katy83
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin ja res je same idealne vzorne mamice....reala je verjetno dost drugačna....tudi pri meni ( imam dostikrat občutek, da drži tisto kar sem nekoč nekje prebrala...."pedagoški delavci najslabši starši..."), vendar sem mnenja, da če se v večini časa trudiš peljati vzgojo v neko zdravo in logično smer, ter priznati , da ga tudi sam večkrat pihneš,rezultat tudi ne more biti tako mimo.... no, evo,to jaz non stop poslušam...češ ti ker si učiteljica oz. bom, tvoj otrok bo najbolj razvajen in ne vem kaj še vse Glede prvega posta oz. (ne)resnične zgodbice pa: tak način vzgoje se mi ne dopade, spet pa se mi ne dopade, da otrok nič ne sme , ... neka zlata sredina, pa je. Preden sem rodila, sem glede vzgoje pametovala 100/uro. Zdaj ko pa imam svojega otroka, pa je zgodba druga ...včasih popuščam pri stvareh pri katerih sem bila ziher da ne bom (npr. spanje v svoji posteljici) in verjamem, da bo takih primerov še veliko. Ampak mi je pa hecno, da kdaj slišim od koga, da sem stroga, ker npr. svojemu 16-mesečniku ne dovolim, da bi ipiko zganjal Ampak važno je, da se trudimo, vsak po svoje, da otroci zrastejo v zrele osebe, ki spoštujejo ljudi okoli sebe, prijazne, vljudne osebe....hkrati pa v osebe, ki se znajo postavit same zase, kadar je to potrebno; osebe, ki jih ravno vsaka malenkost ne vrže s tira, itd... Spet, to je moje mnenje, morda kdo drug meni drugače, ampak verjamem, da imamo večinoma starši enak cilj.
|