|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 14:35:02   
Tutan
Stvar je sledeča. Naš tamali je fasal v 14dneh že drugo malo resnejšo poškodbo v vrtcu (ok, vem da je navit in da se hitro zgodi in to, da pade sploh ni sporno - prvič je imel oguljen obraz - skoraj kot ožganino po celem obrazu, ker ga je vrglo po asfaltu, ko so tekali), danes pa pride babica po njega in najde vsa oblačila krvava.
Zadeva ni sporna (se zgodi) do tukaj, da prvič so povedali kaj se je zgodilo šele po tistem, ko sem vprašala, kaj je bilo, da ima takšen obraz, danes pa babici nihče ni povedal - ampak je povedal tamali sam, kaj se je zgodilo (oblačila je opazila v garderobi, ker so ga vzgojiteljice spreoblekle). Vem, da iz nosa zna precej tečt, ampak ima tudi lepo ranirano brado. Če kaj drugega ne, se mi zdi smotrno, da izvemo, da je padel, da mu je tekla kri iz nosa, ker v končni fazi bi lahko imel tudi kakšen blažji pretres možganov, nam se pa sanjalo ne bi, zakaj se gre.
Zanima me, ali bi rekle vzgojiteljicam, da smatrate, da se to pove? Pač tistemu, ki pride po otroka? Ok, nočem komplicirat in niti ne rabim vedet za vsako mini mini ranico, ki jo dobi, ampak tole dvoje je pač nekaj takega, da se pa le pove. Bi rekle ali bi bile tiho in bi zadevo pozabile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 14:39:42   
Kliki
Jest bi ji zagotova rekla da če otrok pade se poškoduje v času ko je ona odgovorna zan da želim da mi to pove.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 14:49:42   
Daschi
Seveda bi rekla.

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 14:59:21   
Melia
Vsekakor bi jih vprašala kako in kje se je poškodoval. Mislim, da bi lahko že babica vprašala, ko je prišla po njega zakaj ima krvava oblačila. Jaz mislim, da ni nič takšnega če vprašaš...saj je konec koncev tvoj otrok in logično da te zanima kaj se je zgodilo.

Tak da jim pač povej, da bi želela, da ti naslednjič same povejo kaj se je zgodilo.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 15:01:41   
Hope2
Za večje poškodbe, bi si jaz vedno želela vedet. Če mi ne bi rekli, bi vprašala. Nesreče se dogajajo, nikoli ne krivim vzgojiteljic, ker vidim doma, da je to misija nemogoče, ampak izvedet pa želim.

Pri nas moram jaz vsako poškodbo v vrtcu podpisat. Imajo tudi med. sestro zaposleno in jih maže, lepi obliže, obhladke daje, ma včasih za brezveze in tole podpisovanje mi tudi že gre mal na živce, ker je naš tak neroden, da včasih vsak dan moram podpisat. In ker ima nepotrjeno alergijo, mi pol še vsako pikico ali rdečico kažejo in sprašujejo. Zadnjič ko smo ga pobrili in se je videl štorkljin ugriz, pa je bila že panikauser posted image user posted image
Za vsako praskico in za vsaka buškico izvem še isti dan, kaj se je zgodilo.

Če zjutraj od doma prinese komarjev pik ali prasko ali buško.... me pa že na vratih vprašajo kaj je bilo. Ma vse imajo na broju, ne vem kak jim uspeuser posted image

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 16:00:33   
HHH
Naš je prejšnji teden grdo padel s tobogana. Imel je odrgnino na čelu in precejšnjo buško. Ko me je videla, da prihajam, me je počakala pri vratih in mi vse razložila še preden me je mali zagledal. To je bila varuhinja, ki jih ima samo po spanju preden gredo domov. Ona ni bila zraven pri padcu, ji je pa vzgojiteljica vse povedala in naročila, da mi pove.
Še vsakič, ko se je kaj takšnega zgodilo, so mi vse povedale.


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 18:08:27   
tanjusi
Uf sem vzgojiteljica....Pa mi povemo za vsako prasko kje se je zgodila in kako se je zgodila...

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 18:31:14   
benika

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Za večje poškodbe, bi si jaz vedno želela vedet. Če mi ne bi rekli, bi vprašala. Nesreče se dogajajo, nikoli ne krivim vzgojiteljic, ker vidim doma, da je to misija nemogoče, ampak izvedet pa želim.



Podpis.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 18:40:18   
pelin
Vse poškodbe, ki jih otrok stakne v vrtcu naj bi se staršem obrazložile ....to ni stvar vzgojiteljičine dobre volje, temveč njena obveza...verjamem, da se rado kaj pozabi oz. spregleda, če poškodba ni ne vem kako velika, ter če otroke oddaja drug človek, kot jih ima v času poškodbe...Tudi sama sem nekaj časa delala v večjem vrtcu, kjer so se popoldne skupine združevale in se selile iz ene v drugo igralnico ter od ene vzgojiteljice k drugi...tako sem imela v skupini nemalokrat združene otroke iz treh skupin in je bilo kar dosti stvari za zapomniti in posredovati staršem. Da ne bi kaj pozabila, sem si zadeve zapisala pa je bila stvar rešena...seveda ni luštno staršem razlagati grehov drugih , ker ponavadi nate pade tista prva reakcija starša, pa čeprav nisi nič kriv...vendar je treba zadevo povedati in konec, če pa starš želi o stvari vedeti več podrobnosti, kot mu jih lahko podaš, pa se mu svetuje, naj se obrne na otrokovo vzgojiteljico...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
16.3.2012 18:51:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 19:00:58   
nananaja
Zagotovo je malo čudno, da prav nič ne povedo. Tako se jim ne pustite ignorirat.

Malenkostne stvari pri nas vedno povedo, naprimer, da jo je nekdo uščipnil ali kaj podobnega. Se je pa prvo leto zgodilo, da me je vzgojiteljica klicala na telefon, saj se je zgodila neka nesrečna situacija in je mala dobila udarec v bližino očesa. Ona se je zelo ustrašila, da je kaj hujšega, vendar se je izkazalo, da ni nič hujšega.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 19:06:52   
TomTaylor
Ma sploh ni dileme, ti imajo za povedat.

Naša tavečja si je v času, ko še ni znala govorit, poškodovala roko, povedat itak nič ni znala, niti ni izpostavljala rokice, samo izjemno sitna je bila tisti dan. Jokava. Pa samo sedela in ležala je, medtem ko je bila običajno ZELO živahna. Jz sem pa šele zvečer prišla iz službe in ugotovila razlog njene "sitnobe". Rokico je imela otečeno in zajokala je, če sem se jo samo dotaknila. Še isti dan sva šle na urgenco, pa slikat roko. Počena dlančnica (oz. ena kost v dlani), mavec...Da ne govorim, da nisem vedla tam povedat, kaj se je zgodilo, ko te vprašajo za vzrok poškodbe.

No, ta isti dan jo je šla v vrtec iskat babica, pa ji ni nobena vzgojiteljica nič rekla ali omenila, zato res nisem vedela al je že iz vrtca prišla s poškodbo, ali se je poškodovala doma (čeprav, doma so trdili da ne).
Ker sem morala naslednji dan v vrtec javiti odsotnost sem povedala še kaj se je zgodilo v zvezi z rokico in sem mimogrede še vprašala, če se je v času varstva karkoli pripetilo - ker, da tamala pač ne zna povedat... Hja, pol sem pa izvedela, da je padla iz vrha tobogana (ko sem to izvedela sem se dobesedno bogu zahvalila, da je samo ena kostka počena). Sej so se ful opravičevale vse skupaj, ampak je bil vmes res splet enih takih okoliščin, da sta dve vzgojiteljici, seveda vsaka za drugo, mislili, da je bila babica obveščena. Druga drugo pa nista vprašali ali je babico res obvestila...Zmešnjava v glavnem. Konec dober, vse dobro.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 16.3.2012 19:09:22 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 19:08:12   
Arwenko
No, pri nas smo imeli na začetku en incident, ko je našo ena punčka vgriznila in je mela pošten ugriz na licu. Takrat me je vzgojiteljica celo klicala takoj po tem, ko se je zgodilo, ker nje pač popoldne ni več in jaz nisem nič komplicirala.

V danem primeru jaz po toči nebi več zvonila, mislim sicer da bi vzgojiteljica morala sama po sebi povedat, damo vaša babica bi pa tudi lahko kaj rekla na licu mesta, saj ni brez jezika verjetno no. user posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 19:10:07   
november2010
Vsekakor je treba povedat, če je pa ni več v službi ko pride starš po otroka pa sporočit tisti, ki otroka oddaja.

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 19:15:22   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

No, pri nas smo imeli na začetku en incident, ko je našo ena punčka vgriznila in je mela pošten ugriz na licu. Takrat me je vzgojiteljica celo klicala takoj po tem, ko se je zgodilo, ker nje pač popoldne ni več in jaz nisem nič komplicirala.



Si me zdaj spomnila - iz jasli (ki so bile v drugem vrtcu) je neko obdobje hodila domov pogrižena. Po rokah, nogah, rami,..po licu. To da se otroci grizejo ni nič neobičajnega, je pa fino, da vzgojitelj pač pove, tako staršem ogriženega kot tudi staršem tistega ki grize. No, in ker meni niso nič rekli, da bi naša kogarkoli grizla niti pa se sledi ugrizov niso prenehale in je domov hodila s svežimi ugrizi, se mi je zdelo smiselno, da pač to omenim. S čisto dobrim namenom. Pa mi je dejala vzgojiteljica (ena starejša kopula, ki so se jo otroci tako bali, da so zajokali ko so jo zagledali - na moje življenje - ne lažem): "To se je sama pogrizla!".....HALO?! A po lastnih licih tudi?!...


< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 16.3.2012 19:16:49 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 21:29:26   
petea
Seveda imaš pravico in dolžnost izvedeti, kaj se je zgodilo otroku.
Meni se zdi razumljivo, da pri množici otrok vzgojiteljica lahko zamoti in kakšno manjšo stvar pozabi sporočiti staršem, sploh če gre za popoldanske združene skupine in je vzgojiteljica samo posrednica informacij; jo čisto razumem, da se lahko tudi prepozno spomni, da so to starši tistega otroka, ki se mu je tisti dan kaj neprijetnega pripetilo v vrtcu (sploh, če je ravno takrat zaposlena s kakšnim drugim otrokom).

Se mi zdi smiselno, da tisti, ki pride po otroka in vidi, da je nekaj narobe z njim, vljudno vpraša vzgojiteljico, kako je prišlo do poškodbe (oz. da če vidiš ranico šele doma, da se pozanimaš naslednji dan). Meni se še ni zgodilo, da bi v takšnem primeru naletela na negativno reakcijo, ampak so bile celo vesele, da sem se pozanimala in da smo razjasile zadevo. Če so za poškodbe bili krivi drugi vrstniki, pa so potem tudi veliko bolj pazile, da 'konfliktna' vrstnika nista prišla v nove nevarne situacije.

Pri malo težjih poškodbah pa so tako ali tako bile čisto na trnih in so takoj povedale novico.

Drugače pa - najtežje poškodbe mojih otrok pa so se vedno zgodile v neposredni bližini staršev, tako da - če že ne kaj drugega, sem jih lahko opisala zdravnikom (in potem poslušala njihove pridige ...) user posted image .
In zato občudujem vzgojiteljice, da so pretežno spodobne obvladati večjo skupino otrok in jih večinoma obvarovati pred raznimi neumnostmi in nevarnostmi.



(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 23:10:00   
Tutan
Zakaj ni babica šla vprašat vzgojiteljic? Ker me je klicala iz garderobe (kjer je našla vrečko s krvavimi oblačili na njegovem mestu in ga tam tudi izprašala) in sem jo seveda vprašala, kaj so vzgojiteljice rekle, pa ji niso nič povedale. In sem tudi jaz rekla, da bom povprašala v ponedeljek. Vsekakor bi zgledalo še bolj čudno, da bi babica iz garderobe pritekla nazaj in začela, joj, kaj pa se je zgodilo. Zgodbo vemo (povedal otrok cel potek dogodkov), vem tudi, da ga ni oddala njegova vzgojiteljica, ampak ena druga. Ok, tole je sicer malo logično, da so ji naše pozabile povedat, da se je to zgodilo, ni pa opravičljivo, da se na take zadeve kar tako pozabi. Ker sem bila mogoče prej malo bolj mirna, kot sem sedaj - oblačila so še najmanj (kar se krvi tiče), tudi nos je plav in bradica orng potolčena. Ni neka stvar, ki se jo zgolj spregleda oziroma pozabi, ker je otrok orng obtolčen. In mislim, da tule sploh ni na mestu, zakaj ni babica vprašala - ker meni se zdi samoumevno, da se to pove. Prej sem res kolebala, ker poškodbe še nisem videla, sploh ker če bi bilo res nevidno, bi verjetno v ponedeljek ne komplicirala in pozabila na vse skupaj. Tako me je pa kar malo šok, da tako potolčenega otroka oddajo brez a ne mu. Pa lahko rečem, da ima zlate vzgojiteljice, ampak sedaj je pa tisti črv, ki je prisoten in gloda - zakaj si niso vzele tisto minutko ali dve časa za razlago?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 23:24:08   
pelin
V bistvu ne bi prav nič čudno zgledalo, če bi babica lepo nazaj prišla do igralnice in vzgojiteljico vprašala, če kaj ve, kaj se je zgodilo....Verjamem, da je vzgojiteljica pozabila povedati, posebej, če otrok ni iz njene skupine in ji mogoče njegova vzgojiteljica povrhu vsega nezgode ni nič omenila. Tako je lahko vzgojiteljica verjetno predvidevala, da je fant tak že prišel v vrtec...Posebej, ker se očitno babica ni nič začudila ali kako drugače omenila njegovo potolčeno stanje...Pošteno povedano mi je bolj čudno, da se babica ni bolj zasekirala in šla nazaj po informacije ko je v garderobi zagledala krvave cunje...Kolikor poznam mojo mamo in še kar nekaj babic, bi jo kar veselo mahnile nazaj vprašat, kako da je njihov vnuk tako potolčen in krvav. In prav bi storile...Seveda se moraš o vsem tem pogovoriti z njimi v ponedeljek...poleg vsega pa se pogovori tudi z babico, naj drugič lepo brez strahu vpraša, če je v kakšni dilemi ali če se zgodi kaj podobnega....če bi to storila danes, bi imeli lepo vse pojasnjeno in miren vikend...

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
16.3.2012 23:25:26   
TomTaylor
Seveda, ti jim kar reci. Sej jih ni treba nadirat alpa podobno, pač, poveš tako kot si povedala že v prvem postu.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
17.3.2012 6:36:29   
Zoja Lara
Zagotovo je treba take stvari povedat. Vse kar vas moti- vzgojiteljice so v rtcu zaradi otrok in njihova dolžnost je, da vam povedo, če so bile tekom dneva kakršnekoli posebnosti v zvezi z vašim otrokom.

_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
17.3.2012 10:47:02   
nejcko
Nam vzgojiteljice vedno povedo. Se pa lahko zgodi, da je popoldan kakšna čisto **** vzgojiteljica, ki za dogodek ne ve oz. staršev ne pozna oz. pozabi, če ji je bilo kaj naročeno, kar se v poplavi novih obrazov otrok in staršev rado zgodi.
Definitivno bi jaz vprašala, če mi ne bi sami povedali, ampak do zdaj mi še ni bilo treba.

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
17.3.2012 13:52:02   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

V bistvu ne bi prav nič čudno zgledalo, če bi babica lepo nazaj prišla do igralnice in vzgojiteljico vprašala, če kaj ve, kaj se je zgodilo....

to sem tudi jaz pomislila - zakaj bi bilo to čudno? saj ni vsak dan da dobiš krvave obleke za domov..

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
19.3.2012 8:52:28   
mojamura
za večje stvari je treba povedat, če vzgojiteljica pozabi se jo vpraša.

glede babice pa....si že kar predstavljam novo temo na RR, ki bi jo odprla neka užaloščena mamica, češ da je vzgojiteljica njeni tašči (torej otrokovi babici), ko je le ta prišla po otroka, razlagala na dolgo in počez kaj se je zgodilo tisti dan njenemu otroku. in da je tole katastrofa, da to pa njeno taščo absolutno ne briga.

včasih se je treba tudi malo v kožo vzgojiteljic postavit. Starši s(m)o čedalje bolj zahtevni in včasih res ne vejo kaj bi bilo komu prav.

aja pa še to....priporočam da vzgojiteljicam kupite iPad, da bo lahko takoj ob dogodku vpisala v razpredelnico kaj in kako je bilo, da slučajno ne bo pozabila kaj reči, ker za cca. 20 majhnih otrok si je pa to čez dan lahko zapomniti pri vseh drugih obveznostih.


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
19.3.2012 9:31:13   
mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

za večje stvari je treba povedat, če vzgojiteljica pozabi se jo vpraša.

glede babice pa....si že kar predstavljam novo temo na RR, ki bi jo odprla neka užaloščena mamica, češ da je vzgojiteljica njeni tašči (torej otrokovi babici), ko je le ta prišla po otroka, razlagala na dolgo in počez kaj se je zgodilo tisti dan njenemu otroku. in da je tole katastrofa, da to pa njeno taščo absolutno ne briga.

včasih se je treba tudi malo v kožo vzgojiteljic postavit. Starši s(m)o čedalje bolj zahtevni in včasih res ne vejo kaj bi bilo komu prav.

aja pa še to....priporočam da vzgojiteljicam kupite iPad, da bo lahko takoj ob dogodku vpisala v razpredelnico kaj in kako je bilo, da slučajno ne bo pozabila kaj reči, ker za cca. 20 majhnih otrok si je pa to čez dan lahko zapomniti pri vseh drugih obveznostih.




Upam, da je ta post šala.



(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vzgojiteljice - bi jim rekle ali ne?
19.3.2012 9:54:22   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

glede babice pa....si že kar predstavljam novo temo na RR, ki bi jo odprla neka užaloščena mamica, češ da je vzgojiteljica njeni tašči (torej otrokovi babici), ko je le ta prišla po otroka, razlagala na dolgo in počez kaj se je zgodilo tisti dan njenemu otroku. in da je tole katastrofa, da to pa njeno taščo absolutno ne briga.

včasih se je treba tudi malo v kožo vzgojiteljic postavit. Starši s(m)o čedalje bolj zahtevni in včasih res ne vejo kaj bi bilo komu prav.



mojamura,
meni se zdi logično, da človeku, ki ga pošljem po svojega otroka v vrtec, zaupam, da ga pripelje do mene in da mi tudi sporoči informacije, ki so pomembne za vse vpletene, četudi to morebiti pomeni nekaj več dela oz. spraševanj zanj

ne rabijo to biti romani o dogodku, samo bistvene informacije pa je le dobro vedeti; in če se neka nejasnost ugotovi šele v garderobi, je veliko hitrejša in manj stresna pot, če gre odrasli nazaj do igralnice in povpraša vzgojiteljico, kako in kaj, kot pa da se potem vsaj trije ljudje sekirajo cel vikend, glede tega, kaj se je zgodilo, zakaj se je zgodilo ter kdo je bil vpleten ali odgovoren za to;

in poleg njih tako ne bi bilo na trnih še nekaj uporabnikov RR user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?