|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Yorki
30.8.2013 19:37:19   
Lilu23
Pozdravljene, najbrž nisem na ta pravi temi, ampak bi vseeno rada vprašala... Odločamo se nakup psa. Moja hči se je navdušila nad yorkijem in je dobila eno vzrediteljico yorkijev in maltežanov z Vranskega. Zanima me ali jo kdo pozna in kakšne so izkušnje s to gospo in njenimi psičkim, ker ga ne bi rada kupila od kakšnih preprodajalcev, ki uvažajo psičke iz ne vem kje... vsak odgovor je dobrodošel :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Yorki
30.8.2013 19:45:40   
Klarita
Moja prijateljica ima yorkija. Sladki, prijazen kuža z veliko energije.
Najbolje je, da greš pogledat leglo. Če imajo mamo zraven mladičkov in
ti lahko vsaj pokažejo očeta je že vredu. Če pa slučajno vidiš, da imajo
veliko drugih živali zraven in različnih pasem psov, je pa že sumljivo.
Jaz bi vsekakor najprej v azil pogledala, mogoče se tam najde primeren
kuža, tudi če ni yorki. Drugače pa bi gledala bolj spletne strani psarn, kot
pa oglase na bolhi ali kje drugje. Moje mnenje.

(odgovor članu Lilu23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2013 23:13:19   
respect

IZVIRNO SPOROČILO: Klarita

ti lahko vsaj pokažejo očeta je že vredu.
Če pa slučajno vidiš, da imajo

In zakaj bi bilo uredu,če imajo mamo pa očeta zraven? Saj dednih bolezni ni videti na oko pa tudi ne recimo,če ima mama slabo srce in to prenese na mladička!!
http://www.mojpes.net/modules/vzreja/

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.8.2013 10:39:18   
Klarita

IZVIRNO SPOROČILO: respect

In zakaj bi bilo uredu,če imajo mamo pa očeta zraven? Saj dednih bolezni ni videti na oko pa tudi ne recimo,če ima mama slabo srce in to prenese na mladička!!

Glej pri takih zadevah nikoli ne prideš do konca. A papir ti pa te pove, da ne bo nič s psom narobe? Sama imam psičko shih-tzu je čistokrvna (nima rodovnika)
in je stara 12 let, stara a še vedno zdrava in tudi prej nikoli nisem imela z njo nobenih težav. Je pa iz domačega legla, kjer se niso ravno ukvarjali
z vzrejo, ampak so pač imeli eno ali dve legli s svojo psičko.
Zdaj imamo še mladiča nemškega ovčarja, star je 8 mesecev, čistokrvni, rodovniški (starši imajo ne vem kako oh in sploh titulo)
je pa prehitro rasel in smo bili veliko pri veterinarju, ker je imel težave s kostmi in je nekaj časa šepav.
Nikoli ne veš kaj bo, tudi če je rodovniški ali ne. Meni je bolj važno, da vidim celo leglo s starši vred. Če bi sedaj nabavljala psa, bi ga vzela iz azila,
kakšnega mešančka, ker noben papir ni garancija, iz MOJIH izkušenj.

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2013 10:49:56   
Tippi
zakaj pa ne greš v kakšno zavetišče vprašat? pa tud mešančki so tko luštkani psički user posted image

mi smo psa kupili in nam ni žal. vendar! ker na žalost vem, da tudi nas enkrat čaka žalosten konec, tako kot nas vse pesjanarje in živaloljubce, sem odločena, da če bi se še kadarkoli odločili za psa, da bi šla v zavetišče in vzela kakšnega mladega psička.

prosim razmisli. user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 31.8.2013 10:50:30 >

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.8.2013 11:19:16   
aknela123
verjetno je mislila, da če imajo mamo zraven in še mogoče očeta, da potem niso preprodajalci psov.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2013 13:29:41   
respect

IZVIRNO SPOROČILO: aknela1

verjetno je mislila, da če imajo mamo zraven in še mogoče očeta, da potem niso preprodajalci psov.

Četudi imajo samo samico in samca še ne pomeni,da ne preprodajajo ;)

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2013 13:40:09   
respect

IZVIRNO SPOROČILO: respect

Glej pri takih zadevah nikoli ne prideš do konca. A papir ti pa te pove, da ne bo nič s psom narobe? Sama imam psičko shih-tzu je čistokrvna (nima rodovnika)
in je stara 12 let, stara a še vedno zdrava in tudi prej nikoli nisem imela z njo nobenih težav. Je pa iz domačega legla, kjer se niso ravno ukvarjali
z vzrejo, ampak so pač imeli eno ali dve legli s svojo psičko.
Zdaj imamo še mladiča nemškega ovčarja, star je 8 mesecev, čistokrvni, rodovniški (starši imajo ne vem kako oh in sploh titulo)
je pa prehitro rasel in smo bili veliko pri veterinarju, ker je imel težave s kostmi in je nekaj časa šepav.
Nikoli ne veš kaj bo, tudi če je rodovniški ali ne. Meni je bolj važno, da vidim celo leglo s starši vred. Če bi sedaj nabavljala psa, bi ga vzela iz azila,
kakšnega mešančka, ker noben papir ni garancija, iz MOJIH izkušenj.

Nihče ni rekel,da ti rodovnik da 100% garancijo,da bo pes zdrav.
če bi malo kaj vedeli o rodovnikih ne bi pisali takšne neumnosti.Tvoja psička pač ni čistokrvna,saj ne poznaš njenih prednikov ali pač?
Dam en primer,ki ga osebno poznam: psička pri 13 letih zbolela,veterinar ugotovil,da je psička imela slabo srce in se je čudil,da je sploh toliko let živela in non stop kotila mladičke. pa se tudi lastnikom ni dalo dopovedati že prej da pes ni čistokrven ,parili naprej..... od vseh psov ki so jih imeli,pa jih niso malo imeli se je po 10 letih začelo vse skupaj kazati. Pes ti ne bo pokazal da je z njim kaj narobe,bo trpel naprej.Seveda je lahko tudi loterija in dobiš kakšnega zdravega.
Glede nemškega ovčarja,če ste ga kupili pri vzrediteljih bi vam že on mogel pojasniti zadeve.Glede displazije kolkov pa lahko tudi poguglate :)

http://luncas.vovk.si/component/content/article/120.html
meni je vseeno kaj kupiš,samo me zmotijo stvari,ki pač niso res. In potem se nevednost širi naprej med ljudi
Lep dan

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2013 13:51:20   
LuLu
Ne spoznam se na rodovnike, čistokrvnost in sploh ne na pse... ampak ko tako bereme te komentarje in še prej sem jih velikokrat na drugih forumih, mi pride na misel tole... a psa, ki ima zdravstvene težave pa noben ne želi? Vsi želijo zdravega kužka? Kaj se zgodi z bolanimi živalmi oz, ki imajo možnost za neko napako?
Malo se mi smilijo.

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2013 13:56:44   
Klarita

[/quote]
Nihče ni rekel,da ti rodovnik da 100% garancijo,da bo pes zdrav.
če bi malo kaj vedeli o rodovnikih ne bi pisali takšne neumnosti.Tvoja psička pač ni čistokrvna,saj ne poznaš njenih prednikov ali pač?
Dam en primer,ki ga osebno poznam: psička pri 13 letih zbolela,veterinar ugotovil,da je psička imela slabo srce in se je čudil,da je sploh toliko let živela in non stop kotila mladičke. pa se tudi lastnikom ni dalo dopovedati že prej da pes ni čistokrven ,parili naprej..... od vseh psov ki so jih imeli,pa jih niso malo imeli se je po 10 letih začelo vse skupaj kazati. Pes ti ne bo pokazal da je z njim kaj narobe,bo trpel naprej.Seveda je lahko tudi loterija in dobiš kakšnega zdravega.
Glede nemškega ovčarja,če ste ga kupili pri vzrediteljih bi vam že on mogel pojasniti zadeve.Glede displazije kolkov pa lahko tudi poguglate :)

http://luncas.vovk.si/component/content/article/120.html
meni je vseeno kaj kupiš,samo me zmotijo stvari,ki pač niso res. In potem se nevednost širi naprej med ljudi
Lep dan
[/quote]

No, če se strinjaš, da tudi rodovnik ni garancija, pol je pa tak vseeno kje psa nabavit. Pač upaš, da je zdrav. Še najbolje v zavetišču, ker narediš najboljše kar se da.
O tem kolko jaz vem o rodovnikih, ti ne moreš vedet in ja moja psička je čistokrvna, ker poznam njene prednike po obeh straneh. user posted image
Zato pa sem napisala, da se niso bavili z vzrejo, ampak so imeli leglo bolj za domač krog ljudi. Ovčar pa nima displazije, si spet kar nekaj na pamet pisala,
ampak gre zgolj za hitro rast kosti, kar je nekaj čisto drugega in se da čist dobro zdravit in obvladat. No tolko, da ne bo pomote in nevednosti. user posted image

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2013 14:02:10   
respect
Kot sem rekla,če ne veš zakaj je rodovnik,potem pa je tudi brezveze debatirati naprej !

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.8.2013 14:10:25   
LuLu
.. da še malo nadaljujem od prej, kar sem pisala user posted image

vedno, ama vedno so se na forumih ženske skregali v zvezi z rodovniki in čistokrvnostjo. Tudi to mi ni jasno, da je to lahko predmet kreganja user posted image

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.8.2013 14:14:09   
Klarita

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

.. da še malo nadaljujem od prej, kar sem pisala user posted image

vedno, ama vedno so se na forumih ženske skregali v zvezi z rodovniki in čistokrvnostjo. Tudi to mi ni jasno, da je to lahko predmet kreganja user posted image

Hahaha, res ja. Brezveze. Lilu tu imaš na koncu kar nekaj psarn, če se boš odločila za rodovniškega. http://www.pasme-psi.com/pasje_pasme/yorkshireTerier/index.php

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.8.2013 14:18:29   
LuLu

Lilu tu imaš na koncu kar nekaj psarn, če se boš odločila za rodovniškega. http://www.pasme-psi.com/pasje_pasme/yorkshireTerier/index.php

Ne, ne... ne želim psa user posted image  Ko in če bo kdo drug v družini prevzel vso skrb za njega, potem bom za, drugače ne user posted image

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.8.2013 14:31:40   
Klarita

Lilu tu imaš na koncu kar nekaj psarn, če se boš odločila za rodovniškega. http://www.pasme-psi.com/pasje_pasme/yorkshireTerier/index.php

Ne, ne... ne želim psa user posted image  Ko in če bo kdo drug v družini prevzel vso skrb za njega, potem bom za, drugače ne user posted image

He he, ne ti Lulu ampak LILU23, številke nisem zraven napisala. user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.8.2013 15:16:20   
Tippi

čak, da neki razpucamo, da vidim, da ne živim slučajno v zmoti user posted image  čistokrvni pes pomeni, da se parijo iste pasme med seboj, z rodovnikom pa pomeni, da ima pedigre, oziroma poznaš vse njegove prednike, po imenu, datumu kotitve, itd. itd. je tako?

lulu jaz sem poznala eno, ki je vedno znova poudarjala, da je njen pes z rodovnikom. evo, da takemu rečeš, da je ''''samo'''' čistokrven, se po moje skrega s tabo na nož user posted image  tko da ja, je možno. na žalost.

in meni se tudi smilijo kužki v zavetišču user posted image  če bom kadarkoli še imela psa, bo iz zavetišča. garantirano!

< Sporočilo je popravil Tippi -- 31.8.2013 15:21:30 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.8.2013 15:17:25   
LuLu

He he, ne ti Lulu ampak LILU23, številke nisem zraven napisala. user posted image

Aja user posted image

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.8.2013 15:22:38   
Tippi
Aja user posted image

pa spala bi cel dan user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.8.2013 15:24:42   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Aja user posted image

pa spala bi cel dan user posted image

če bi bila zadeta... ojoj, mislim, ... če bi zadela, lalalala user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.8.2013 15:42:18   
Lilu23
Nisem bla nič na ringaraja od včeraj pa vidim, da se je razvila cela debata... Ne vem, hči si zelo želi yorkia, mogoče da bomo šli res pogledat do kakšnega zavetišča in potem se bomo dokončno odločili... ;)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.8.2013 20:03:57   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Lilu23

Nisem bla nič na ringaraja od včeraj pa vidim, da se je razvila cela debata... Ne vem, hči si zelo želi yorkia, mogoče da bomo šli res pogledat do kakšnega zavetišča in potem se bomo dokončno odločili... ;)

Mi smo imeli psičko španskega mastifa in je lani v začetku decembra poginila zaradi zasuka želodca. Imeli smo jo le 4 leta, zdrava, vesela, navihana in niti približno nismo tega pričakovaliuser posted image . Žal se zgodi največkrat pri velikih pasmah.

Spomladi sem začela spremljat na FB zavetišča in kužke, ki gredo zarad raznoraznih razlogov v posvojitev. Smo bili tik pred tem, da posvojimo enega večjega mešančka, ampak je gospa zahtevala, da pes, pribl 40kg težek, biva v hiši. hja pa kaj še....ni bilo dovolj hiša z dvoriščem in da bi vedno imel družbo...ne, ne.... notri mora bit. Poleg tega je še rad pobegnil in smo odstopili. Ta je bil star eno leto, zato se mi je še zdel sprejemljiv. Zaradi otrok me je minilo posvojiti starejšega psa, ker ne moreš vedet kaj točno je kuža preživel.

Julija smo kupili psičko veliko švicarsko planšarko in je ful srčece. Tudi men je bilo pomembno, da vidim iz kakšnega okolja je kuža in ne samo iz kakšnega legla je. Poleg tega jo je ocenila oseba, ki jo poznam in njeni oceni zaupam. Psička je takoj pokazala nežnost do dojenčice in ni niti enkrat stegnila tačke proti njej (kljub mladi pasji navihanosti), samo po podpladkih jo poliže. S starejšo hčerko se pa razdivja.

Ne vem...preveč rizično se mi zdi vzet zapuščenega psa, k majhnim otrokom. Bolje vzet mladička, včasih jih tud imajo v zavetiščih, če pa želite yorkija, pa ga kupite brez slabe vestiuser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 31.8.2013 20:07:06 >

(odgovor članu Lilu23)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.9.2013 15:19:00   
zelda35
ker prav tukaj poteka debata o psih, me zanima vaše mnenje o posvojitvi hrtov, tukaj je njihova spletna stran http://www.hrtjisvet.org/hs/
predvsem me zanima, če ima kdo s tem izkušnje.

Mi ne gledamo na rodovnik in čistokrvnost psa...saj smo vsi zaljubljeni v našega mešančka :)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.9.2013 15:24:25   
Klarita

IZVIRNO SPOROČILO: zelda35

ker prav tukaj poteka debata o psih, me zanima vaše mnenje o posvojitvi hrtov, tukaj je njihova spletna stran http://www.hrtjisvet.org/hs/
predvsem me zanima, če ima kdo s tem izkušnje.

Mi ne gledamo na rodovnik in čistokrvnost psa...saj smo vsi zaljubljeni v našega mešančka :)

Pohvalno user posted image . Izkušenj nimam, se mi pa zdi izredno srčna odločitev. user posted image

(odgovor članu zelda35)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.9.2013 18:01:07   
Tippi
Mika tole je pa ful kritika na mešančke in zavetišča. mi ni všeč sploh in me kar malo razžalostiuser posted image . mimogrede, zbolevajo tudi rodovniški in čistokrvni psi. ni pravila! poznam pa kar nekaj mešančkov, ki so zdravi kot dren, dva od teh dočakala zavidljivo starost. en je star 18 let in še vedno zdrav, druga je sicer mlajša, ampak tako sonce, da je joj! user posted image

tako da...user posted image

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.9.2013 21:05:30   
23tina
Mi imamo rodovniško psičko. Leglo naj bi bilo kvalitetno....pa ima dedno bolezen kolkov(edina v leglu), potrjeno s strani treh veterinarjev. Septembra gre na operacijo. user posted image
Rodovnik in pogodba sta nam prinesla to, da vzrediteljica krije stroške operacije, ki mimogrede ni poceni.

LIJA 28.8.09
porodna 4090g 53cm
1.mesec 5400g 58cm
2.mesec 6530g 62cm
3.mesec 7950g 67,4cm
4.mesec 9050g 69cm

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?