Anonimen
|
Danes smo bili v ZOOju v Lignanu. Iz LJ do Lignana je cca 2 uri vožnje (ne vem natančno) – Fernetiči pa potem proti Benetkam. ZOO se najde brez problema, vstopnina je 10€ za odrasle in 7,50€ za otroke od 3-11 let. Lahko se najame tudi nek tak voz u bistvu, da se lahko otroci peljejo notri (samo nimam pojma, koliko stane). Mi smo za ogled celotnega ZOOja porabili cca 2 uri. Je zelo lepo urejen, ptiči so v velikih kletkah v katerih je polno dreves, kletke z zvermi imajo ograjo in steklo, da lahko full lepo jih vidiš, nekatere kletke so res minimalno zaprte, vse je res lepo urejeno. Kar mi je še najbolj všeč pa so ''avtomati'' s hrano za živali. Taka briketirana suha hrana, s katero lahko futraš koze, pujsa in ribe v ribniku pri vhodu. Za eno pest teh ''briketov'' vržeš notri 0,20€ (psssst, deluje tudi kovanec za 10 oz. 1 sit :)-). Imajo par eksotičnih ptičev, žirafi, ribnik z ribami, flamingote, leoparde, leva, medveda, belega leoparda, pume, rise, koze, pujse, opice, morske leve, hipote, par živali, za katere ne vem imen:ups:, pelikane pa tudi manjši vivarij. Ene 4 kače vsega skupaj, pa par kuščarjev/legvanov. Čist zadost za moje pojme:)- Tukaj je še spletna stran, kjer še dosti stvari piše: http://www.parcozoopuntaverde.it/english/home_en.php Aja, parkirišče je zastonj, tako kot to v Lj recimo. Ni skoraj nič sence. Mi smo potem po ogledu ZOOja šli še prav v mesto Lignano..na kilometrsko peščeno plažo..mivka kamor se obrneš. Parkiranje je pa mislim da ali zastonj ali pa na parkirno uro, nisem sigurna. Voda je topla, pa fuuuull dolgo je nizka – fajn za otročke. Pa danes je bila prav čista. Presenetljivo. Pa par trgovin je tudi, ampak nič kaj posebnega. Potem smo šli pa še v Gradež…cca pol ure oz. malo več vožnje..mi nismo šli po avtocesti. Tukaj je bila pa voda umazana in mrzla, plaža sicer tudi peščena, ampak ne tolk fajn. Je pa fuuull školjk :) Sem naredila album..z vsemi opisi…če še koga kaj zanima..pa naj vpraša. Nam je bilo full všeč, tak fajn izlet za en dan. Pa nkar ne pozabte kreme za sončenje…ker če je nimaš..potem si tko opečen kot jaz..:(:(:( Lp,:fis:
|