neni
|
Tiramisu!;) Jst nardim zelo dober tiramisu, pa tudi zelo preprost: Rabiš: 3 beljake + 2 žlici sladkorja (sneg) 3 rumenjake + 2 žlici sladkorja 1 sladka smetana 25 dag mascarponeja rum, kava, baby piškotki Najprej skuhaš kavo, ker rabiš mrzlo. Potem narediš sneg in stepeš smetano (pazi, da je metlica čista in popolnoma suha, da se lepo strdi), potem zmiksaš rumenjake s sladkorjem, dodaš še smetano in sneg. Vse narahlo ampak dobro premešaš. Piškotke namočiš v kavo z malo ruma in položiš na dno pekača, potem daš polovico mase čez, pa še eno plast namočenih piškotov in drugo polovico mase čez. Na debelo potreseš s čokolado ali kakvom. To je to, pazi ker se piškoti zelo hitro napojijo, v bistvu ga moraš dat samo noter in že v pratfon, ker čene razpade. Edini problem je v tem, da moraš čez noč pustit, da se strdi (vsaj enih 6 ur), sej fino je že prej, samo ni kompaktno. Pa še en problemček je, so notri surova jajca in :nosecka: ne smemo jest. Pa dajte vi namesto mene! Dober tek, je sigurno zelo dober, mi ga vsi hvalijo (samo zato, da ga non stop delam) lp Neni in :duda::duda::duda: p.s. punce če bom rabila preveč imen mi boste morale pomagat zbirat. Pa hvala za lepe besede. Tinkamiška jaz sem bila septembra v Londonu (no sej sem bila že tudi prej). Pojdi še zame ene dvakrat po ulici in doživi vzdušje, meni je London najlepše mesto na svetu. Sploh pa v decembru! Sam ne kupuj preveč v središču, imajo nakupovalne centre zunaj, sicer za turista težko dostopno, no tam pa so stvari poceni. Pa v Harrodsa pejdi, sej ne boš nič kupila, samo sprehodi se, oglej si stavbo in cene in medvedke, joj bi šla s tabo, kar tja sem se preselila v mislih. To je zame raj, pa ne mislim zaradi nakupovanja ampak zato, ker je tako lepo. Posebno eno stopnišče, ki opisuje izvire Nila, joj joj Zakaj moram jaz ostat doma???:zmeden::((:zmeden:
|