ronja
|
Zelo verjetno res. Razen pedofilov. Na žalost se veliko nepedofilov v reali s tem ne strinja. Ko je govora o žnj pedofilih, se vsi strinjajo, ko gre za nekoga, ki ga poznajo, pa redki. Večinoma potem to opravičijo s tem, "da ni dokazov", "Kaj pa če si je otrok vse zmislil" (zakaj hudiča bi otrok to naredil, razen če g kdo našunta?), itd... Kaj pa rabiš? Raztrganine spolovil pri otroku? A mora nekdo otroka razmrcvarit zato, da dete vzamejo resno? Besna sem, ker sem mela toliko punc na inštrukcijah, ki so imele probleme zaradi raznoraznih bedarij, ki so jih počeli odrasli... včasih tudi take narave. Grrrr! Kar gre meni pri KC na živce, je to, da svojih duhovnikov niso prepustili pravici, niso šli ti pedofili sedet v zapor, ker jih ščiti kanonsko pravo, ampak so bili do nedavnega samo premeščeni v drugo škofijo, da so lahko tam delali dalje ****rije, kjer jih ni nihče poznal... Za bruhat! Resno! Če šola najde, da je učitelj pedofil, ga prijavi policiji in ga ne ščiti kot svojega dobrega učitelja, tudi če je super poučeval. Nekje so meje in to je daleč čez mejo! V enem Lj. vrtcu so pred leti imeli pedofila, takoj ko so posumili, so poklicali policijo, ki je raziskala in človek je bil seveda odpuščen in ne sme več delat v vrtcih ali z otroki. Pedofilski duhovniki so pa v drugih farah spet delali z otroki - in ja, to meni dvigne pritisk! Tak človek ne bi smel več v bližino otrok, ne pa da ga daš v novo okolje, kjer noben ne ve, kaj jih čaka...