Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka Greva v trgovino kupit za oblečt; tega ne maram, onega ne maram, ne ljubi s emi it pomerit....ne rabim. Me kliče v službo, ka0jnaj obleče, ker gre k sošolcu na RD in bi rada oblekla kapri hlače; ene hlače so zaflekane, druge niso oprane (pa tudi tiste zaflekane, tretje ne najde, več jih nima. Jaz seveda z glavo v službi se niti nisem mogla spomnit, koliko hlač ima in ji rečem, naj pogleda še za kratke hlače, saj je itak vroče. Njen odgovor je seveda, da v kratkih ne gre. Me kliče še enkrat in ji rečem, da me ne briga, ker je imela že velikokrat možnost, da ji kaj kupim, pa noče in da se naj v tem primeru znajde sama. Začne vpiti... Ja, pri nas bi bilo do treh pikic lahko enako, s tem da v trgovine hodit sploh noče naš mulc, mulka pa nikdar nima cunj opranih, zlikanih, ali jih sploh kao nima. Ko začne vpiti, ji rečem da mi je žal, ampak da ji ne morem pomagat, ker mi ni niti povedala, da česa nima, niti ni hotela z mano, ko sem jo spraševala če gre v štacuno, niti ni rekla, da rabi kakšno coto za danes, torej naj vpraša še najboljšo frendico, če ima kaj za posodit, če bo umrla od sramu če bo imela obstoječe cunje, ali pa naj si jih zlika..., pa cmok in čao. Odložim mobi brez razburjanja. Če se to dogaja doma, se pa obrnem in grem. Saj veš, z mulci debatirat je mision imposibile. njihov cilj je znervirat te, da boš še ti trpel, kot trpijo isti hip oni. Saj ne gre za hlače, ki bi jih ti morala pirčarat. Sfrustrirani so, ker ne gre vse po planih, ampak to je življenjsko, kaj češ. Brez smisla razpravljat z njimi, ker pomagat ne moreš, če parlamentiraš in jim dokazuješ kaj vem kaj. Izogni se kreganju, pa se obrni in pojdi.
|