Hope2
|
Ravno v petek smo leteli z našim 2,5 letnikom. Najprej pot z avtom iz LJ do Dunaja, na letališču smo čakali 3 ure, potem še 6 urni let in še čakanje na prtljago, ter taxi. Na poti smo bili od 7.30 zjutraj in vse do 1.00 ponoči. Ta mal je dan in noč, vožnje prenesel fenomenalno. Nobenga joka, zelooo priden. Spal pa je vse skupaj le 30minut okoli poldneva (ponavadi spi 2 uri čez dan in spat gre že ob 20.00). Prvo kot prvo, smo mu nabavli nove male igrače, saj se z njimi najbolj in najdlje zamoti- stare igrače niso tolk zanimive. Kupila sem mu knjigico z nalepkami, da bi lepil, ker tole tudi rad počne. Od njegove tete je dobil eno dekico in tisto je stalno vlačil okoli in govoril, da bo na avionu spal z njo. Sicer ni spal, se je pa cartal z njo. Pa risanke so ga zamotile. Kakšna lizika, mu je vzela 30 minut časa... evo pa je čas minil. Mene je bilo strah, ker je zelo živahen in ne zmore sedet niti 5 minut, pa nas je vse presenetil, non stop je sedel in to privezan. Lepo s emu pove, da tak piše tam gor (lučka gori), da s ebo stric pilot kregal... in je palilo. Za uravnavanje pritiska sem mu dala liziko, včasih vodo. Nisem mu pa nič omenjala pritiska in bolečin v ušesih, ker ga poznam in bi potem non stop tožil, jokal... Mal me je čudno pogledal in takrat sem točno vedela kaj je in mu pomagala. Je pa pred nami sedel še en 2-3 letnik, tisto pa je bilo celo nasprotje našemu, non stop cmeral, tečnaril, mama ga je nosila po avionu, nikoli pripet, in zadnjo uro je tulil-drl nprekinjeno, da so se nam ušesa parala. Nobena stevardesa ni težila, kljub temu, da so opozarjali, naj se privežemo. Noben jih ni grdo gledal, noben kaj kregal.... Samo mamica je bila uboga, ker ga je morala non stop nosit, vmes sta šla 100_x_ na WC, najbrž da ne bi mi poslušali dretje al kar sta tam počela . Vsa čast mamici, da je bla tak mirna . sEM PA IMELA OBČUTEK, DA JE OTROK SICER ZELO PRIDEN IN MIREN, AMPAK ŽAL NI UJEL dnevnega spanca in je zato bil razdražen. Če mi n ebi ujeli tistih 30 minut, bi imeli isto štalo Nabavi čim več zanimivih stvari, kaj za prigriznit, knjigico, barvice... kar ju pač zanima. Poskrbi da tisti dan mal zaspita. Doma otroka pripraviš kar nekaj dni prej, da mu razlagaš kako bo, da bo treba bit pripet- isto kot v avtu (v avtu tudi ni druge).... kako bo lepo tam na dopustu, kaj boste vse tam videli..... Pa mirna moraš bit, jaz sem si kar persen kupla in pojedla za vsak slučaj , ker me je res groza bla, glede na našga aktivca Pa še nekaj, s sladkarijami ne pretiravaj, ker bosta lahko imeli še več neregije in še bolj aktivni!!!
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.5.2011 7:28:46 >
|