|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZAKAJ...?
1.6.2005 14:30:31   
Annny
Zakaj večina mamic, ko govori o svojih otročkih, pravi: 'Mi pa sedimo, mi pa papamo, spimo celo noč, smo zaprti, veliko kakamo....' :)-:)-:)-:)-:)-
Zakaj skoraj nobena ne reče: 'Naš tamal pa zdaj že celo noč prespi, je zelo priden, rad papca...'
Meni je pa tista prva varianta tok hecna:)-:)-:)-:)-:)-
Ne biti užaljene, velja? Samo zanima me:zmeden2::):):):):rozica::rozica::rozica::rozica:

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ZAKAJ...?
1.6.2005 14:33:01   
.ču
Stvar navade:ups:k tud razmišljaš ne8)ko govoriš...
..ne vem druge razlage...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ZAKAJ...?
1.6.2005 14:36:09   
Anonimen
Ja stvar razvade,samo od sebe tako pride,pač razmišljamo v množini dvojini:zmeden::)-

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   ZAKAJ...?
1.6.2005 14:36:28   
nejcko

Iskreno povedano je tudi meni to malo hecno, ampak moti me pa ne. To razumem kot velikansko navdušenost in vzhičenost mamic.

Še štorija: ko sem bila drugič noseča, me je ena mamica v sinovem vrtcu non stop spraševala: "Kako ste?"
Bolj ko sem ji trobila, naj me za božjo voljo ne vika, bolj je tako spraševala. Enkrat sem pa malo bolj resno rekla - ona pa: "Joj, oprosti - mislim na tebe in dojenčka v trebuhu oz. na vas vse." Mi je bilo prav hecno.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ZAKAJ...?
1.6.2005 14:41:42   
viv_
Ja sej če rečeš mi pa celo noč spimo je kar OK, ker če dotični :duda: ne spi potem nobeden ne spi :)-:)-:)-

Ne vem, to je neka finta, ko se povsem poenotiš z ostalimi člani ali kako bi to rekla. Mi je pa res včasih mal smešno... Pomoje gre res za tako navdušenost kot pravi nejcko.

Pa meni je tudi smešno ko se partnerja med sabo kličeta mami in ati.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ZAKAJ...?
1.6.2005 14:42:20   
Anonimen
Končno ena taka tema, da lahko tudi jaz pristavim svoj piskrček :)-
Torej, mene tale dvojina in množina niti ne motita tako zelo kot blazno spakovanje pred otroki. Potem s časom začneš razmišljati, da ni z mano kaj narobe, da se z otrokom normalno pogovarjam.
Hecno je, da se po enem času starši začnejo čuditi, zakaj otrok tako čudno govori in se spakuje. A ni to povsem logično, ko pa okrog sebe posluša take "neumnosti"?
A se vas veliko na tak način pogovarja z otrokom in zakaj to počnete?
Jaz tega res ne morem razumeti, žal.:zmeden2:

Pa lep dan vsem skupaj,
Simona, 33t:roza:

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   ZAKAJ...?
1.6.2005 14:48:22   
Pilar
Ja, viv...tole se 100% strinajm s tabo...pa mami, oči...jst sem bila mojemu možu 10 let lubi, al karkoli, zdej sem pa nonstop MAMI:(:(:(. Če sem slabe vole, mu rečem, da je mami v Ljubljani.....( pač tam, kjer dejansko njegova mami je)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:23:57   
kaja11
Jaz sem pa opazila, da tako samo pišem (na RR)... govorim pa skoraj nikoli v množini. Verjetno sem se tako navadila ker večina tako piše. Moram pa priznati, da mi je prav cute in ne čudn.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:28:02   
Tjula
Dobra tema.
Meni osebno gre to ful na jetra - govorjenje v množini (vsi smo kakali, halo?, pa to da se partnerja kličeta mami in oči med sabo (ati, a bova dons kej ordinirala ... kok seksi!), pa fraze kot so "naročili bomo otroka", "smo delali na otroku" itd. Kot da se ne bi znali več normalno pogovarjat. Torej: proti!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:33:13   
Jančika_
Če mene kdo vpraša recimo "kolk ste pa že stari", mirne duše odgovorim, da sem jaz 30, Vasja pa 10 mesecev:hudicek:. "Pa že kaj hodite" - jaz že dolgo, mali pa še sploh ne.:hudicek:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:33:28   
_katka_
Meni je pa najbolj smešno, ko za kakšnega moškega rečejo, da je RODIL!
Da ne bova mami in oči, sva se pa midva že predhodno dogovorila, ker je meni to totalno odbijajoče. Če bi mi rekel "mami", mi po mojem vsaj kakšen mesec ne bi bilo do seksa z njim.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:36:34   
ZARA
Jst tud nikol ne pišem v množini,pa ne zato ker mi gre na jetra,ne vem zakaj u bistvu...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:39:44   
zoya_
Katka, ja ta RODIL je tud men tko beden... kakor da lahko moški rojevajo.
Men to enkrat moj reče, da en kolega je pa rodil, pa ga gredo zalit... Pa jest tko stupid gledam, kako je pa lahko on rodil. Pa on ja njegova žena. Ja pol pa tko povej a ne :)-:)-:)-

Moj kolega, ko je njegova rodila, je reku, da noče slišat nobenga spakovanja okrog otroka, ker tud on ne ve kva ta buububububb buci buci buci bu pomen, otrok bo pa še manj vedu...:)-:)- Pa nema pomanjševalnic. Otrok ma res malo roko, ampak je še vseen roka ne rokica :)-:)-

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:40:02   
Anonimen
To sem jaz spraševala na tem forumu že pred meseci, pa nisem dobila pametnih odgovorov, pravzaprav sem bila bolj spljuvana kot ne...Meni je hecno, ja...

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:48:14   
Olivija
:)- no pa so vsaj še kakšni, ki jim je to hecno, sem že mislila, da sem jest nenormalna.

Mene kr zvija, ko začne njegova mami:
- midve sva pa pančkale, papcale, pupale, se micale
- sva kakale,...
- v sobi je pa "aci" - sem jo mogla prav vprašat, kaj hoče povedat, ker teh njenih besed sploh nisem poznala :ups:
Še bolj kot dvojina, me moti ta otroška govorica. Pa brez zamere ;), sem pač mnenja, da je moj dvojezični otrok dost obremenjen s tem, da se mora dva jezika naučit in res ne rabi še eno tretjo različico.

LP

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:51:14   
Špacka

al bina danes pa ne boš spljuvana:)-:)-:)-

...zdaj pa resno, men je ta množina tud hecna, pa to še nekak gre, ampak ogovarjanje partnerjev z mami in oči :hudicek: mi grejo pa kar lasje pokonc!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   ZAKAJ...?
1.6.2005 15:53:27   
Anonimen
Če našega kdo vpraša, če bo pupal oz. papal, kar debelo gleda, tako da mu morajo prevest v "normalen" jezik. je pa tega spakovnaja več kot preveč :ups:

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   ZAKAJ...?
1.6.2005 16:07:21   
ninocka
jst tut že zdej (ko smo še v enmu kosu) govorim, da mi2 pa spiva, pa jeva, pa počivava...

verjetno je potem to stvar navade...lahko pa tudi ne...
;)

ne vem, bomo vidli potem, kako bom govorila

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   ZAKAJ...?
1.6.2005 16:28:12   
Gina
Jaz pa mislim, da je to ene vrste dialekt, ali pa če hočete sleng. Moj je čisto pikast od tega. Pravi da v Mariboru tako ne govorijo. Jaz mu rečem, da v Ljubljani pa. Se je pač "poročil" z eno (ex) ljubljančanko, ki včasih tako govori. Ne mislim na otroško govorico, ampak na množino. Pa tu rečejo tudi, a ste že rodil? Tukaj se tako govori. Pa se ne misli na ali si ti rodila, ampak je to skrajšan stavek: Ali ste (pri vas, pri vaši hiši) že rodili? Prav je, da smo različni, pa da se ne obešamo na dialekte ali slenge ali karkoli že.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   ZAKAJ...?
1.6.2005 17:12:57   
Pupica
Ja to je že blo enkrat govora o tem:zmeden2:
In jaz sem vedno rekla, da mi nebomo, ampak bo ona/on :)-:)-:)-:)-:)-Sedaj pa jemo, pa hodimo, pa spimo:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:pa v glavnem fajn se mamo:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   ZAKAJ...?
1.6.2005 17:13:44   
Pupica
aja moti me pa ne;):)-:)-:)-:)-
kukr kermu pašea ne?8)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   ZAKAJ...?
1.6.2005 17:49:43   
babylove
Meni je bilo najbolj čudno, ko je ena napisala 'mi2 sva rodila' - sem jo vprašala, če je samo ona rodila ali njen mož tudi :zmeden:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
1.6.2005 18:00:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   ZAKAJ...?
1.6.2005 19:40:09   
Pia73
Mene tale množina tudi full moti., Ena moja prijateljica tako govori,.... Grozno,....ona še reče bomo nosili - za oblačila, ki jih kupi kateremu od otrok,... :(( Mene zelo moti.

Pomajševalnice me ne motijo preveč pač pa me motijo tudi popačenke; papcali, te uša,....

Midva se tudi ne kličeva mami in ati,...
Ati bi se midva dol dala,... :)-:)-:)-

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   ZAKAJ...?
1.6.2005 19:58:33   
lin
Mene ne moti in se s tem neobremenjujem.Saj pri meni je tako da sem na rr ko mam par minutk časa na dan(vsak dan manj),tako da če hočem na kakšno temo odgovorit hitim ,pol pa pride do slovničnih napak in slenga:zmeden:
Se vam že v naprej opravičujem!:sloncek::)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?