Anonimen
|
Moja zgodba je takale: v drugi , ki je trajala skoraj 7 tednov sem zopet doživela ss. Nekaj dni po tem, ko se mi je prvič pojavil izcedek sem šla v bolnico in tam ostala nekaj dni na opazovanju, delali so mi UZ-je. Bilo je takole: petek: popoldan dobim svetlo rjav izcedek sobota: svetlo rjav izcedek do večera, potem ga ni več nedelja: brez izcedka ponedeljek: brez izcedka, zjutraj sem imela pregled pri G, izcedka ni bilo, krvavitev ni bila nikjer vidna, vidna gestacijska vrečka in rumenjakov mehurček, plodeka še ni bilo. torek: Zvečer pa se mi je ponovno pojavil izcedek temno rjave barve, moj dragi me je odpeljal na urgenco. Vidna je bila gestacijska vrečka in rumenjakov mehurček,plodeka še ni bilo (isto kot en dan prej pri mojem G) . Videla se je tudi neka krvavitev v maternici(en dan prej moj G ni videl krvavitve, ker se je ni še nikjer videlo). sreda: sem v bolnici, preverijo mi kri in vodo četrtek: še kar v bolnici. Popoldan med obiski fejst zakrvavim in me takoj odpeljejo na UZ. G je rekel, da je v maternici velika krvavitev, ki je že čisto sploščila gestacijsko vrečko. Rekel je, naj počakam do vizite, da vidimo, če se bo samo sčistilo, ker če ne, grem zvečer na abrazijo. Do vizite nisem fejst krvavela. Pri viziti je bila ena druga G, naredila mi je UZ. In potem šok: videla je plodek velik 3mm in srček, ki zelo počasi utripa! Prvič se je videl plodek, ampak žal so bili utripi prepočasni. Rekla je, da bomo počakali do zjutraj in še enkrat naredili UZ, ampak da je zelo malo možnosti, da se nosečnost obdrži, ker je v maternici velika krvavitev in zato, ker plodeku zelo počasi bije srček. Ampak: od ponedeljka je vse skupaj zraslo, celo plodek se je pojavil, tako da se j Beta HCG je bil 9124, kar je bilo normalno za toliko staro nosečnost. Vse skupaj se je očitno razvijalo. petek: zjutraj grem na UZ, sledila je abrazija, ničesar več ni bilo, ne utripa, ne plodeka. Sedaj pa me zanima, kaj ve mislite? Nosečnost se je očitno razvijala, ampak nekaj jo je oviralo... Mislite, da je kriva pregrada, polip, miom ali kaj podobnega, ali mislite, da je bila to okvara ploda? Kako je bilo pri vas- tiste, ki ste splavile zaradi pregrade, kako je izgledalo? Vam je odmrl plod ali kako? In tiste, ki so rekli, da vam je odmrl plod- zaradi okvare? In kako je izgledalo? Vem, da je to težko reči, ker ne veste, kako se je vse skupaj dogajalo v maternici, jaz slučajno vem, ker sem bila v bolnici in so mi delali UZ-je. Ker če mi ga v četrtek ne bi še enkrat naredili tudi ne bi vedela za plodek in utripe. Prosim, pomagajte mi in napišite svoja mnenja. Malo sem zakomplicirala... Hvala in lp.
|