|
RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge 5.11.2011 11:51:18
|
|
|
|
Kerensa*
|
Hmmm... mi liter olivnega olja kupimo 1x na letni čas (več ga ne porabimo), vzamemo pa večinoma najcenejšega (ker nam je pomembno samo to, da je olivno olje, nič drugega). Blazinice si kupim 1x mesečno (tisti paketek cca. 80 ali 100 komadov - saj nisem ziher, koliko jih ne noter) in vzamem najcenejšega (ker mi je pomembna uporabnost, ne pa znamka oz. proizvajalec). Plenic sicer ne kupujemo več, ampak ko smo jih, smo pa kar lepo ta poceni, Sparky-jeve vzeli - se jih dobi največ za najnižjo ceno, pa nikakršnih težav nismo imeli z njimi (ne glede prepustnosti, ne glede lepilnega traku). Visokoproračunskih oz. zelo dragih izdelkov načeloma tako ali tako ne kupujeva - razen redkih izjem. 1x mesečno kupim kavo Illy (250g je cca. 7€), ki jo pijem izključno jaz in izključno takrat, ko sem sama (jaz ji rečem kava za dušo ), drugače pa pijemo Barcaffe. Coca-Colo kupujemo vedno original, ker so nam "Cole" trgovinskih znamk vse zanič. Kruh kupujemo kilogramsko, narezano, polbelo štruco (večinoma), ki stane 1€ (oz. nekaj centov čez, se mi zdi). Mleko je večinoma S-Budget, a ker ima nepraktično embalažo (ni pokrovčka), ga doma pretočimo v posebno steklenico za mleko. Testenine, riž, krompir,... vzamemo najcenejše. Edina izjema pri tem so špinačni rezanci - ti so vedno od Barille, ker so fenomenalni. Za meso nam je vseeno - pogledamo, če je od tistega, kar imamo radi, kaj v akciji, na splošno pa kar S-Budgetove izdelke. Kupujemo pa tudi veliko zmrznjenega, paniranega (ribje palčke, kroketi itd.) in tudi dosti vnaprej pripravljenega, že pečenega, kar pa niti ni tako drago (cel pečen piščanec stane cca. 5€). Zelenjave in sadja ne zmrzujemo - kupujemo sveže, a ne pojemo veliko (zelena solata, paradižnik, občasno motovilec ali rukola zame, banane, mandarine, jagode - potem se pa počasi že neha). Sladkarije vzamemo iz cenejšega ranga in to predvsem zato, ker jih pojemo ogromno (vključno s prigrizki, kot so smoki ali čips). Pivo za g. Moža je Laško Club (po Spar-pvemu ali Mercator-jevemu ga začne boleti glava že po eni pločevinki), sokove in ostalo jemljemo poceni (tudi energy drink je S-Budget). Enako je s čistili, praškom, mehčalcem - nižjecenovni rang. Od klasične (ne dekorativne) kozmetike) kupujemo šampone, regeneratorje, zobne paste itd. - moški del družine si vedno vzame 2/1 (šampon in gel za tuširanje v enem), za moje lase sem pa ugotovila, da mi najbolj ustreza Schwarzkopf in kupujem to. Edino pri zobni pasti in ustni vodi sem sitna - vse, kar ni Pearl drops, pljunem ven. Pasja hrana je S-Budgetova (ali Mercatorjeva). Na tak način nakupovanja ne pridemo pod 100€/teden, brez posebnih dodatkov, kakor so npr. pršut, torta ali kaj podobnega. Cigareti pa v to seveda niso všteti.
|
|
|