respect
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klarita IZVIRNO SPOROČILO: respect IZVIRNO SPOROČILO: Klarita Moja prijateljica ima yorkija. Sladki, prijazen kuža z veliko energije. Najbolje je, da greš pogledat leglo. Če imajo mamo zraven mladičkov in ti lahko vsaj pokažejo očeta je že vredu. Če pa slučajno vidiš, da imajo veliko drugih živali zraven in različnih pasem psov, je pa že sumljivo. Jaz bi vsekakor najprej v azil pogledala, mogoče se tam najde primeren kuža, tudi če ni yorki. Drugače pa bi gledala bolj spletne strani psarn, kot pa oglase na bolhi ali kje drugje. Moje mnenje. In zakaj bi bilo uredu,če imajo mamo pa očeta zraven? Saj dednih bolezni ni videti na oko pa tudi ne recimo,če ima mama slabo srce in to prenese na mladička!! http://www.mojpes.net/modules/vzreja/ Glej pri takih zadevah nikoli ne prideš do konca. A papir ti pa te pove, da ne bo nič s psom narobe? Sama imam psičko shih-tzu je čistokrvna (nima rodovnika) in je stara 12 let, stara a še vedno zdrava in tudi prej nikoli nisem imela z njo nobenih težav. Je pa iz domačega legla, kjer se niso ravno ukvarjali z vzrejo, ampak so pač imeli eno ali dve legli s svojo psičko. Zdaj imamo še mladiča nemškega ovčarja, star je 8 mesecev, čistokrvni, rodovniški (starši imajo ne vem kako oh in sploh titulo) je pa prehitro rasel in smo bili veliko pri veterinarju, ker je imel težave s kostmi in je nekaj časa šepav. Nikoli ne veš kaj bo, tudi če je rodovniški ali ne. Meni je bolj važno, da vidim celo leglo s starši vred. Če bi sedaj nabavljala psa, bi ga vzela iz azila, kakšnega mešančka, ker noben papir ni garancija, iz MOJIH izkušenj. Nihče ni rekel,da ti rodovnik da 100% garancijo,da bo pes zdrav. če bi malo kaj vedeli o rodovnikih ne bi pisali takšne neumnosti.Tvoja psička pač ni čistokrvna,saj ne poznaš njenih prednikov ali pač? Dam en primer,ki ga osebno poznam: psička pri 13 letih zbolela,veterinar ugotovil,da je psička imela slabo srce in se je čudil,da je sploh toliko let živela in non stop kotila mladičke. pa se tudi lastnikom ni dalo dopovedati že prej da pes ni čistokrven ,parili naprej..... od vseh psov ki so jih imeli,pa jih niso malo imeli se je po 10 letih začelo vse skupaj kazati. Pes ti ne bo pokazal da je z njim kaj narobe,bo trpel naprej.Seveda je lahko tudi loterija in dobiš kakšnega zdravega. Glede nemškega ovčarja,če ste ga kupili pri vzrediteljih bi vam že on mogel pojasniti zadeve.Glede displazije kolkov pa lahko tudi poguglate :) http://luncas.vovk.si/component/content/article/120.html meni je vseeno kaj kupiš,samo me zmotijo stvari,ki pač niso res. In potem se nevednost širi naprej med ljudi Lep dan
|