BLAŽIKA
|
Očka se vrne s službene poti, veselo dvigne sinčka v zrak, ga ljubeče stisne k sebi in reče: "A nisem močan?" "Ja si, ampak poštar je še močnejši. Ko te ni bilo doma, je dvignil in stisnil k sebi celo našo mamico, ki je še veliko večja in težja od mene!" --------------------------------------------------------------------- "Očka, to da ti je mene prinesla štorklja, bi ti še verjel, ampak da ti je pajek odpeljal avtomobil, tega ti pa ne verjamem!" ----------------------------------------------------------------------- "Čigav si ti, fantek?" "Oče ne ve, mama pa noče povedati!" -------------------------------------------------------------------------- "Pobič,a mi poveš, kako se najhitreje pride na železniško postajo?" "Seveda, teči morate!" ------------------------------------------------------------------------- Sinček železničarja se vrne prvič iz šole. Oče ga radovedno vpraša: "No, kako je bilo v šoli?" "Ena sama goljufija, že na vratih piše prvi razred, a notri so same lesene klopi!" -------------------------------------------------------------------------- Zazvoni telefon, mali sinček dvigne slušalko, ko se na drugi strani zasliši glas: "Ali je očka doma?" "Ne, ni ga še." "Kdaj pa pride?" "Ponavadi ga prinesejo okrog polnoči." ------------------------------------------------------------------------- Teta si ogleduje malega nečaka in pravi: "Že cel fant od fare si, kmalu boš cel oče." Mali odgovori: "Ja, tega se tudi mamica boji." -------------------------------------------------------------------------- "Mali, koliko je star tvoj očka?" "Toliko, kot jaz." "Tukaj nekaj ne bo držalo." "Seveda bo. Ko sem se jaz rodil, je on šele postal očka." ------------------------------------------------------------------------ "Očka, če mi ne daš več žepnine, bom vsem povedal, kako majhno plačo imaš in koliko je v resnici stara mamica!" ---------------------------------------------------------------------------- - "Očka, za rojstni dan hočem pravo puško." "To ni za otroke, sploh pa: ali o tem, kaj boš dobil, odločaš ti ali jaz?" "Ti, ampak če bi imel jaz pravo puško..." -------------------------------------------------------------------------- "Očka, s tabo bi se rad pomenil na tri oči." "Na štiri, si najbrž hotel reči." "Ne, prav si slišal, ker boš moral na eno zamižati." -------------------------------------------------------------------------- "Očka, je res, da očetje vedno več vedo kot sinovi?" "Vedno, sinko." "Kdo je po tvojem izumil žarnico?" "Thomas Edison." "Zakaj je potem ni izumil njegov oče, če je res tako?" ------------------------------------------------------------------------ Lekarnar reče: "Tukaj imaš zdravilo za očeta. Pred uporabo ga je treba dobro pretresti." "Ne bo šlo." "Zakaj ne?" "Oče ima skoraj 100 kilogramov." -------------------------------------------------------------------------- Župnik Bogdana ni hotel pripustiti k birmi, kar je ta takoj povedal očetu, ki je prišel k župniku: "Rad bi vedel, zakaj mojega sina ne pustite k birmi?" "Človek božji, vaš sin sploh ne ve, da je Kristus umrl." "Kako pa naj bi vedel? Pri nas doma še tega nismo vedeli, da je bil bolan!"