|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 8:12:06   
Anonimen
Spat gre nekje od 7-8. Ni šans, da ga dam kasneje spat. Je tak jok, da je joj.

Ob 5. pa je zanj jutrouser posted image . Potem ga še malo lahko zadržim v postelji pri sebi da dremava, vendar se budi vsakih 5-10 minut. In ko je točno 6.00 je buden kot nikoli kasneje. Mami bi pa takrat nabolj spalauser posted image . Ob 6. se morava obvezno vstati in igrati. POtem je in ob 8.zaspi spet za pol do ene ure.

A bo to vedno tako? Kako naj mu podaljšam, da bo spal vsaj do 9.ure?user posted image  user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 8:23:05   
kofetek2010
ne vem user posted image
moja hodi spat ob 20h in se prvič zbudi za dojenje okrog 5h, poje in zaspi user posted image  pri naslednjem hranjenju okrog 7h jo pustim v moji postelji in dokler bom jaz spala (nekje do 09:30/10:30), bo ona tud, saj ima zizo na dosego ust user posted image  sem že od začetka prakticirana "tunkanje" v spanje, saj mi ni za vstajat pred 9 uro user posted image
mislim, da sva v nedeljo vstali ob 12:30 user posted image  
danes je vstala ob 7:15, ker me ni bilo ob njej, ker sem morala mulca porihtat za šolo user posted image

a imaš temno v sobi? ali je ful svetlo od zunaj? user posted image
pri nas imamo rolete na 3/4 spuščene, tako da je dlje časa noč user posted image

eh, saj vem, da ti nisem nič pomagala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 8:28:05   
April
Moj bo kmalu eno leto pa se tudi zbuja tam nekje okol pete, spat gre pa do pol osmih. Pa še ponoč hoče dvakrat jest.

Počakaj, da se bo ura naprej prestavla. Zdaj enkrat kmalu bo to. Potem bo pa zanjga jutro ob 6. zjutraj. Nekaj pa je, a ne user posted image .

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 8:35:22   
dory
Hehe pr nas je tko ze dve leti...z vmesnimi pavzami tudi ponoci...sem probavala vse sorte, pa se mulc ne da :)..tko da sem kronicno unicena :)

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 8:37:00   
Anonimen
Saj res apriluser posted image

Jana žaluzije so doluser posted image

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 12:47:52   
monikapene
Moj Alex je star šest mesecev in pol in tud pri nas imamo tak problem..  Spat gremo ob sedmih, nato je ob desetih že lačen, nato zdrži do dveh zjutraj - spet lačen, pa ob petih nujno vstat, preoblečt in igrat.. Ob osmih pa nazaj spat. Podobna zgodba tvoji, sama pa nisem še našla rešitve. Kronične utrujenosti sem se nekako privadila, ne vem pa, koliko časa bom zdržala. Mogoče bi pa zavese pomagale, imam namreč zelo svetlo v sobi.. In tudi kasneje smo že poskušal iti spat (npr. ob devetih), ista pesem ob petih zjutraj. Je možno, da je tak karakter (jutranji ptič)?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 13:00:13   
Grascakinja
Naša 8,5m pupa tudi zaspi ob pol osmih, papca ob treh, auf ob šestih. Ni šans, da jo še kaj uspavam, pa če se po trepalnicah mečem. Ne pomaga nič, spat gre že skoraj od rojstva ob isti uri, samo da je nekoč v dobrih starih časih spala do 9h. user posted image

Zjutraj lepo vstane v posteljici in se pogovarja in ropota in kriči in hoče ven in se igrat. Jo vzamem k sebi v posteljo, vendar moram bit budna, ker že pleza in bi lahko dol čofnila. Pa saj ne da bi lahko zaspala, ko mi mali škrat rine prste v nos ali uho ali pa me cuka za lase, me grize in se slini po meni. user posted image  

Skratka, naša jutra so pestra.... sploh v soboto in nedeljo. Takrat bi midva itak še spala, pa jo vzameva k sebi, pa enkrat enega nadleguje, drugič drugega... in tisti nenadlegovani mal podremlje. Al se pa en od naju vda v usodo in vstane. Če je res hudo, jo pa na hit poštimava in neseva za eno urco k tašči v spodnji štuk - ampak to sva do zdaj 2x naredila, ko sva bila zbita ko kristusa zaradi bolezni.

Ampak dobra stran je pa, da naš ati sploh ne rabi budilke naštimat za v službo, ker tamala je točna kot ura. In ker je moj dan precej dolg, tudi več naredim, kot prej...

Tudi mi imamo prvo dnevno spanje že okoli 9h.

(odgovor članu monikapene)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 13:13:39   
kalbo
Če ti gre spat med sedmo in osmo uro, potem sploh nimaš kakih posebnih težav, imaš vsaj od 7. ure zvečer mir.Saj mu boš lahko vrnila, ko bo kot najstnik prišel domov s fešte, ti boš pa že zjutraj s sesalcem divjala po bajti user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 13:20:11   
nana 27
user posted image user posted image user posted image  ja, da bo najstnik, bo pa treba še veliko popapcat. Urška, pri nas je nekaj podobnega. Spat gre od 19h do 20h. Če je kaj pozneje, noče niti jest in se tako dere, da zaspi v naročju  s cucljem v ustih in skoraj polno flaško. Zbudi (premetava in jamra itak celo noč) se ob 3h ali 4h zjutraj spi do skoraj pol šestih, nato premetavanje in budnica ob 6h. Mami bi pa takrat najslajše spala. Ob osmih je zaspan in zaspi za 15 minut user posted image  Kdaj se prestavi ura? Mogoče bo takrat res kaj bolje. 

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
15.3.2006 13:50:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 16:48:06   
Vrtnica1
Draga moja, zame je 5. zjutraj pozno. Moj mali je imel obdobje, ko je vstajal ob pol treh, štirih zjutraj. Za umret. Jaz sem bila že čisto obupana. Če spimo do šestih je pri nas že praznik. Spat hodi resda ob sedmih zvečer, kasneje ni šans. Vse pa se je začelo, ko so jeseni prestavili uro. Prej je tako lepo spal user posted image . Upam, da bo bolje, ko bodo spet prestavili uro.
Treba bo pač potrpeti. Me zanim, kako bo, ko bodo v puberteti naši mali user posted image , takrat mu bom trobila pod oknom ob dvanajstih za kosilo user posted image .
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
15.3.2006 16:52:52   
eva1
za mene pred 7 ni dan, ampak noč in ponoči se spi v naši bajti...je mel mali eno obdobje tut  ene prebliske pa se je zbujal okol 6h, ampak niti najmanj nisem odreagirala...par minut se je pritoževal in zaspal nazaj...sedaj spi od 19h-8h brez zbujanja-samo malo potprlenja in vztrajanja je potrebnouser posted image

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
16.3.2006 8:10:43   
Anonimen
Danes je bilo jutro ob 6.30user posted image . Sem ga včeraj nafilala s kašico, pa pol ure je šel kasneje spatuser posted image

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
16.3.2006 11:12:10   
Sofi
Moj 7,5 mesečnik pa po novem hodi spat ob 20-20.30, ponoči spi, zbudi se pa ob 7.00 (+,- pol ure). Meni je to kar hudo, ker smo bili navajeni spat do 9., celo 10. ure. Je pa res, da je dan daljši, da imava lepše razporejene obroke in da več narediva. 
Aja, naju z atijem pa tudi meče že ob 22.00 (včasih še prej)user posted image .

lp

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
16.3.2006 11:51:11   
tina104
Napisala ti bom samo to, da je pri nas podobno. Spat gre ob 20., zjutraj se zbudi ponavadi med pol peto in peto, s tem, da se ponoči najmanj 2x doji. Smo se kar navadili. Pač grem spat ob 21., da sem zjutraj sposobna naormalno funkcionirat. Pač zgleda ne rabi toliko spanja, ker tudi podnevi potem ne spi nekam veliko.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
16.3.2006 12:32:42   
Lory
Pri nas je isto. Bog ne daj da bi šla tamala spat kasneje kot ob 19.30. Prva dva meseca ni blo šans jo dat spat pred polnočjo ali pa še kasneje, zdaj pa že ob 19 joka vsa zaspana. In zjutraj rogovili že navsezgodaj.
Jaz pa ne morem spat že ob 21 , ker enostavno mam od 20 naprej čas zase...tako da spat hodim ob 23 nič prej, rajš kasneje.

Je pa res da je stara 4 m in vsak dan je drugač. Mi 3 dni spi celo noč, pa mislim da smo na konju pol četrto noč pa vse podere ko se zbuja na 3 ure.

Pravjo da po treh letih vse to mine...

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
19.3.2006 21:23:15   
Alina_alin
Šele danes berem in moram povedat, da ste me kar potolažile, da nisem edina, ki se levim počasi v jutranjega ptiča.  Hočeš, nočeš - moraš.  (naš urnik: spanje ob 19h, vstajanje ob 5h). Ampak po 9 mesecih še vedno ne hodim zvečer ob 21h spat, kot bi bilo primerno.


(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
19.3.2006 22:02:14   
bobek05
Urska, Anej prespi oz. je prespal noč odkar je dopolnil 2 meseca in 3 tedne, zadnji mesec pa se iz nam neznanega razloga zbuja ponoči (star je 9m)... Urnik imamo zelo podoben vašemu... Spat gre med 19h in 20h, zbudi se običajno ob 3h ali 4h (včasih vendar redko ob 5h) in hoče jest, se previt (je običajno zelo polulan ali celo pokakan) in igrat user posted image  Seveda ga takoj počiva nazaj v posteljo - ja, noč je za spanje in ne igranje in potem se naju usmili še nekje do 6.30 ali 7.30. Se zbudi, spet naje in kakšno urco do 2 igra in gre spet spat za 1-2 uri skupaj, tudi popoldan spi 1,5-2 uri skupaj...

Ko se nam posreči, da prespi noč se vedno zbudi med 6h in 7h, naje, naigra in najkasneje ob 8h spet gre spat user posted image  ne vem... mogoče čez dan preveč spi, ampak je tak utrujen, da ga ne morem držat pokonci  - takoj ko ga položim v posteljco zaspi. Je pa drugače izjemno aktiven otrok - niti 5 sekund ne more sedet pri miru in ves čas nekaj raziskuje, se plazi, dviguje, v glavnem giblje... Mogoče je zaradi tega skoz dan tako zelo utrujen... user posted image  Kaj pa vem.. Mogoče pa je samo obdobje.. user posted image

Saj vem da ti nisem nič pametnega povedala razen tega kar že itak sama veš. Žal so otroci precej nepredvidljivi - zlasti ko so tako majhni. Vedno moraš ugotavljat za kaj gre in še takrat ko ugovotiš vzrok, ga ne moreš odpravit... Tak pač je - del odraščanja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
19.3.2006 22:07:41   
bobek05
zdaj sem prebrala svoj post - in mi ni čisto jasno ZAKAJ se sploh pritožujem user posted image  moj otrok OGROMNO spi, kajne?

malo sem se razvadila, ker je že tak lepo spal celo noč, zdaj se pa pač 1x na noč zbudi.. kak se človek hitro navadi na dobre stvari in ko je treba spet na slabše si takoj misli, da je spet v dreku user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
19.3.2006 22:36:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
19.3.2006 23:14:25   
Seven*
Hmm. Da se nebi slucajno same sebi smilile. Ema je zaspala ob 20.00. Ura je 23, do zdaj se je ze 3x zbudila. Ponoci jo skoraj celo noc dojim. Zbudi se ob 6h in je budna od takrat naprej.. S tem, da imam se Jakoba, ki se zbuja 2-3x na noc. Ja..ni nam lahko..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Za njega je jutro ob 5.zjutraj:(((
20.3.2006 7:53:08   
tincci
Tudi mi smo danes vstali ob 5.10, ampak je blo lepo jutro, no še vedno je, tako da je ok, poleti pa pomladi bo lažje tok zgodi vstajat, potem bo pa itak treba zaradi službe user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?