|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZELOOO hud strah pred insekti
13.4.2013 22:58:17   
ninchi9

Obračam se na vas, ker sem že čist dekompenzirana, ne vem več, kaj naj storim.

In sicer, sin je bil januarja star 2 leti. Že kakšne 3 mesece hoče zaspat pri lučki, ker ga je strah teme. Večjih problemov ni bilo okoli tega, čeprav se mi zdi kar hitro, da se tak mali otrok boji teme. Pred enim tednom pa sem v vrtcu izvedela, da se boji muh. Vzgojiteljica je rekla, da ga je zelo težko pomirila, otrok pa je še 2 dni govoril o muhi. Pa dobro, to se je nekak pozabilo. Včeraj pa kar naenkrat prileti v sobo in jo zapre, češ da je v dnevni sobi pikapolonica in da se boji. Ok, pikapolonico vržem čez okno. Ga grem previt, nakar se kar naenkrat prisesa k meni z obrazom v moj vrat. Ni bilo nič jasno!!!! Ni rekel nič, samo čisto pri miru je bil, zabuban v mene z vsemi štirimi. Potem pa je še enkrat pogledal v strop in sem videla, da je gori pajek. On pa je začel kričati, blek, blek, dvigovat se mu je začelo, kot da bo bruhal. Eno uro ni šel z mene dol. Celo noč nisem spala, ker sem se sekirala, če so take fobije normalne ali ne.

Nakar danes doživim šok!! Tamalega sem previjala na postelji in sem se ga nežno dotaknila na popku, on pa je začel vreščat, da je to pajek in potem je padel v tak krčevit jok, da ga niti oblečt nisem mogla, ker kak sem se ga dotaknila, se je kr zavil v klobčič. 15 minut je krčevito jokal in se tresel, kot da ima epilepsijo. Nisem še vidla kaj takega, sploh pri tako malem otroku in to MOJEM otroku. Oči si je pokrival, ker se je bal, kaj bo videl, če bo pogledal. Umiril ga je šele moj partner po ene pol ure, saj sem jaz bila čisto iz sebe in sem še jaz jokala na koncu....

Zdaj pa mi prosim povejte mamice. Ali je takšna fobija normalna pri tako malem otroku??? Ima katera kakšne izkušnje?? Ali pretiravam s svojo reakcijo?

Hvala, Nina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZELOOO hud strah pred insekti
22.4.2013 16:42:44   
tehnofil
Tak strah ni ravno običajen.

Predlagam da se obrneš na kašnega strokovnjaka za fobije, bi pa pri tem vse presejala skozi svoje sito, ker kot mama veliko lažje čuti z otrokom - hočem reči da vseeno slepo ne zaupaš še takšnemu strokovnjaku.

Pa predvsem se poskušaj pogovarjati se o tem z otrokom, ko je miren, ko se počuti varno. Nikakor mu ne nosi muhe pred nos naj jo pogledan "da ni nič". Po moje moraš otroku prvo verjeti, da ga je strah. Da on začuti, da ti to veš in razumeš. Potem bi spogovorom počasi prišla do tega, da bi skupaj pogledali mravljico, mogoče. Od daleč. in tako počaaasi...

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZELOOO hud strah pred insekti
22.4.2013 16:52:50   
zelda35
Bogi otroček...
Koliko je meni znano, se da strah odpraviti "pozdraviti" tudi homeopatsko.
Pri starejši hčeri smo pravkar v tej metodi "zdravljenja" strahu pred temo in odpravljanje težav z branjem/pisanjem (disleksija)...po obisku homeopatinje se je strah pred temo zmanjšal, ima pa tudi manj težav s prepoznavanjem besed, posledično hitreje bere in piše.
O večjih učinkih pa lahko sporočim čez kakšne 3-4 mesece.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?