|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za tiste, ki nosite kontaktne leče
25.1.2006 21:04:42   
Anonimen
A veste, da se da leče tudi preko interneta naročiti?
Zelo priročno:
http://www.lecka.si/
Jaz sem jih že naročila in dobila v dveh dneh. Super, vse "štima".
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za tiste, ki nosite kontaktne leče
25.1.2006 21:15:27   
soncece24
O, hvala, tega pa res nisem vedela. Super info!user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2006 21:27:40   
kofetek2010
sem si pred leti barvne kupila, a mi jih ni uspelo vstavit user posted image  

če mi jih bi poštar znal vstavit, bi si jih naročila user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2006 21:29:38   
Anonimen
Ne vem,  če bi poštar ravno leče vstavljal ....user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2006 21:30:56   
soncece24
Jana, to pa res ni problem: pravilno obrneš lečo pa kazalec, s sredincem in prstancem si razpreš oko, potem pa gledaš v lečo, ko jo pribljižuješ očesu in je en dva tri pripopana. Mam prakso če rabiš inštruktorja user posted image user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2006 21:35:31   
kofetek2010
in potem je na trpalnicahuser posted image , al pa je prepognjenauser posted image ... jaz solzna in razmazana user posted image

enkrat mi je eno uspelo pravilno vstavit, druge pa nikakor ne user posted image  taka pa tud nisem mogla okrog hodit user posted image  

in tako sem zaključila svojo kariero pri lečah user posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2006 21:43:11   
soncece24
razmazana user posted image najprej leče, potem make up user posted image

fajn je, če ti nekdo prej pokaže, pol pa gre. na trepalnicah pa je bila, kr si vmes mežiknila. Moraš oko razpret tak, da se za trepalnice primeš. No, sliši se komplicirano, je pa enostavno, pri meni že refleks, ker jih nosim že 10 let.

Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2006 21:43:35   
Anonimen
Saj tukaj, na tem Lecka.si imaš tudi rubriko, v katero vpišeš, če obvladaš rokovanje z lečami ali ne. Bogve, mogoče ti pa še kakšnega pomočnika zraven pošljejo, pa skupaj potem vstavljata.

Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2006 21:53:45   
rija
Jana, mogoče dobro, da si jih nisi uspela vstaviti....jaz sem si jih, pa ven niso šle in potem sem cel dan strašila z tako zelenimi očmi, kot če gledaš kakšno grozljivko...user posted image user posted image user posted image  in tu se je končala kariera mojih barvnih lečk...samo še navadneuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2006 22:48:24   
Ezi
Uuu, hvala za info!

LP, Ezi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.1.2006 23:06:33   
Anonimen
Jaz nosim mehke kontaktne leče že 10 let (sem slepa kot kura ponoči), ampak kar prakticiram nakup v Optiki Pirc ali v Optiki -50.
Za en par leč dam 2.700 SIT, za barvne (ki si jih kupim 1x letno, za hec) pa 5.000 SIT.
Ampak vseeno poskusiti ni greh - ravno februarja moram kupiti druge, pa bom še tole poskusila.

(odgovor članu Ezi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
25.1.2006 23:14:59   
KODA
Moj dragi ima keratokonus že OD 12 leta.Uporablja poltrde leče.Naroča jih pa pri Irmanu iz Žalca.Ravno ta mesec,je moral dati 36000,ostanek pa zdravstvena zavarovalnica,ker je na 2 leti upravičen za nove leče.Ja leče pa tekočina AO SEPT+, je kar drag strošek.On je brez leč skoraj slep.Očala mu ne pomagajo.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.1.2006 6:27:47   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

O, ja, poštar pa kar konkretno zna reč vstavituser posted image

Drugače sem pa jaz tud špeglarca....leče sem imela samo nekaj mesecev a so me preveč zajebavale in sem jih stran vrgla.
Bom se pa enkrat šla z laserjem dioptrijo naglihat, ker ne maram očal.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

Neposredna povezava do sporočila: 13
26.1.2006 7:26:04   
puncica
Čak mal cukrček ti maš očalauser posted image Če pa te nikol nisem vidla z očali?. No tudi jaz sem lečarca in to kar konkretna, ker brez njih vidim popolnoma nič, razen če z nosom gledam, mi je pa rekel optik, da se mi na roženici že pozna da jih nosim že 8 let nonstop in da naj jih mal kombiniram z očali in tako zdaj tudi delam. Tako jih pa še nisem naročala, le pri optiku, itak se mi pa vsako leto dioptrija še poslabša očitno bom v penziji že slepa user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.1.2006 7:30:58   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Čak mal cukrček ti maš očalauser posted image Če pa te nikol nisem vidla z očali?.

Če me pa premalkrat vidišuser posted image  Ja tko je to....na daleč vidim slabo...morala bi skoz nosit očala ampak jih le za vozit in za delo na računalniku. Se pravi , da jih do 15. ure imam skoz na nosu , popoldne pa redko. Se mi pa prav fletno pozna pri dioptriji, ker jih ne nosim redno.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.1.2006 8:07:59   
dory
O tenk ju splis...glih nove si morm kupt....pa se mi ne da nikamor v tem mrazu :)..

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.1.2006 8:20:08   
soncece24
Ja, puncica, pri meni je isto user posted image sam kaj ko jaz z očali ne morem in ne morem vozit, nikak da se navadim. Mam pa dioptrijo -4,5 user posted image

itak pa mislim it na lasersko operacijo oči, sam mi je zdravnik svetoval, naj do 30. počakam, ker se baje potem dioptrija malo stabilizira. Drugače pa jaz pravim, da ko bom na stara leta še malo + dioptrije zraven dobila se bo to zglihalo, pa bom vidla ko sokol user posted image user posted image user posted image user posted image če verješ

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.1.2006 8:32:27   
Anonimen
Punčica, jaz nosim leče 24 let (ene toliko, kot si ti starauser posted image ), pa mi še nikoli noben okulist ni rekel, da bi se mi kje kaj poznalo. Ja, edino cilinder se mi je popravil, menda zaradi leč.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
26.1.2006 8:34:33   
dory
Evo jst sem glih narocila..placala pa kr z moneto...upam,da bo vse ok :)...le narocam prvic, pa mal cvikamuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.1.2006 8:36:19   
Anonimen
Pri meni je  bilo vse v redu, le da jaz vedno plačam po povzetju.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
26.1.2006 9:52:14   
Anonimen
Katere leče pa nosite - 14 dnevne, mesečne...?
Jaz imam ravno od včeraj nove - 14 dnevne in so super. Prej sem se vedno ful bala imet leče, zaradi vstavljanja in vseh ostalih komplikacij, ampak občutek je pa super. Ni mi žal - zaenkrat, čeprav sem dolgo rabla, da sem se odločla za njih. Toplo priporočam!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
26.1.2006 10:13:58   
Anonimen
Jaz ima enoletne, ampak tisto leto se potem vedno malo raztegne ...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
26.1.2006 10:18:39   
Anonimen
Jaz uporabljam poltrde leče 12 let in so mi super. Enkrat letno grem na pregled na očesno kliniko v ambulanto za leče, da mi pregledajo oči in po potrebi naročijo nove pri Irmanu iz Žalca (so največji strokovnjaki na tem področju pri nas). Imam zelo visoko dioptrijo, astigmatizem, cilindre, in rajši poskrbim, da je vse OK, da je pregled strokoven, leče vrhunske, pa še potem pazim nanje doma, da so res čiste. Se nočem hecat s tako dioptrijo.
Sem si šla pa ravno zdaj naročit nova očala, da bom v pordnišnici sploh kaj vedela, ker lečk ne bom smela nositi nekaj dni, in me kar glava boli, kakšna bo cena.

So pa meni osebno leče boljše kot očala. Saj na začetku je neprijetno vstavljati, ampak se človek hitro navadi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
26.1.2006 10:21:19   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

O, ja, poštar pa kar konkretno zna reč vstavituser posted image

tko govorijo samo ženske s tovrstnimi izkušnjami
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.1.2006 11:02:57   
taška30
Hoj!
Tudi jaz sem bivša lečkarica, zdaj očalarka, pa me tudi malo drži, da bi šla nazaj na lečke. Naročila bi jih tule, imam pa problem (vprašanje): napisati moraš bazno krivino. Šla sem malo pogledat po mojih starih izvidih od okulista in videla, da jo imam 8,6.
Vprašanje: ali se to lahko spreminja z leti (bi morala spet na pregled)?

Večina leč, ki sem jih na tej strani gledala (mehke, 14-dnevne) nimajo te krivine, pač pa večjo/manjšo? A se ve zelo držite tega?

Lp, Taška

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?