lananai
|
Leela, jst sem šla na pregled 28. dopoldne. Tisto noč prej mi je občasno nekaj teklo po nogah in sem se zbudila malo mokra, sem se kar naprej z brisačo brisala. Tko da sem to tudi na pregledu povedala. CTG ni pokazal nič posebnega, na pregledu je pa vidla, da res teče ven plodovnica. In so me zadržali na oddelku. V takih primerih počakajo še malo, če se mogoče začnejo tvoji popadki, drugače pa nekje v roku 24 ur sprožijo porod. Ura je bila okrog 13h, ko sem mojemu povedala, da bo kmalu tati. Je najprej mislil, da se hecam. Ob 16h so mi dali antibiotik, ker mala ni bila več v svojem sterilnem mehurju (ti ga dajo na 8 ur od začetka odtekanja plodovnice), okrog 17 je pa mene začelo malo šraufat po trebuhu... Nič posebnega. Moj je reku, da je to panika, ker bom kmalu mamica. Ob 18h, na viziti, je bilo šraufanje že nekje na 10 minut. Še vedno ni bila bolečina nič posebnega, CTG ni pokazal nič takega. Jst sem bila prepričana, da mi bo potrebno naslednje jutro sprožiti porod. Z mojim sva se po telefonu zadnjič slišala okrog 22h (se ne spomnim točne ure) in takrat je bil on še vedno prepričan, da se vidiva zjutraj, ko mi bodo sprožili. Ker sem imela cimro, sem se šla raje sprehajat po hodniku. Itak sem vedla, da zaspat ne bom več mogla... me je začelo že boleti in sem že malo dihala... nekje na 6 minut. Ko sem šla na wc sem tudi vidla, da se mi je odluščil čep. Nisem hotla sestri prezgodaj rečt za CTG, da ne bi bila razočarana, če spet ne bi nič pokazal. Sem raje predihavala popadke med sprehajanjem gor in dol. Okrog 23h sem šla vseeno do sestre - da me zdej že kar boli, da se mi je odluščil čep... in če bi lahko šla na CTG. Ob 23:20 me je priklopila. Takrat so se kmalu začeli zelo omočni popadki. Pa še predihavala jih najbrž nisem najboljše, mojega ni bilo zraven... Sem si mislila: "Ojoj, šele začelo se je. Jst mam pa še par ur tega pred sabo... in še bolj boleče bo!" Slabo uro me je pustila na CTG, potem sva se šle pokazat še zdravnici. Zdravnica naredi vaginalni pregled (nič ne boli), pokima in reče: "Za v porodno. Do konca odprta." Jst nisem mogla verjet. Prvo, kar sem pomislila, je bilo: "Bo moj sploh prišel do časa?" Ura je bila nekje 12:20... Popadki, ki so sledili v porodni, so samo še pomagali mali, da se je lahko spustila v porodni kanal. Parkrat sem probala pritiskat, ni šlo... Sem še par popadkov predihala, potem sem pa s pomočjo babice, ki mi je pritiskala na trebuh, le uspela... Ob 2:01 se je najina Tisa rodila. Res, vsem privoščim in želim tak porod. Prerezana nisem bila, sem se pa malo pretrgala. Dobila sem 2 šiva. Pošpricali so me z lokalnim anestetikom in zašili - ni nič bolelo. Tudi danes je kar v redu. Ne rabim šlaufa za sedet, kar gre. Ker je vse potekalo tko hitro, tudi nisem bila pretirano zmatrana. Edino medenica in vse dol spodi me je bolelo. Pa malo muskelfibra sem imela še par dni.
|