Jessy
|
Mamice, pomagajte še meni z vašimi izkušnjami in nasveti! Zdaj imamo 3,5 mesečnega fantka, katerega noči mi niso prav v veliko veselje. Pri prvi deklici s spanjem nismo imeli nobenih težav, saj je pojedla in že spala naprej. Trenutna situacija je taka, da se enkrat ponoči popolnoma prebudi in je buden 1 uro, včasih tudi 1,5 ure (morda dve noči v tednu lepo prespi). Ta ura je različna. Najraje se prebudi od 4h do 5h, včasih malo kasneje, zelo redko pa prej. Zelo pazim, da ga dojim v temi, se z njim nič ne pogovarjam, še kupčkov ne podiram, da ga ne bi predramila, a fantek odpre oči kot sovica in ni šans, da bi zaspal nazaj. Takrat greva v dnevno, kjer ga dam v prenosno posteljico in se z njim sploh ne pogovarjam ali igram. Tam ga pustim, da začne sitnariti, kar pomeni, da je utrujen in bo zaspal. Tako mi počne vsaj že 1 mesec, morda je že več in bojim se, da bo s tem nadaljeval. Zdaj pa ste na vrsti ve! Torej: - ali naj stisnem zobe in potrpim takšne noči, ker bodo minile do 1 leta?
- ali naj stitnem zobe in potrpim takšne noči, ker ne bodo minile še nekaj let?
- ali naj ga pustim kričati vse noči do onemoglosti in upati, da mi kdo od sosedov ne potrka na vrata, da kaj delamo z otrokom?
- še kaj drugega????
Sprašujem zato, ker če se da kaj spremeniti, mislim, da je zdaj še čas, ampak ne vem, kako se zadeve lotiti. Vesela bom vsakega nasveta, še bolj pa izkušenj!