valči
|
Zdravo! Prosim vaša mnenja.Sem mamica skoraj 9 mesečne deklice,tretji otrok,vsakega sem dojila,tudi Nino.Sem pa fasala mastitis,še nikoli do sedaj nisem tega imela,zato me tudi tako čudi,da pri 9 mesecih starosti to dobim. Včeraj popoldne me je začela bolet desna dojka,vedno bolj,že roko sem težko dvigovala,prav tako hčero na desni strani.Ponoči vedno bolj boli,malo dojim,boli ko Ob pol 5 zjutraj setavim črpalko,ne potegnem nič,črpam na roko,par kaplic rumenega,gostega mleka.Čutim zatrdlino,ki je vroča,malo rdeča,ne velika.Pod tuš,masiram,priteče nič,kaka kapla.Pristavljam ,vleče,je malenkost bolje. Zbudim se z vročino malo manj,kot 38,kličem v ZD,povedo,naj pridem.Zdravnica potrdi moj sum,da imam mastitis,predpiše mi antibiotik Amoksiklav 2X,1000 miligramski in to 20 tablet,torej za 10 dni.Ni to veliko,10 dni jemanja AB?Mislim,zase se ne sekiram,za ,jaz bi kar 5 dni jemala,bi bilo dovolj?Ali naj pojemljem vse?Ker hčero lahko normalno dojim,kot sem tudi nameravala. Se mi zdi,da je bolje,še boli,vendar je bolje. Sedaj prosim za vaše iskušnje in mnenja o tem,ali je predolgo 10 dni,da ne bi kake škode naredila. Hvala,da ste me brale.