|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZBUJANJE VSAKO URO
29.1.2006 22:19:31   
acjom
Ima še katera podobem problem s spanjem? user posted image  Tristana (6 mesecev) dam spat ok. 20h in potem se začne...čez 30 min..čez 45 mini se že zbudi in "me pokliče". Ko pa ponoči spi z nama se zbuja na 3-4 ure, kar je zame že super, to me ne moti.
Ne vem kaj mu je, ali ga kaj muči...napenjanje, kupček, zamašen nos, kakšna alergija (upam da ne) ali kar vse skupi. Mogoče sem ga tako razvadila, da sploh ne zaspi brez moje pomoči. Včasih med spanjem odpre učka in pokuka, če vidi da spim zraven zaspi naprej....KAKO JE SIMPATIČEN!!!!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
29.1.2006 22:34:10   
mamči
Če ni lačen ali pa ga ne krči, pol je lahko res navajen tvoje stalne prisotnosti.

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
30.1.2006 8:33:11   
Tiamo
acjom, tudi moja se podobno zbuja od 5 meseca dalje, zdaj je stara 6 mesecev. Prej je od 2 meseca spala cele noči. Prvo se krivila zobke, potem pa da je lačna. Jaz ji zdaj za večerjo dam cca 60ml kaše iz banane in prepečenca oh Hippa in se mi zbuja 1 krat na noč. Mogoče je tvoj tudi lačen?

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
30.1.2006 9:49:45   
katarina j.
Po moje se je navadil na tvojo stalno prisotnost. Moj se je tudi tako zbujal, ko je bil pri meni, samo da je ful jokal, pa se zvijal, pa cukal, tako da smo mel tega dostuser posted image , pa smo ga dal v svojo posteljo in sedaj spi striktno samo v svoji posteljici- pa nam še ni čist uspelo uredit situacijeuser posted image , se še vedno zbuja po 3x, 4x na noč in jok. Enkrat ga podojim, ker okrog 1-h brez tega noče zaspat, drugač ga pa navajamo da zaspi sam: se pravi, da ga odložim v posteljico, ko je tik pred spancem. To delam tudi podnevi. Upam, da se bo kaj kmalu obrestovalo, ker sem že precej brez živcev.

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
30.1.2006 11:15:04   
tehnofil
Zelo je navezan nate. Našega smo razvadili user posted image tako, da ko popoldne zaspi za 1 uro in sediva blizu na kavču se zbudi in užaljen zajoka ker je spal sam, pa čeprav sva blizu.

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
30.1.2006 12:04:48   
TINALAN
Tudi pri nas je še danes tako. moj sinček Lan je star 11,5 mesecev in smo v enaki godlji kot vi. To je sama razvada. To tudi sama vem, pa ne morem drugače. Težko mi ga je pustiti v poseteljici ga dreti, pač mi je hudo. Pri 6 mesecih smo bili na pregledu pri pediatru in mi je rekel, da se samo crklja. Naj ga pustim v posteljici, da se bo dru, dve noči , potem bo pa vredu, bo spal celo noč. Jaz ga pa še dojim, tako da sem ponoči namesto dude. Mi smo smo poskušali zdaj z to metodo, vendar je prepozno. On se že sam vstane, se prime za rob postelce in se dere na ves glas. Ni šans da zaspi, smo probavali tut po 15 minut, pa smo obupali. Zdaj bo dobil svojo sobico, upamo da bo bolje. Veliko sreče.

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
31.1.2006 9:40:08   
acjom
Verjetno sem ga res razvadila, ampak tudi jaz ga ne morem pustiti jokat. Po mojem so dojenčki različni, od tistih, ki spijo celo noč jih sigurno niso starši tako zdresirali ampak so pač tak karakter. Vedno, ko že skoraj obupam in si mislim, da bi ga pustila jokat, preberem kakšen članek o tem kako se tega ne sme, da imamo starši zgrešeno predstavo o tem kako bi morali dojenčki zaspati...sami v svoji posteljici obdani s plišastimi igračami...ma ja bomo že zdržali!

Hvala za vse odgovore! 

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
1.2.2006 22:32:14   
Romcka
kuku :) nam je res pomagalo izdatno hranjenje zvecer...moja Kajci bi tudi da skozi sem zraven nje in da lezim ob njej...samo jaz nisem zmogla vec tega ritma in smo naredili cuda reci in zaj spi od 21:00 in tja do ene 5:00..pol pa flaska ce ze hoce (joske ji ne dam, ker se sam ckrlja in pol noce spat)..tak da nam je res pomagala kasica zvecer in pol se mau flaske...ekoli, ce bo kej pomagalooooo
R

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
1.2.2006 22:38:00   
lelaval
Tudi naša najmlajša je ugotovila, da je ponoči najlepše spat pri naju in se doji, ko se ji zahoče. user posted image  Pa ne vprašaj, kako mene potem bolijo boki, ko ležim samo na straneh.
Morda je res razcartan ali pa lačen. Če bo zvečer pojedel kaj bolj gostega, bo morda spal.

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
3.2.2006 9:13:33   
janč
ojla
kakor jaz vidim ne more brez tebe,kajti tudi jaz sem imela te probleme, s tem da je hotel non stop imeti mojo bradavico v ustih, tako, da me je pošteno namučil.
potem sem začela z navajanjem na dudo in od takrat mam mir, čeprav ponoči vseeno še enkrat podojim, ampak vsaj ni stelno prikljopljen name

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
8.11.2010 7:37:37   
Laziness
Pozdravljene mamice :)

Tudi midva z Andražem imava probleme ponoči...Andraž je star štiri mesece in se zbuja skoraj vsako uro. No, če sem natančna, spi od osmih pa tam do enih, potem pa se zbudi in se zbuja vsako uro. Ko sem prišla iz porodnišnice je majhni pančkal celo noč in to vse do pred enega meseca. Potem pa na lepem eno noč konec...me je malo razvadil :) No...Ne vem kaj je narobe, da se zbuja. Ni dojen. Ponoči mu dam tudi za papat in vse poje. Zebe ga ne, vroče mu ni,...je pa res da se začne plazit, ker spi na trebuščku in potem se priplazi do konca posteljice in tam se začne potem jokat. Če ga dam v spalno vrečo skoraj znori... Noče spat na hrbtu, noče spat na boku, samo na trebuščku. In zdaj je pogruntal še kako se obrnit iz trebuščka na hrbet...tako, da imamo ponoči žurke. Imate še kakšno idejo kaj naj naredim, kaj naj poskusim, malo sem že utrujena, neprespana user posted image

Hvala user posted image

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
8.11.2010 8:02:34   
sabri
No, sem ravno mislila odpreti to temo, zakaj se dojenček tako spremeni, naša je spala do 4 meseca ok, se je zbujala za dojit, včasih manj, včasih več, ampak ok, "normalno" zbujanje, da smo lahjko vseeno rekli, da spimo. Zdaj pa isto, na uro, pol ure, dve uri, več ne, ampak prav jokca, cinca, se čisto zbudi za kako uro. Je pa vseeno ali se samo doji zvečer, ali poje gh obrok dosti, malo, ali spi pri nama ali v svoji posteljici, zobki je še ne matrajo, prebavo ima ok...še kaj...nimam več idej, kaj bi še lahko bilo. Noči so pa vedno iste, nič odstopanja že dva meseca. Sploh nič ne vpliva na boljši spanec ali slabši, niti kopanje, ma nič no, spanje čez dan...če spi malo ali ful dosti nima veze ponoči. Kakšna ideja še, zakaj zdaj to? 

(odgovor članu Laziness)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
8.11.2010 8:34:53   
K_a_t_i
Sabri, si ti to napisala za svojo al za mojga? No, pri nas je identično... Razlika je edino, da sta ravno te dni pokukala ven 2 zobka. Enemu še malenkost manjka. Lahko poročam čez 2-3 dni, če se je stanje "popravilo".


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
8.11.2010 8:42:11   
constanca
Pri nasemu 6-mesecniku je bilo tudi podobno. Prve mesece je spal dokaj normalno, na 3 ali 4 ure sem ga dojila. Tudi do 7 ur je spal v kosu. Res se ni bilo za pritozevat. Potem se je pa zacelo....vsako uro. Cisto mesecna sem hodila potem cele dolge dneve okoli.

Veliko bolje se zdaj ni. Prisla sva nekako do sklepa, da je za to verjetno kriva lakota, zobki in to, da sva ga dajala vse vec v posteljico spat (ja, tudi nas je zelo navajen najine blizine, ampak za to sva se odlocila in bova ze pregurala tudi to fazo)
.
Po nekaj tednih uvajanja zelenjave sem kar hitro uvedla se zvecer kasico. Malo je pomagalo. V posteljico sva ga tudi dajala se striktno spat zvecer in potem dokler se je le dalo zdrzat. Jokat ga ne morem pustit. Pri nas to ne gre, se nama zmesa menda.
Nekaj noci je bilo cudezno dobro, je spal nekaj ur v kosu. Potem se je pa spet zacelo, ampak sklepam, da so za to krivi predvsem zobki. Prejsi teden je dobil prva DVA. Ker tudi ce spi pri meni se zbudi in zajoka. Sicer je spal vedno kot cukercek.


Nekaj je se potrebno povdarit pri tej spremembi spanja pri tej starosti. Saj nama se zdi to tudi eden pomembnih vidikov.
Otrok je vse bolj aktiven cez dan, veliko jih ze pleza, dozivijo res veliko cez dan. Potem je predelava vsega tega "gradiva" cez noc se bolj naporna in rabijo blizine in pozornosti. Saj veste, cez dan: sem ze velik fant, vse lahko preplezam itd. Zvecer: uh, ma malo bi se stisnil se k mami.

Veliko potrpljenja vsem. Bo bolje.


(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
8.11.2010 9:59:02   
mamsi
Če ti bo uspelo pogruntat, kaj ga muči, da se zbuja, potem to skušaš popravit - sem zdaj pogruntala a ne. Povdarek je na tem, da samo ti to lahko pogruntaš in ti še tako dobronamerne ne moremo pomagat.

Moje izkušnje so, da večinoma nisem vedela kaj je vzrok zbujanju ponoči, in na koncu po treh otrocih pač prideš do spoznanja, da to otroci so - skupaj z zbujanjem ponoči. Te faze ne kaže drugače - kot pregurati. Pri tem pa sam sebi čimbolj poenostaviti vse skupaj. Jaz si naprimer poenostavim z dudo in posteljico tik ob moji, ter redni dnevni rutini in umirjenem usavanju s tem, da tik predenj zaspi, jo položim v posteljico - da je okolje enako ponočii kot takrat ko je zaspala. Se zbudi, ampak jas hitro dudico v usta in že spimo dalje. Tko da smo pri treh naspani veliko bolje kot pri prvi punci.

To je to.

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
9.11.2010 8:10:55   
sanelaa
Tudi jaz se pridružujem vašemu klubu.............

Naš 5mesecev star fantek spi nekje od pol devetih zvečer pa tam do enih, pol dveh, se naje, zaspi, zbudi zopet ob treh, pa štirih, pa petih, no, ob šestih je pa že itak dan.
In t traja že kakšen mesec, tako da smo že čisto brez energije.
Poskušali smo vse živo, zebe ga ne, ker je lepo topel, ni prevroče, lačen ni, sicer se dojiva ampak mu zvečer damo še malo aptamila..............

ne vem.............čakamo da mine............saj bo, upam da kmalu.

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ZBUJANJE VSAKO URO
9.11.2010 8:13:25   
Barbara_L
Pri nas je isto. Nimam blage veze, kaj bi lahko bilo oz. ne znam odpraviti vzroka. Spi od začetka v svoji posteljici, je nahranjen, skratka vse. Čakamo, da mine.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




na kakšen način radi varčujete
Spark



postopno klasično varčevanje z obrestno mero (31%)

naložbeno varčevanje v sklade (6%)

varčevanje kombinirano z življenjskim zavarovanjem (19%)

ne varčujem (44%)


Število vseh glasov: 224

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!