|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 9:52:57   
Timotej
1.Kupiš testenine (lasagne), meni so najboljše od Barille, jih skuhaš v slani vodi ker zložiš na moker prtič.
2.Pripraviš faširano meso (prepražiš na kar veliko čebule, začiniš s poprom, česnom, malo vegete, soljo...), dodaš korenček (kar veliko), lahko bi dala zraven še majcen narezane sveže paprike in paradižnika, na koncu dodam še malo ketch-upa ali parad.mezge ali pelatov, vse se naj lepo zduši, pa da povre vsa tekočina.
3.Pripraviš bešamel: na maslu ali margarini porumeniš ene 3 žlice gladke moke, zaliješ z mleko, fajn mešam ter kuhaš tako kot puding. Na koncu , če je fajn gosto, lahjko dodaš tudi malo sladke smetane (nestepene).
4.Pripraviš si še nekaj rezin šunke, sir (v rezinah in nariban), parmezan, parad.omako (jst dam malo parad.mezde, ketch-upa in pelatov), vse premešam, dodam malosladkorja ter origano ali druga pizza začimba.

Vzameš visoki pekač, ter začneš vanj polagati po plasteh: plast testenin (na dno dam jst dve plasti), premažeš z bešamelom, daš preko meso, pa kakšnor ezino šune in sira, pa malo parad.omake, ter to ponoviš 3-4 krat. Na vrhu daš najprej rezine sira, nato pa še naribanega ali parmezan. To daš peči zapribl.40 minut na cca.200-220 stopnij v pečico. Ko serviraš, zraven ponudiš pelate ali ketch-up, parmezan , od pijače ful zraven paše pivo, kakšna coca-cola...


Pa dober tek!

(Jst jo ponavadi naredim malo več, pa dam kakšen kos zmrzniti v zmrzovalnik).


Neposredna povezava do sporočila: 1
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 9:56:49   
Anonimen
Za kakšno lasanjo pa to gre?

(odgovor članu Timotej)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 10:04:27   
Anonimen
HVALA! Ampak, a veš, da jo skor isto delam? Po receptu na embalaži, uni ta modri. Kaj pa musako, jo delaš kdaj?;)

(odgovor članu Timotej)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 10:14:55   
Sibil_
Punce ja pa ne testa kuhat no.....ah, groza.:((
Pa ketchup tut ne gre v lasagno...
No, če vam je všeč, ampak je pa čist preveč dela...:)-
LP,
Sibil

(odgovor članu Timotej)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 11:04:23   
SPORTINA
Tud jaz se strinjam s Sibil...Le zakaj kečap, mezga,
vegeta, ko pa imamo toliko zacimb in zelenjave...
To je vse UMETNO!

Jaz dam vec paradiznika in recimo bucke, pa melancane..
pa kar vse poprazim, da gre voda ven. Tud z sunko se mi zdi premocno in jo ne dajem, raje zelenjava!

Barila testenin ni treba kuhat ali pa jih samo zmehcam.

Karkoli bos dala noter bo dobro! Sveze zelje, korenje...Odvisno od hisnega okusa.

Musako pa podobno, samo da manj paradiznika, veliko manj, namesto besamela bolj jajce in sir, da veze...
Krompir obvezno skoraj skuham...

(odgovor članu Timotej)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 11:38:27   
Anonimen
V musako paradiznik???? Bljak.

(odgovor članu Timotej)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 11:53:30   
sandram
Barillinih listov za lasagno ni potrebno kuhat,jaz jih niti mehcam ne,ketchup pa jaz dam v polivko (saj naredim polivko kot za testenine)...

(odgovor članu Timotej)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 12:30:12   
Pajaca
iiiii pa res kečap pa tako sranje ne gre v lazanjo...

barile ni treba kuhat, sam pol moraš res dat bešamel. Men pa ni všeč bešamel, pa jih pač mal pokuham.

Moja lazanja je tkole nekak: (za enkrat je bla vsem všeč, če pač keri ne bo... naj je ne je)

:racka:liste od lazanje dam za par min v vročo vodo da ratajo mehki.... men je pol lazanja boljša. Pa sprot jih v vodo mečem po tri liste pa direkt v protvan

:racka:faširano meso naredim kot običajno..... čebulco prepražim, dodam mleto meso, ga mal podušim zalijem z vodo... dodam paradižnikovo mezgo, ali pelate, malo vinčka pa začimbe... pa pustim jo tako fajno da bi rečmo jo lahko direkt vrgu na testenine

:racka:naribam sir (livada, jošt... karkoli) pa nekaj parmezana naribam.

:racka:pol pa začnemo... najprej protvan namažem s omakico... dam čes lazanje, pa faširano pa sir, pa lazanje.... pa zlagam. Včasih namesto sira dam parmezan. Na vrhu pride lazanja, meso, sir... pol pa čez zlijem tko zmešano kislo smetano z jajcem.

:racka:pečeš 20min na cca 180. Pri ventilatorski pečici, pri navadni pa najprej za 10min pokrijem lazanjo z alu folijo, pa mam na 200, pol pa na 180 pa folijo dol.

:racka:daš jo ven in počakaš par min da se nardi, pol jo razrežeš na kose in daš na krožnike. Če ne počakaš se sfuzla.

Aja mi jo jemo s skledo solate, pa kakšen kozarček vinčka zraven. Včasih nardim tris, pa zraven dam še rečmo njoke z gorgonzolo pa mal kakšne rižotke. Kečap in podobno sranje mi ne paše zraven (ga mam rada na ponfriju, tle pa raj ne)


MUSAKA

:racka:skuhaš krompir skor čist do konca, ga narežeš na krogce
:racka:narediš faširano meso kot pri lazanji
:racka:namažeš protvan s oljem, maslom, margarino, kar ti je bolje
:racka:pa tri štiri zdaj... krompir, meso, krompir, meso..... na vrhu kot lazanja... čez krompir... kisla smetana z jajcem.


V obeh primerih lahko dodaš rečmo plast zelenjave... rečmo popoečene bučke, ali šparglne, ali malencane, lahko eno plast svežega paradižnika, lahko malo morje stvari... u gobice... domišljija nima tu meja in omejitev.


Pa mnjami mnjami..... med recepte se mi pa teh dveh stvari ne da dajat.... lenoba lena.


Še kakšno fajn hrano rabte..... sam tako k jo znam narest, k jaz kuhat ne znam, sam par specialitet obvladam, te pa u nulo.

(odgovor članu Timotej)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 13:08:22   
KATY&TIMMY
LASAGNE
Čas priprave: 1.5 URE
Število oseb: 5
Sestavine:
1 čebulo in pol,dva manjše korenčka,malo pancete (kraške) ali pršuta,40-50 dag mletega govejega mesa,paradižnikova mezga,lazagne(lističi)(najboljše so buitoni),bešamel,sir v lističih.Začimbe:sol,poper,knorr kocka,čevap,muškatni orešček,sladka mleta paprika.
Priprava:
1 DEL:čebulo zmiksamo in jo na olju popražimo da porumeni,še prej jo posujemo z soljo,saj sol topi čebulo.med praženjem dodamo panceto (tudi zrezano na drobne koščke) ali pršut.zmiksamo tudi korenček in ga dodamo,par minut vse skupaj pražimo dodamo knorr kocko.nato meso in ostale začimbe (sladke paprike in čevapa dodamo po želji,ker se jih da malo več) ostalo pa le ščepec in paradižnikovo mezgo ter malo zalijemo z vodo in pokuhamo. 2 DEL:pekač namažemo z margarino in položimo 4 ali 5 lističev lasagne na dno,pokrijemo z mesno omako na njo dodamo sir v lističih na vse skupaj damo ponovno lističe lazagne,to ponovimo dokler ne zmanjka mesne omake,vmes damo eno plast lističev,ki jo pokrijemo z bešamelom(zato da je bolj sočna,če ne pride presuha),na zadnjo (vrhnjo) plast lasagninih lističev polijemo ostal bešamel.pečico segrejemo na 150 do 180 in tako pečemo vsaj 45 min.najboljše je z konico noža preverjat če je že pečena,postane mehka.Dober tek!!



(odgovor članu Timotej)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 13:15:40   
Timotej
Drage deklice, sej ni treba nobeni kuhat po temle receptu, ki sem ga zapisala na željo Hothien. Še brat ni treba tegale posta. Sicer pa mal več tolerance, pa bo. Se začenete kot "kure" na prvo zrno, se opravičujem izrazu. A vas vreme daje? Skuhajte si enodobro kavico ali kapučino, pojejte zraven piškot ali dva, pa bo. In seveda si skuhajte kavico po svojem "receptu".Lep sončen in pozitivne energije poln dan vam želim.

(odgovor članu Timotej)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 14:47:45   
kofetek2010
zakaj pa ji pol ne pišeš na privat :zmeden2:

javno je pač javno, tko je to 8)

(odgovor članu Timotej)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 14:58:15   
SPORTINA
...v meso, ko ga poprazis, samo malo, ne da je vse rdece...mi smo ljubitelji zelenjave...

(odgovor članu Timotej)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Za Hothien:Recept za lasagno
11.8.2005 15:03:33   
Anonimen
Maruša, ne sekiraj se.
Jst tud kuham testenino za lazanjo, ker so nekuhane zanič in trde, pa če 100x na škatli piše, da ni treba kuhat.
In prav tako v omako dam paradižnikovo mezgo. :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Timotej)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?