijem za rokico, pri našem ni palilo. Še bolj se je razkuril in me vstran tiščel ter postal ipičen. Star je 6 mesecev, začela sva pred 14-imi dnevi (če bi verjela v uspeh, bi že prej začela!. Ne mara dude, ne flaške, nima ninice. Kot najprej naj povem, da sem tudi jaz bolj mehkega srca in svojega otroka nisem mogla pustiti, da joka in potem v joku zaspi, dokler....mi ni počil film, ker je dobesedno zafrkaval. Do dneva "D" - uvedba trde vzgoje, je zaspal izključno, poudarjam izključno na rokah! Moja motivacija je bila povezana z dnem, ko sem ga spet zvečer odložila v posteljico (spečega), se je takoj zbudil in jok, ga dvignem spet gor, je v trenutku zaspal, potem spet dol in spet jok....to je trajalo več kot eno uro - tukaj pa se je končala moja mera potrpljenja! Med drugim se mi je zbujal n-krat na noč in sem okrog hodila kot zombi! Temu sem hotela narediti konec in ko si res tako na koncu, se ti srce več ne para tako kot prej! Enostavno sem ga pustila v posteljici, da se zdere do konca! Zraven sem mu dala pač pleničko in navila pesmice za lahko noč. Bila sem ves čas pri njemu in tuhtala, kaj mu paše (božanje, petje, jamranje, dotik, vrtiljak itd...) in po enournem joku (vmes tudi kričanju) je zaspal. Bila pa sem res ves čas ob njem! Drugi dan je bilo enako, tretji dan je bilo joka le še pol ure, četrti dan petnajst minut, potem morda spet pol ure (odvisno kako utrujenega sem položila v posteljico). Zdaj se je naučil, da ko ga dam noter, mu dam pleničko, pesmice gor, že ve, da je čas za spanje in zaspi. Pojokca še, ko ga dam noter, ampak to max traja 5 minut. Sama ne morem verjeti, kaj sem dosegla! Mož še vsak dan reče: vsaka čast, to sem pa res ponosen nate! In sem sama ponosna nase in veliko bolj samozavestna! Saj nisem verjela v svoj uspeh. S pomočjo vas na RR-ju sem si sama pri sebi med njegovim jokom (ko mi je bilo - priznam - tudi hudo)ponavljala besede: bo mi uspelo, bo mi uspelo! Jaz bolj trpim, kot otrok, ko otrok joče! Drugim je uspelo, še bo meni! Bila sem sproščena, da otrok ni čutil napetosti! Ves čas sem bila ob njem, da me je videl (dotika ni prenesel), prve dni sem mu čistila nosek, ker se mu je od joka toliko nabralo in mu zraven prigovarjala. Od takrat dalje se zbudi le še 2x ponoči! Ne morem verjeti, a je resnično! Spraševala sem se, kako pačez dan?! Tudi vas na RR-ju in svetovali ste mi naj tudi čez dan enako uspavam. Najprej sem bila skeptična in otrok je to čutil, zato ni hotel zaspati. Pa sem ga spet dala v dnevno in se igrala z njim (čeprav je bil pokonci že 4 ure), potem pa sem se odločila in sedaj mi čez dan enako zaspi! Še hitreje kot zvečer. Ima pa ves čas prižgan radio, ker ima bolj plitek spanec in ga vsak šum zbudi. No, to je to! Če vaš še kaj zanima, me pa kar vprašajzte, vam z veseljem pomagam, kot ste ve meni!!! Pozdravček! Piaf:miska:
|
|
|