|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vzgojni nasvet
12.6.2007 9:25:22   
vanč
Naš 21-mesečnik se je začel zelo burno odzivati na najine vzgojne, predvsem pa na besedo NE. Včasih me celo klofne po nogi ali po riti. Če mu kakšno stvar ne dovolim se razburi, plane v jok in mi eno prtisne. Če se hudo razjezim in mu rečem, da ne sme mamice udarit se on še bolj razjezi. Če pa se v hipu naredim, da me zeloo boli in mu lepo povem, da ga ima mami rada in zato je ne sme udarit in da  tudi mami nikoli ne udari njega, ker se to ne sme, mu je zelo žal, milo pogleda in se stisne k meni. A kaj, ko čez dva dni je ista pesem.
Vem, da so se začeli v vrtcu ravsat za stvari in je verjetno ta način prinesel tudi domov. Prosim vas za nasvet (predvsem tiste, ki imate kakšno izkušnjo), ker sem kar malo prestrašena glede tega in se sprašujem kaj pa če ne bo minilo user posted image . Vsako mamico, ki jo previdno vprašam, če ima tako izkušnju vse odgovorijo: moj otrok pa tega ne dela! Ali pa: samo enkrat je probal in nikoli več! (ne vem kaj so stem mislile? Ali so jih udarile?).

P.s Moram povedati, da prej nisem bila nikoli proti za eno čez ritko. Odkar pa imamo našega pikca niti pomisliti ne upam, da bi mu jo dala ali pa me enostavno še ni toliko razkuril do sedaj. Ker če bi to pomagalo bi mu jo tudi dala, ker mamice in očija pa res ne sme udarit.

vanč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vzgojni nasvet
12.6.2007 9:50:05   
Anonimen
čisto enaka situacija, bi si lahko mislila, da sem post napisla jaz...le da ima moj mali 20 mescev. Nasvet : nimamuser posted image
ALO PUNCE, ki ste to dale skoz POMAGAJTE.

(odgovor članu vanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.6.2007 10:10:44   
mika
joj, pojma nimam. jaz lajnam non stop, to se ne sme......naša je stara dve pa pol. kadar mam vsega dovolj, dvignem glas in pol si začne nohte grizt. hudo mi je  ker je očitno prestrašena, ampak nič ne zaleže. vem, da tud če bi ji po riti dala, pa ji ne, bo še vedno isto naredila, naslednjo minuto.

men je babica rekla, da če bom mamo udarila, da se mi bo roka posušila in je nisem nikoli. to je men preveč grozno, da rečeš kaj takšnega otroku. sicer moja ne tepe, ampak ščipa. med vikendom se je igrala z eno punčko in je ni niti enkrat uščipnila, je starejša od nje. starejših ne ščipa, ampak svoje vrstnike in mlajše otroke.

jaz verjamem, da bo minilo, saj  ne bodo celo življenje tepli, ščipali ali grizli. še naprej jih moramo opozarjat in jim bit za vzgled, druga nam ne preostane. moramo bit vztrajni, ne popuščat in rezultat bo enkrat viden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.6.2007 10:10:58   
honey
Vztrajajte pri NE! Priznam pa tudi, da me je že tako ob živce spravil s tem njegovim trmarjenjem in kloftanjem, da sem mu jo tudi čez rit že primazala, pa nevzgojno gor ali dol. Ne mislim odpirat polemike o tem, da ne bo pomote. Je pa tako, da se mi zdi, da je to obdobje najhujše, pa ni v vrtcu, je v varstvu pri babici, tako da se mu ni treba ravsavt za stvari. No, ampak počasi ga je začelo minevat, ker je ugotovil, da se da na lepši način več doseči. Normalno pa je, da otroci poskusijo, do kje jih spustimo, samo ko rečeš 100x in 1000x in 1.000.000x NE in ko ugotovijo, da je NE NE, potem je bolje. Ampak je dolga pot do tja user posted image , vem. Star je pa 26 mes.

Ja, pa mislim, da tiste mamice, ki rečejo, da njihov otrok pa ni tak, ali lažejo, ali imajo pa tako pridne otroke (kar je sicer možno, samo jaz si tega ne predstavljam). Je pa tudi res, da pri nas točno ve, koga lahko ugrizne - mene npr. nikoli, ker mu nisem tega nikoli pustila - ko sem videla, kaj namerava, sem ga kar prijela za čelo in mu glavo odrinila stran. Moža - obvezno 5x na dan ugrizne, ker se mu pusti in ker se mu smeji, pa še sam mu prste rine v usta user posted image

< Sporočilo je popravil honey -- 12.6.2007 10:13:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.6.2007 10:27:26   
Felicity
The same story hereuser posted image .

Od kar je v varstvu je neprepoznavna. Meče stvari naokoli, se dere, brca, tepe, ...
Jaz sem kot lajna, "Ne, ne, ne smeš, tega se ne dela, to je grdo, ne, ne, ....."user posted image

Ta mala je tudi ful trmasta in ne popušča. user posted image
Popuščam jaz in vem da je narobe, samo mi primanjkuje potrpljenja.

< Sporočilo je popravil Felicity -- 12.6.2007 10:28:00 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.6.2007 10:32:38   
BaByGiRl
Hehe, punce,...Majhni otroci, majhni problemi, veliki otroci VEliki problemi user posted image
Z vstrajnostjo se doseže veliko, sam ne popuščat. Je pa tko, vsak otrok je unikaten in vsakemu zaleže kaj drugega. Ve ga najbolje poznate.
Je pa tko,..nekje se trudiš, pa popraviš vzgojno napako, pa kiksneš nekje drugje user posted image
Jaz sem sigurna, da vam rata brez pomoči drugič...prej ali slej.

Lp, L

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.6.2007 10:41:46   
vanč
Felicity! Naš meče stvari čez balkon k sosedom v atrij. Od igrač do čevljev in čisto nič ne zaleže. Sedaj si je začel pod okno podstavljat igrače ali pručko, da se lahko z rokami povleče do gor, tako da niti luftat  več ne upam če nisem z njim v prostoru,.... Cele dneve govorim samo ne , ne ,ne. Že sama sebi se zdim blesava s tem NE!

vanč

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.6.2007 10:44:00   
krauca
Pri nas je bilo nekaj mesecev nazaj isto (star je 2,5 let). Ko je bil jezen me je tepel & bolj ko sem mu govorila, da NE, bolj je tolkel. Tudi k "kao joku" in žalosti sem se nekajkrat zatekla. Takrat mu je blo res žal - enako kot ti praviš. Ampak nisem pristaš tega čustvenega izsiljevanja (moji starši so ga uporabljali non-stop), tako da sem se parkrat mogla celo u drugo sobo zapret in tiščat vrata, da ni prišel do mene. Po parih takih akcijah in lekciji v stilu "ne bom se igrala s tabo, če me tepeš" ga je minilo. Faza je trajala kakšen mesec.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.6.2007 11:02:04   
vanč
Krauca! Tvoja varjanta se mi zdi zelo v redu. Bom poskusila. Dršte pesti.

vanč

(odgovor članu krauca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.6.2007 11:08:56   
Anonimen
otrok sploh ne ve kaj povzroči s tem ko te udari. ko mu rečeš ne! mamice se pa ne sme tepst te neumno gleda zakaj ne? pol mu rečeš veš to boli. ne ne ve! kaj to pomen da boli? js sem mojo če me je udarla al pa pocukala uščipnila kar koli, to isto nazaj. ne zato da bi jo hotla zdej nagarbat ampak zato da sem ji pokazala kak učinek ima njeno dejanje. seveda je nisem udarla močno, ravno toliko da je začutila. seveda takoj krokodilje solze in zahteva po tolažbi. pa sem ji rekla, vidš tko mane boli če me udari (ugrizneš, vščipneš,...). a me boš še tepla? odgovor: ne.potem jo potolažim in popiham. potem še ona mene potolaži in popiha tam kjer me je udarla. pa še polupčka :)
če me je šeenkrat pa drug prijem, zdej ko je večja skor 3 stara že razume no razume že kr neki časa. mislm da sem to začela okol 2 leta tko prakticirat.. rečem ji, poglej ljudje k tepejo ne morejo bit zdravn drugih ker se tako ne obnaša zato pejt v svojo sobo. ko se boš odločla da ne boš več tepla pa prid nazaj. sevede je kuj jok in noče it, jo odnesem v sobo zaprem vrata. seveda je kuj ven. pa jo šeenkrat vprašam a boš še tepla? reče ne. rečem zapomni si kaj si obljubila. ona ja. če dejanje ponovi, gre spet v sobo s še večjim tuljenjem ampak vztrajam dlje da tam tudi ostane. skos ji zdravn razalagam da se tepst ne sme in da tistega ki ga udari to boli, ...in da pač tako vedenje ni sprejemljivo.

zankrat tako deluje, večjih izgredov nimamo.

(odgovor članu vanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.6.2007 11:26:45   
honey
Lara, saj jaz sem in še vedno včasih tudi prakticiram to, da ga nazaj "udarim" ali uščipnem ali ugriznem ali pocukam. Ampak včasih pali, včasih pa ne, odvisno od dneva, kakšne volje je. Takrat pa, ko je zaspan, pa itak ne pomaga nič drugega kot samo še to, da gre spat - je vse brez veze, kakršnokoli dopovedovanje, pogovarjanje, prigovarjanje, kaznovanje ali karkoli že, samo spat in je mir - vsaj za nekaj časa user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.6.2007 12:04:42   
piščanc
pri naših pali nekako tako, da čeprav udari, potem ne doseže želenega. vsa moja jeza in predvsem ogorčenje sta namenjena udarcu in nesprejemanju le-tega.

je pa res, da so udarci in jeza samo izraz njihovega občutenja. najbolje je izogibati se takim situacijam in preprečiti slabo voljo prej. naš žiga tudi ne mara besede ne - v bistvu potem naredi točno to kar naj nebi. ampak samo, če je name jezen, žalosten...

če si vztrajna, potem to mine, pač se naučijo. včahis je celo bolje ignorirati kakšno razmetavanje, ker njihov namen je samo iskanje pozornosti. še posebej, če se zraven ti dereš NE.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Kaj jesti ob prehladu?
Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......