|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za uničeno življenje dve leti zapora
17.9.2009 7:24:42   
Anonimen
Večkrat posilil duševno prizadetega otroka in mu grozil, da ga bo ubil, če ga bo izdal
S precej nizko kaznijo za dve kaznivi dejanji spolnega nasilja in ogrožanja varnosti fantka z Downovim sindromom se je na koprskem okrožnem sodišču izmazal 58-letni obtoženi Bruno Jerman. Sodni senat, predsednik senata je bil okrožni sodnik Julijan Glavina, je obtoženemu izrekel enotno kazen dve leti in pet mesecev zapora, mesec več, kot je predlagal okrožni državni tožilec Jože Levašič. Sojenje se je vleklo več kot dve leti, obravnave so bile pogosto preložene zaradi domnevno slabega zdravstvenega stanja obtoženega. 21-letni fant, imenujmo ga Jure, in njegovi starši pa so ob sodbi, ki je po njihovem mnenju sramotno nizka, prizadeti, ogorčeni in šokirani.

Z Juretom in njegovo mamo smo se pogovarjali med sojenjem, Juretova izpoved je bila grozljiva in zelo pretresljiva. Tedaj je za Večer povedal: "Postavil me je ob zid in me trikrat posilil. Bilo je zelo hudo, zelo je bolelo in bil sem zelo žalosten, ves čas sem jokal in ga prosil, naj neha, a ni. Klical sem mamo na pomoč, a je ni bilo doma, nikogar ni bilo doma, razen mene in njega. Ko me je nehal posiljevati, jaz sem kar naprej jokal, me je zvlekel pod prho in me oprhal, ves čas pa mi je grozil, da bo likvidiral mojo mamo, mojo družino, če bom komu povedal, kaj se je zgodilo," nam je s tresočim se glasom povedal Jure, ki se je rodil z Downovim sindromom. Kljub duševni bolezni se je Jure ob pomoči staršev in starejšega brata dobro prilagodil na življenje. Jure tudi precej dobro govori, čeprav s težavo, tako da je, ko se je spolno nasilje nad njim stopnjevalo, le zbral toliko poguma, da se je zaupal mami, ki je nasilneža takoj prijavila policiji.

Obtoženi je bil podnajemnik v hiši Juretovih staršev nekje na slovenski Obali. Starši so mu ponudili začasno streho nad glavo, obtoženi pa naj bi bil izkoristil njihovo dobroto in spolno zlorabljal njihovega tedaj še ne polnoletnega sina. Obtožnica je obtoženega bremenila dveh kaznivih dejanj, kaznivega dejanja spolne zlorabe in nadaljevanega kaznivega dejanja ogrožanja varnosti.

Obtoženi je spomladi 2006 najmanj dvakrat posilil Jureta, čeprav je vedel, da je duševno prizadet in moten v duševnem razvoju ter mentalno na stopnji otroka, starega od tri do pet let. Prvo dejanje je obtoženi storil v svojem nekdanjem stanovanju, iz katerega je selil pohištvo, drugo pa pri Juretu doma. Obakrat je fanta z obrazom obrnil proti steni, mu slekel hlače, nato slekel še sebe in ga posilil.

Milostna kazen kljub dokazom

Ko se je Jure zaupal mami in je ta storilca prijavila policiji, se je obtoženi izselil iz njihovega doma, vendar pa je Juretu, ki ga je videval v bližnji trgovini, večkrat grozil. Najhuje je bilo približno pol leta po prijavi na policijo. V začetku januarja 2007 je Jureta pričakal pred trgovino, mu resno zagrozil, da ga bo ubil, prav tako njegovo mamo, očeta in brata, če bo še komu povedal za spolna občevanja, pri tem pa naj bi ga bil tudi močno zgrabil in mu strgal majico. Jure je o dogodku povedal mami, ki je takoj poklicala policijo in obtoženega prijavila. Policisti so po zaslišanju obtoženega odpeljali k preiskovalnemu sodniku v Koper, ki je zanj zaradi tega, ker je Juretu že večkrat grozil, odredil pripor. Tam je ostal le mesec dni, nato je bil spuščen na prostost.

"Ne želim več na sodišče, strah me je, bojim se ga, želim vse pozabiti," nam je tedaj še povedal Jure, katerega izpoved o posilstvih je tako pretresljiva, da jo je kar težko poslušati. Obtoženi je dejanje na sodišču zanikal, sicer pa je to zelo običajno za obtožene, ki jih obtožnica bremeni spolnega nasilja.

Okrožni državni tožilec Jože Levašič je v izreku sodbe za obtoženega predlagal zelo nizko kazen, čeprav je predpisana kazen za kazniva dejanja spolnega nasilja od leta do osem let zapora. Dejal je, da je dejstvo, da gre za hudo kaznivo dejanje, ki se je zgodilo med dvema osebama, ter da je bilo za to treba pritegniti izvedence. Izvedenec psihiater je zaključil, da je izpoved fantka o spolnem nasilju resnična in da ni sposoben potvarjati dejstev. Menil je, da so obtoženemu kazniva dejanja dokazana, zato je za spolna kazniva dejanja predlagal eno oziroma štiri leta zapora, za ogrožanje varnosti pa dva meseca ter enotno kazen dve leti in štiri mesece zapora.

Senat je skoraj v celoti sledil predlogu tožilstva in obtoženemu Jermanu izrekel enotno kazen dve leti in pet mesecev, Juretu pa ni priznal njegovega premoženjskega zahtevka, zato se bo ta skupaj s svojim pooblaščencem zanj boril na civilnem sodišču. Jure bo vse življenje nosil posledice brutalnega posilstva, obtoženi pa bo po manj kot dveh letih, če bo takšna sodba pravnomočna, že na prostosti.

Kakšne kazni mamo pri nas pa to ni res.Do konc življenja bi ga zaprla.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za uničeno življenje dve leti zapora
17.9.2009 7:29:05   
Hope2
Jaz bi še tega tožilca zaprla, a je tudi pedofil al kaj, da take nizke kazni predlagauser posted image .. Še nisem zasledila primera, ko bi sodišče izreklo večjo kazen kot pa  jo poda tožilec. Katastrofauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.9.2009 7:35:06   
ledenaa
Jaz bi mu jajca speklauser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.9.2009 7:46:52   
Anonimen
Vsem takim pedofilom bi odrezala tiča...

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.9.2009 8:19:20   
blaža
katastrofa in v dno duše žalostno. uboga mati tega fanta in ta fant. To se ne bi smelo dogajat. bi mu dala vsaj 20 let, pa da se ne upa mila pod tušem pobrat,...

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2009 8:41:55   
Čebel@
grozna zgodbauser posted image user posted image user posted image .......da jih ni sram,da so mu dali tako nisko kazenuser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
17.9.2009 8:42:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2009 8:48:58   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
S pedofilom bodo v zaporu poračunali, brez skrbi.

Ja, potem bo pa tožil državo za odškodnino...

Bom kar prepisala pod to temo tvoj podpis, ker je tako resničenm, da me kar zmrazi user posted image
"Ni je živali na svetu, ki bi se je človek moral bolj bati od človeka.
"

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 17.9.2009 8:50:00 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
17.9.2009 9:54:21   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 9
17.9.2009 9:57:57   
higuys
tako me srbi , da bi...ma ne bom...

Neposredna povezava do sporočila: 10
17.9.2009 11:18:01   
Bojana82
Grozno....težko je verjeti, da imamo take otročje kazni pri nas, za taka hudodelstva! 

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.9.2009 11:59:34   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: Florina

Vsem takim pedofilom bi odrezala tiča...

In zo po dolgem..od glavice pa počas navzdol....user posted image user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.9.2009 12:23:29   
TomTaylor
ni vreden, da ga zemlja nosi.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.9.2009 16:04:59   
silvya
user posted image

Če bi bila pravica na svetu bi za take bila uzakonjena kazen - kastracija! Pa ne s tabletami, ampak kirurški poseg. user posted image Kaki zapor?! Da še tam na naše stroške spi in žre?! user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.9.2009 19:07:48   
Nea_teja_
Nebi komentirala ker poznam fanta.

< Sporočilo je popravil Sibil RR -- 17.9.2009 20:19:23 >

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.9.2009 19:09:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

Nebi komentirala ker poznam fanta.Pa popravek ni mu ime Jure ampak Luka.

Saj piše,da so si ime izmislili zaradi javnosti.

(odgovor članu Nea_teja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
17.9.2009 19:36:50   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Florina
21-letni fant, imenujmo ga Jure,

Nea_teja_, prosi moderatorje, naj popravijo tvoj post s pravim imenom!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
17.9.2009 19:42:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
17.9.2009 19:50:35   
Anonimen
Kazen za bruhat,sodnik.....user posted image Ko odsedi svoje,bo veselo nadaljeval...za pedofile ne bi smelo biti milosti.Kastracija pod nujno.

Neposredna povezava do sporočila: 19
17.9.2009 20:58:01   
kaya2007
sramota. res sramota za naše sodstvo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.9.2009 21:25:21   
nanč
Mislim kaj vse se že ne dogaja v naši državi???To več ni normalno!!Da se to zgodi mojemu otroku bi ga verjetno zaklala,al kaj nevem,ker bi mi takrat pamet odpovedala.To niso ljudje,še živali vejo koga lahko naskočijo.

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.9.2009 22:20:29   
ključek
sramota kaj se vse dogaja v sloveniji.user posted image

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?