|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZAKAJ POROKASPREMENI ODNOS?
5.9.2006 15:26:54   
Anonimen
Sprašujem se, zakaj se odnos med  partnerjema spremeni po poroki? Zakaj? Nekateri pravijo, da se odnosi ne spremenijo popolnoma nič, kar pa jaz po parih mesecih ne morem trditi. Kljub dvema otrokoma in osmimi leti poznanastva in ljubezni se je najin odnos prav s poroko  spremenil. Zakaj? Ni več tistih pogovorov, ne nežnosti, ... Zjutraj ko mož gre v službo me ne poljubi, zvečer se vleže zraven mene, kot da z bratom gleda nogomet, torej nič . Otroka ima sicer rad, posebaj starejšega sina, ob rojstvu hčerke pa je takoj pokazal, da bi raje imel fanta. Ne vem, kaj je med nama, kaj naj storim, ne vem več, saj tudi drezanje v njega in da ga napadem zvečer, mu dam spodbudo, ne pomaga več. Prepričana sem, da nima druge in to 100% . 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZAKAJ POROKASPREMENI ODNOS?
5.9.2006 15:31:51   
Anonimen
A sta se preveč odtujila, to moški radi povedo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2006 15:42:19   
piščanc
močno dvomim, da je vzrok za to poroka.

vprašaj ga, kaj ga muči, mogoče organiziraj kakšen vikend samo za vaju, lakoh pa samo dopoldne.

pa ne skrbi, tudi pri neporočenih pride do občasnega nezanimanja, skrbi, prepirov.

ena je enkrat dobro napisala - partner vedno dobi vse, najboljše in najslabše dneve - pomembno je, da se odnos gradi naprej

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2006 15:47:04   
Anonimen
Jaz sem že od dostih slišala, da se odnos med partnerjema močno spremeni po rojstvu drugega otroka. Na slabše seveda. Ne povsod seveda, so tudi svetle izjeme.

Tudi mi nismo bili poročeni, pa je prišlo do podobne situacije kot pri tebi.

In kot je že nekdo prej odgovoril, morda odtujitev?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2006 15:52:30   
KIRA
jaz ne bi rekla poroka, ampak leta. pri nama se s poroko ni spremenilo čisto nič. se je pa čez par let - ko sva začela letat na IVF, pa pol z obema CR, ter kar sledi še potem...krivo je pa pomanjkanje časa, utrujenost, pa še več faktorjev je, da nimava več toliko časa eden za drugega kot prej. ampak se stanje definitivno izboljšuje odkar smo se preselili in se več "vidiva", pa tud intenzivno delava na tem. za korektne odnose in partnerstvo se je pač treba potrudit in ne pustit, da laufa "taj v en dan".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2006 15:54:39   
Anonimen
Zato, ker si zdaj njegova, zapecatana, na ketni.. lastnina.. in kmalu lahko postanes inventar.

Ni se potrebno vec sprenavedat.. in te osvajat.. zdaj ga bos koncno spoznala taksnega kot je..

In se vedno pravim.. poroka je velikokrat bolj negativna kot pozitivna.. Ne pa vedno! Zakaj pa si vse tisto obljubila? Ne bi ti bilo treba..

To je bilo strahotno ponizanje.. da si obljubila zvestobo, ker to pomeni najnizjo tocko nezaupanja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2006 15:55:04   
Marogica
Jaz mislim, da poroka ne spremeni odnosa. Spremeni, ga to, kar so naštele punce. Zato je najbolje, da se vprašaš, kaj je pri vama narobe oz. ne štima več. Definitivno pa odnosa ne spremeni nek kos papirja.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2006 16:12:09   
abi
To je bilo strahotno ponizanje.. da si obljubila zvestobo, ker to pomeni najnizjo tocko nezaupanja.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2006 16:19:18   
Sita
Poroka ne spremeni ničesar - vsaj ne bi smela. Midva imava tri otroke in otroci niso spremenili ničesar - če je bila kašna sprememba, pa vse na boljše.
Pač res ne vem, niti trudila se nisva za najin odnos. Sva kot sva in imava se zmeraj raje. Kaj vem zakaj?
Morda zato, ker se oba rada pogovarjava o vsem - o poslih, otrocih, izletih, prijateljih, politiki, znanstvenih odkritjih, sexu, športu, o tem kar tule piševa na RR in kar drugi pišejo, o filmih, o duhovnosti ... ma nikdar ne zmanjka teme. Pa se pretežno strinjava drug z drugim, kar pa ne, pa vsak pove svoje mnenje in sprejmeva različnost (samo je ne vidim, če zdaj pomislim, sva kot ENO - še strinjava se o vsem).
Tako, če ti on ne da lupčka, ga pa ti daj. Pa ga malo pocrkljaj ko pride iz službe. Pa zvečer lezi zraven njega kot zapeljivka, ne kot brat. Nič ga silit, ne mu kaj govorit. Niti ga ne zapeljuj preveč. Samo tako - da kažeš ljubezen ...in o čem on rad govori? Pa se pogovarjajta skupaj o vsem, kar rad razpravlja in se bosta počasi pogovarjala še vse drugo ...

Moje razmišljanje ... samo to ... ker imam sama povsem drugačne izkušnje. Nikoli ne moreva nehat klepetat, le ko se ljubiva sva tiho ...pa sva skupaj dobrih 18 let .... 

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2006 16:24:35   
Gina
Ha, ha, tjazy, zdaj pa malo pretiravaš.... Nič ne rečem, pri nekaterih ljudeh je res prisoten straaaah, pa posesivnost, pa kompleksi... ampak vsi ljudje na tem svetu, ki so se kdaj poročili, pa niso čisto taki, mislim niso se poročili iz zgoraj naštetih razlogov, niti ne jemljejo partnerja kot lastnino.

Zakaj poroka spremeni odnos? Ga naj ne bi, če razlogi za poroko niso "bolani" (posesivnost, lastninjenje...). Načeloma se pa odnos spremeni zaradi drugih reči, ki so tudi že vse zgoraj naštete (otroci, stresno življenje, zdolgočasenost, spreminjanje ljudi skozi leta - odraščanje.....)

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.9.2006 16:27:09   
Sita
Skupaj je treba osebnostno in duhovno rasti, pa je vse v redu. Otroci, stresno življenje, zdolgočasenost, pomanjkanje denarja - vse to so le izgovori.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.9.2006 17:48:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Tjazy, a nisi tudi ti poročen? No, verjetno med obredom nisi obljubil zvestobe, ali pač?

Poroka lahko spremeni odnos samo, če se po poroki partnerja jemljeta za samoumevna. On misli: sedaj sva poročena, za vedno skupaj, sedaj se mi ni več treba trudit za odnos (beri: prinesti občasno kakšne rožice, peljat ženo na romantično večerjo, jo razvajat, ji povedat, da je tisti dan še posebno lepa,...). , ker itak ve, kako zelo jo imam rad. 
Ona misli: sedaj je moj, ni se mu treba posebej posvečat, ker itak ve, kako ga imam rad (beri: ni si treba pobrit nog, mu občasno prinesti piva iz hladilnika, se oblečt v seksi spodnje perilo)....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.9.2006 18:49:29   
Anonimen
Poroka kot taka ni vzrok za vajin zdajšnji ne-odnos. Do tega bi prišlo tudi brez poroke. Kaj je vzrok? Navajenost, rutina, utrujenost... Izgovorov kolikor hočeš. Dejstvo je, da je dober odnos med dvema delo, ki se nikoli ne konča. Za partnerja si je potrebno čas vzet, se pogovarjat, ga poslušat... Pogovarjat se je treba o vseh stvareh - ne samo o obveznostih.

Skratka tako kot je Sita napisala. Pa verjemi, da ni vedno vse z rožicami postlano - se je treba naučit prilagajat, sprejemat kompromise in se predajat partnerju iskreno in v celoti. Samo tako vama bo uspelo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.9.2006 19:38:00   
Anonimen
Če bi poroka res spremenila odnos, bi se jaz takoj poročila.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zakaj poroka spremeni odnos?
5.9.2006 19:45:00   
Anonimen
Odnos se ni spremenil, je,kakršen je in poroka je samo poudarila nekatere njegove temeljne lastnosti.

Večinoma pričakujemo, da bodo partnerji po poroki še boljši, kot so bili prej. Pričakujemo, da bodo zadostili našim idealom sanjskega moškega in sanjske ženske.
"In potem sta srečno živela do konca svojih dni" je stereotip, ki ga veliko od nas nosi v glavi.

A vsakodnevno življenje ni pravljica, v kateri bi se avtomatično igralo naše življenje. Tu smo mi, živa, kompleksna bitja, ki to pravljico oblikujemo v vsaki minuti našega življenja in malokaj nam je v njej podarjeno, praktično nič.

Še lep dan moramo hoteti videti, če želimo, da bomo zaradi njegove lepote srečni. A žal je večina od nas toliko pasivnih, da še narave, ki se nam vsak dan sama nariše pred našimi očmi, ne opazi. Kaj šele, da bi opazila drobne potrebe tako sebe kot drugega človeka. In še manj, da bi jih poskušala razumeti in jih vtkati v svoje življenje....

In potem smo nesrečni, ker se nam pravljica ne piše sama od sebe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.9.2006 20:49:40   
Naja31
Zato, ker si zdaj njegova, zapecatana, na ketni.. lastnina.. in kmalu lahko postanes inventar.

Ni se potrebno vec sprenavedat.. in te osvajat.. zdaj ga bos koncno spoznala taksnega kot je..

S tem se strinjam. Imam doma en primerek, ki verjetno misli tako. Zdaj me je "ujela" in se mi ni treba vec matrati. No,inventar pa še nisem postala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.9.2006 7:24:07   
janapan
Najin odnos se je o poroki tudi spremenil ampak jaz moram reči da na bolje. Mislim pa da je za to izboljšanje krivo predvsem dejstvo da sva začela živet skupaj šele po poroki. Moj mož se ful trudi zame in nikoli ne gre iz hiše brez poljuba...bomo videli koliko časa bo trajalo, kot je ena izmed predhodnic rekla mislim da ni bistvo v poroki ampak v drugih stvareh ali pa v tem kako poroko vidva jemljeta. če mu ti npr težiš zdaj si pa poročen imaš da si doma in to se počuti utesnjen in po mojem mu teži...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.9.2006 18:57:10   
Anonimen
Najin odnos pa se je spremenil s prihodom otroka, pa sva si ga oba zelo želela... Ni več tistih pogledov, dotikanja, ljubkovanja, skupnega poležavanja ob večerih (tudi ko otrok spi), poljubov.... ostal je še sex, pa kakšna večerja v dvoje, ko babica prevzame varstvo, prepiri (ki jih skušala reševat), nepotrpežljivost, nizka meja tolerance (z obeh strani)... pojma nimam kako je do tega prišlo... user posted image  user posted image  Pa saj se bova izvlekla iz tega... Vem, da se bova.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
7.9.2006 21:34:10   
Babaloo
Tudi vam se najbrž dogaja dolgočasna vskadanjost.
Vnesita v življenje malo drugačnih impulzov.
Pošljita otroke staršem na počitnice- ali prijateljem in si privoščita večer samo zase.
Malo fantazije in spone se odprejo.
To se ne dogaja samo poročenim parom.
Po mojem se večini parov enkrat zgodi kaj takega.
Moraš pač zadevo pravočasno spregledati in se potrudit, da kaj spremeniš.
Saj vem, filozofiram, ampak tako je.
Midva sva se tudi znašla v neki črni luknji. Zdaj se pa le malo bolj trudiva, da preživiva prosti čas skupaj.
In nama spet lepo uspeva.
Preseneti ga s povabilom v kino, na večerjo, v posteljo,...
Upam, da mu boš spet prižgala ogenj v očeh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.9.2006 7:56:13   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

nepotrpežljivost, nizka meja tolerance (z obeh strani)... pojma nimam kako je do tega prišlo... user posted image  user posted image   

Mislim da v resnici zelo dobro veš.
Sama poroka kot taka pa nima kaj spremenit odnosa. Spremeni ga zanemarjanje partnerstva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.9.2006 22:24:40   
kincapika
Nič ne vem o vama... pa samo dvoje vprašanj... kako imata urejeno skrb za vajino družino? Je enakovredna... ali tehnica bremena prevaga v njegovo stran? 

Pravica pravic je pravica živeti
ter očka in mamico ob sebi imeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.9.2006 13:42:12   
BarbaraO
Pri nama je pa ravno poroka bila krivec za poslabšanje odnosa. Skupaj sva bila že 9 let in sva imela nekaj več kot 1,5 letno punčko. Za poroko sva se odločila precej na hitro, priprave pa so bile večinoma moja skrb, ker sem hotela, da se stvari odvijajo več ali manj po moje (seveda sem se o vsakem koraku prej posvetovala tudi z njim in za večino stvari mi je pustil proste roke oz. se je z njimi strinjal). Po začetni evforiji (po poroki), sva se oba začela obnašati malce lastniško. Nekajkrat sva se tudi skregala in takrat sem mu povedala, da bo moral spremeniti obnašanje in da naj ne misli, da sem sedaj zapečatena. Počasi sva se navadila 'statusa' in se dokončno vrnila na stare tire 3 mesece kasneje, ko sva odpotovala na poročno potovanje. Mislim, da sva po tistem zopet postala eno in naju prstani in list papirja ni več obremenjeval, ampak sva se ponosno predstavljala kot mož in žena.

Skratka, poroka ti lahko (vsaj za nekaj časa) spremeni ritem življenja. Upam, da se bosta uspela najti nazaj. In vsekakor se občasno potrudita eden za drugega, svojemu dragemu pa brez ovinkarjenja povej, kar si nam. In seveda ne pozabi dodati, da se zavedaš, da je krivda tudi na tvoji strani, da pa te takšen odnos boli in si želiš, da bi bila spet ljubljena.

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.9.2006 16:34:02   
koala
Tudi pri naju je poroka spremenila odnos a na srečo na bolje. Zdi se mi, da sva zdaj še bolj povezana, da čutiva še večjo pripadnost drug drugemu.
In ne mine dan, brez poljuba (razen ko je na terenu), definitivno pa ne mine dan, da si ne bi povedala kako zelo srečna sva, da sva se našla, koliko si pomeniva in kako se imava rada. In čisto vsak dan, mi pove da sem lepa.
Je pa res, da je dober odnos kot rožica, brez nege ni nič.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.9.2006 15:16:09   
Jolly
Ce si bosta z partnerjem povedala cesa si zelita , kaj vaju razveseljuje in v cem uzivata, ter bosta sklenila da bosta redno zadovoljevala potrebe drug drugega, se bosta v odnosu pocutila bolj varnega. Najprej morate ugotoviti s cim vas ze zdaj razveseljuje.premislite cesa ste si vedno zeleli, pa niste nikoli povedali partnerju. morda zato ker ste imeli napacno predstavo o idealnem partnerju ali pa zaradi preteklih iskusenj.

Povzetek*( Najina ljubezen... dr.Harville Hendrix)... ta knjiga je zelo dobra , sposodi si jo user posted image

Poroka in otroci pa naj ne bi nicesar spremenili v zakonu, razlog sta le komunikacija med partnerjema, s tem pa sledi tudi zanemarjanje intimnosti. To je moje mnenja

Najbolj tvegaš kadar ne tvegaš... življenje je cesta po kateri so lepe in grde poti - najlepša pot pa je bila tista, na kateri sem spoznala tebe.

http://joker80.moj-album.com/

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?